۳۰ سوپرفود بی‌نظیر بهاری که به کاهش وزن کمک می‌کنند

 ۳۰ سوپرفود بی‌نظیر بهاری که به کاهش وزن کمک می‌کنند

سوپر فود بهاری

فصل بهار یکی از بهترین زمان‌ها برای کاهش وزن به شمار می‌رود. هوای معتدل بهار در مقایسه با سرمای زمستان باعث می‌شود انرژی بیشتری داشته باشید و فعالیت خود را افزایش دهید. جدا از این، ابرغذا یا همان سوپرفود و خوردنی‌های بی‌نظیر بهاری هم کمک زیادی به کاهش وزن می‌کنند.

میوه‌ها، سبزیجات و غذاهای بهاری زیادی وجود دارند که سرشار از مواد مغذی هستند و می‌توانند رژیم غذایی شما را سالم و مقوی کنند. در این نوشته می‌خواهیم روی همین موضوع تمرکز کنیم و به معرفی ۳۰ ابرغذای بهاری بپردازیم که تأثیر زیادی روی تغذیه‌ی سالم و کاهش وزن می‌گذارند.

ابرغذاها یا سوپرفودها خوردنی‌هایی هستند که ارزش غذایی بالایی دارند و می‌توانند ویتامین و مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های زیادی به بدن شما برسانند. این غذاها در مقایسه با سایر مواد غذایی بسیار غنی‌تر هستند و به مبارزه با انواع بیماری‌ها هم کمک می‌کنند.

میوه‌ها و سبزیجات تازه‌ی زیادی در فصل بهار پیدا می‌شوند و این فصل را به بهترین زمان برای دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم و مقوی تبدیل می‌کنند. شما با مصرف خوردنی‌هایی که در ادامه معرفی می‌کنیم می‌توانید زندگی سالم‌تری داشته باشید، از بیماری‌ها در امان بمانید و همچنین وزنتان را مدیریت کنید و کاهش دهید. پس در ادامه با ما همراه باشید تا ببینید کدام ابرغذاهای بهاری برای کاهش وزن مناسب هستند.
بهترین ابرغذاهای بهاری برای کاهش وزن:

۱. ترب
۲. مارچوبه
۳. زردآلو
۴. ریواس
۵. نخود سبز
۶. کرکونوسه
۷. توت‌فرنگی
۸. میگو
۹. ماست چکیده
۱۰. اسپاگتی سبوس‌دار
۱۱. سیب‌زمینی
۱۲. تخم‌مرغ
۱۳. چای ترش
۱۴. اسفناج
۱۵. پیازچه بهاری
۱۶. قاصدک
۱۷. کنگر فرنگی
۱۸. گزنه دوپایه
۱۹. کاهو قرمز
۲۰. آب‌تره
۲۱. سرخس سرپیچک
۲۲. پیاز کوهی
۲۳. پاپایا
۲۴. سیر
۲۵. کلم قمری
۲۶. کلم غنچه‌ای
۲۷. کاسنی فرنگی
۲۸. شلغم
۲۹. گل کلم
۳۰. چغندر
کدام خوردنی‌های بهاری به کاهش وزن و تغذیه‌ی سالم کمک می‌کنند؟

در ادامه ۳۰ نوع خوردنی بهاری متفاوت را آورده‌ایم که شامل انواع میوه‌ها، سبزیجات، لبنیات و غذاهای دریایی می‌شوند. البته برخی یا بیشتر آن‌ها در باقی فصل‌های سال هم پیدا می‌شوند، ولی بهار بهترین زمان برای مصرف آن‌ها به شمار می‌رود تا بتوانید رژیم غذایی خود را دگرگون کرده و برای کاهش وزن تلاش کنید.

شما با اضافه کردن این ابرغذاها به برنامه‌ی غذایی خود می‌توانید کالری مصرفی‌تان را کاهش دهید و در عین حال ویتامین و مواد معدنی کافی به بدنتان برسانید. این کمک زیادی به کاهش وزن می‌کند. البته یادتان باشد برای کاهش وزن و نتیجه گرفتن باید فعالیت بدنی هم داشته باشید و تنها به رژیم غذایی بسنده نکنید. شما در کنار تغذیه‌ی سالم باید ورزش هم کنید تا چربی‌های اضافی را بسوزانید و در عوض جای آن‌ها را به ماهیچه‌ها بدهید تا بدنی سالم و قوی برای خودتان بسازید.

برای ورزش در فصل بهار و کاهش وزن می‌توانید نوشته‌های بخش ورزش و فعالیت بدنی را بخوانید. همچنین در نوشته‌ی برنامه‌ی تمرینی ۸ هفته‌ای برای آب کردن چربی هم می‌توانید بهترین تمرین‌های ورزشی را برای کاهش وزن در فصل بهار ببینید.

 

۱. ترب

ترب – ابرغذاهای بهاری

انواع ترب‌ها یکی از اجزای همیشگی سبزی خوردن و سالادهای گوناگون به شمار می‌روند و رنگ قرمز آن‌ها قطعا زیبایی بیشتری به وعده‌های غذایی سر سفره می‌دهد. ولی این رنگ قرمز خواصی بیش از زیبایی دارد و در حقیقت به دلیل دارا بودن آنتوسیانین می‌تواند به چربی‌سوزی و کاهش خطر ابتلا به بیماری دیابت کمک کند.

آنتوسیانین ماده‌ای ارزشمند است که در انواع میوه‌ها و سبزیجات قرمزرنگ از جمله ترب، پرتقال خونی، گیلاس، توت‌فرنگی و چای ترش پیدا می‌شود و میزان خطر ابتلا به عوارض قلبی و چاقی مفرط را کاهش می‌دهد. این ماده همچنین می‌تواند به کاهش کلسترول، مقاومت به انسولین و التهاب در بدن کمک کند و سلامتی کلی شما را بهبود ببخشد.

با توجه به پژوهش‌ها، ترب به دلیل توانایی در کاهش جذب گلوکز در روده و تجمع رادیکال‌های آزاد و همچنین افزایش هضم گلوکز و سوخت‌وساز انرژی در بدن کمک زیادی به پیشگیری از دیابت می‌کند. اضافه کردن این ماده‌ی غذایی به سالادها و مصرف روزانه‌ی آن راهکار بسیار خوبی برای سالم کردن برنامه‌ی غذایی و افزایش چربی‌سوزی و مدیریت وزن خواهد بود.

۲. مارچوبه

مارچوبه – ابرغذاهای بهاری

مارچوبه یک منبع فوق‌العاده از انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و پروتئین‌های ضروری است و می‌تواند ویتامین‌های A و B1 یا تیامین، B2 یا ریبوفلاوین، B3 یا نیاسین، B5 یا پانتوتنیک اسید، B6، اسید فولیک و نیز ویتامین‌های C و E و K را به رژیم غذایی شما اضافه کند.

این ماده‌ی خوراکی همچنین حاوی املاح معدنی از جمله آهن، کلسیم، مس، فسفر، منیزیم، منگنز، زینک، سلنیوم و پتاسیم است و یکی از بهترین منابع فیبری هم به شمار می‌رود.

مارچوبه نه‌تنها کالری کمی دارد و به دلیل سرشار بودن از فیبر می‌تواند جلوی پرخوری را بگیرد، بلکه ادرارآور هم هست و به پاکسازی سموم از بدن شما کمک می‌کند. شما با اضافه کردن مارچوبه به غذاهای خود می‌توانید از ویژگی سیرکننده‌ی این خوردنی بهره بگیرید و در طول روز کمتر با هوس‌های ناگهانی و هله هوله خوردن روبه‌رو شوید. این موضوع کمک زیادی به کنترل غذا خوردن و کاهش یا مدیریت وزن شما خواهد کرد.

۳. زردآلو

زردآلو

خیلی از مردم عاشق خوردنی‌های شیرین هستند و با زیاده‌روی در مصرف شکر وزن خود را افزایش می‌دهند و کار را برای کاهش وزن دشوار می‌کنند. در صورتی که علاقه‌ی زیادی به شیرینی‌ها دارید و در عین حال می‌خواهید غذاهای سالم‌تر بخورید باید به سراغ میوه‌های شیرین بروید و آن‌ها را با شکر و انواع شیرینی‌ها جایگزین کنید.

زردآلو یکی از بهترین میوه‌های بهاری و تابستانی است که طعم فوق‌العاده‌ای دارد و همچنین سرشار از پتاسیم، ویتامین C و ویتامین A است. این ویتامین‌ها می‌توانند سیستم ایمنی را تقویت کنند و همچنین منجر به دید بهتر و بهبود سلامت جنسی و باروری شوند.

زردآلو همچنین حاوی فیبر است و همانگونه که گفتیم این ماده به افزایش احساس سیری کمک می‌کند. همه‌ی این ویژگی‌ها در حالی است که زردآلو کالری پایینی دارد و شما با مصرف آن نگران کالری دریافتی روزانه‌ی خود نخواهید بود. البته یادتان باشد در مصرف میوه‌های شیرین از جمله زردآلو هم نباید زیاده‌روی کنید تا قند و کالری بالایی به بدنتان نرسانید.

اگر می‌خواهید وزن خود را کاهش دهید و در عین حال برنامه‌ی غذایی لذیذ و خوشمزه‌ای داشته باشید می‌توانید از زردآلو به‌عنوان دسر استفاده کنید و هر بار تنها ۲ عدد زردآلو مصرف کنید تا بدون زیاده‌روی از فواید این میوه‌ی بی‌نظیر بهره‌مند شوید.

 

۴. ریواس

ریواس

ریواس یک گیاه ترش‌مزه است که می‌توانید آن را به صورت خام مصرف کرده یا به انواع غذاها اضافه کنید و طعم ترش و شیرینی به وعده‌های غذایی خود بدهید.

با توجه به پژوهش‌ها، ریواس حاوی ماده‌ای به نام کاتچین است. این ماده که در چای سبز هم یافت می‌شود تأثیر زیادی روی آب کردن چربی می‌گذارد و در حقیقت با تحریک سلول‌های چربی، به‌ویژه چربی‌های شکمی، آن‌ها را از بین می‌برد و همچنین توانایی کبد را برای سوزاندن چربی و تبدیل آن به انرژی افزایش می‌دهد.

روش‌های گوناگونی برای مصرف ریواس وجود دارند. بیشتر مردم این گیاه را به صورت خام می‌خورند. شما می‌توانید آن را به انواع سالادها اضافه کرده و با آن دسر و مربا هم تهیه کنید. خورش ریواس هم یکی دیگر از غذاهایی است که می‌توانید با استفاده از این گیاه آماده و مصرف کنید. البته یادتان باشد تنها ساقه‌ی ریواس قابل مصرف است؛ برگ‌های ریواس خوردنی نیستند و می‌توانند شما را مسموم کنند.

 

۵. نخود سبز

نخود سبز – ابرغذاهای بهاری

نخود سبز یا نخود فرنگی گیاهی از دسته‌ی حبوبات است که پروتئین بالایی دارد و معمولا در بهار به‌وفور یافت می‌شود. این دانه‌های سبزرنگ جدا از اینکه یک منبع غنی از پروتئین هستند می‌توانند انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله ویتامین‌های C و B6 و A و K و فولات، ریبوفلاوین، تیامین، منیزیم، پتاسیم، فسفر، منگنز، آهن و همچنین فیبر را به رژیم غذایی شما اضافه کنند تا سلامتی خود را حفظ کنید و وزنتان را هم کاهش دهید.

از آنجا که نخود سبز پروتئین و فیبر بالایی دارد و کالری آن هم پایین است، انتخاب بسیار خوبی برای رژیم گرفتن و کاهش وزن به شمار می‌رود. شما می‌توانید از این ماده‌ی خوراکی برای سیر نگه داشتن خود کمک بگیرید و عادت‌های غذایی نامناسب را کنار بگذارید. همچنین کربوهیدرات موجود در نخود سبز برای افزایش انرژی و ورزش کردن بسیار عالی خواهد بود. شما با مصرف نخود سبز پیش از ورزش انرژی کافی برای فعالیت بدنی پیدا می‌کنید و با مصرف آن پس از ورزش می‌توانید پروتئین کافی به بدنتان برسانید و ماهیچه‌ها را تغذیه کنید.

۶. کرکونوسه

کرکونوسه – ابرغذاهای بهاری

کرکونوسه نوعی قارچ خوراکی است که با نام‌های قارچ مرالز و مرچلا هم شناخته می‌شود. این قارچ در بخش‌های شمالی کشور به‌وفور پیدا می‌شود و سرشار از ویتامین D است. شما با مصرف تنها یک فنجان کرکونوسه می‌توانید ۲۳ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن به ویتامین D را برطرف کرده و به تنظیم سیستم ایمنی بدن و تقویت استخوان‌ها کمک کنید.

پژوهش‌ها نشان می‌دهند کمبود ویتامین D در بدن می‌تواند منجر به افزایش التهاب شود. افزایش التهاب هم روی گرفتگی عروق، مقاومت به انسولین و ذخیره‌سازی چربی تأثیر می‌گذارد و افزایش وزن را در پی دارد. بنابراین، شما با مصرف منابع طبیعی ویتامین D می‌توانید جلوی این مشکل را بگیرید و افزون بر حفظ سلامتی وزن خود را هم کاهش دهید.

کرکونوسه انتخاب مناسبی برای تأمین این ویتامین در فصل بهار خواهد بود. شما با مصرف این قارچ می‌توانید تنوع بیشتری به غذاهای خود بدهید. البته می‌توانید از آن در کنار سایر منابع ویتامین D از جمله ماهی‌های پرچرب و زرده‌ی تخم‌مرغ استفاده کنید. دریافت کافی نور خورشید هم می‌تواند نیاز به این ویتامین را برطرف کند.

۷. توت‌فرنگی

توت‌فرنگی

توت‌فرنگی هم یکی دیگر از میوه‌هایی است که در فصل بهار سروکله‌اش پیدا می‌شود و یک انتخاب عالی برای رژیم گرفتن و چربی‌سوزی به شمار می‌رود.

رنگ قرمز توت‌فرنگی نشان‌دهنده‌ی وجود ترکیب آنتوسیانین است که بالاتر درباره‌اش گفتیم. شما با مصرف توت‌فرنگی می‌توانید چربی‌های اضافی به‌ویژه چربی‌های شکمی را آب کنید و همچنین از سایر فواید این میوه از جمله کاهش اثرات پیری، تنظیم فشار خون بالا، درمان آرتروز و نقرس، کاهش وزن و خطر ابتلا به سکته‌ی مغزی بهره‌مند شوید.

هر ۱۰۰ گرم توت‌فرنگی کم‌وبیش ۱۳۶ کیلوکالری انرژی دارد و حاوی ۷ گرم کربوهیدرات، ۳ گرم فیبر و ۰.۶ گرم پروتئین است. ارزش غذایی بالای توت‌فرنگی به دلیل وجود انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است که این میوه را به یکی از بهترین میوه‌ها برای مصرف روزانه تبدیل می‌کنند.

توت‌فرنگی؛ از خواص شگفت‌انگیز تا حقایق باورنکردنی

۸. میگو

میگو

در حالی که ماهی‌ها همیشه یک گزینه‌ی عالی برای تغذیه‌ی سالم و کاهش وزن به شمار می‌روند نباید باقی غذاهای دریایی را که برای سلامتی و آب کردن چربی مفید هستند از یاد ببرید.

زمانی که بحث غذاهای دریایی به میان می‌آید بیشتر مردم تنها به ماهی فکر می‌کنند و احتمالا میگو به ذهنشان هم خطور نمی‌کند. خیلی‌های دیگر هم هستند که از این جانور دریایی خوششان نمی‌آید. ولی میگوها جزو بهترین منابع غذایی به شمار می‌روند که سرشار از پروتئین باکیفیت و آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که سلامت قلب را بهبود می‌بخشند و به حفظ سلامت کلی بدن کمک می‌کنند. میگوها ارزش غذایی بالایی دارند و حاوی اسیدهای چرب امگا ۳، کلسیوم، ید و کلسترول خوب هستند. کلسترول خوب می‌تواند سطح کلسترول بدن را کاهش دهد و به دفع آن کمک کند.

البته با وجود همه‌ی فواید میگو، این غذای دریایی می‌تواند حساسیت‌زا باشد. پس پیش از مصرف آن حتما به این نکته دقت داشته باشید.

۹. ماست چکیده

ماست چکیده – ابرغذاهای بهاری

ماست چکیده یا ماست کیسه‌ای که این روزها با نام ماست یونانی هم شناخته می‌شود از آب‌گیری ماست معمولی به دست می‌آید و یک خوردنی عالی در روزهای گرم بهاری و تابستانی به شمار می‌رود.

شما می‌توانید این ماست را به همراه میوه‌ها و غلات‌های کم‌شکر مصرف کنید و یک صبحانه‌ی پرانرژی و خوشمزه داشته باشید که شما را برای مدت زمان طولانی سیر نگه می‌دارد. همچنین می‌توانید از آن برای دسر استفاده کنید تا بدون مصرف غذاهای ناسالم از رژیم غذایی خود لذت ببرید.

ماست چکیده سرشار از پتاسیم، پروتئین، روی و ویتامین‌های B6 و B12 است و به‌عنوان یکی از بهترین غذاهای چربی‌سوز در نظر گرفته می‌شود. پروتئین باکیفیت ماست چکیده تأثیر زیادی روی احساس سیری می‌گذارد و جلوی زیاده‌روی در غذا خوردن را می‌گیرد. این ماست همچنین می‌تواند سوخت‌وساز بدن را افزایش دهد تا چربی بیشتری بسوزانید. جدا از این، برای درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله دیابت نوع ۲ و فشار خون بالا مفید است.

 

 

۱۰. اسپاگتی سبوس‌دار

اسپاگتی سبوس‌دار – ابرغذاهای بهاری

اسپاگتی تنها به فصل بهار اختصاص ندارد، ولی اگر در این چند ماه می‌خواهید وزن کم کنید و در عین حال از غذاهای خود لذت ببرید می‌توانید به سراغ اسپاگتی سبوس‌دار بروید و آن را به همراه سبزیجات بهاری مصرف کنید.

نکته‌ی کلیدی برای کاهش وزن این است که تغذیه‌ی سالم و ورزش کافی داشته باشید. مشکلی که بیشتر رژیم‌های غذایی دارند این است که شما را مجبور می‌کنند بسیاری از غذاهای خوشمزه را کنار بگذارید و در حقیقت خودتان را رنج دهید. این رنج دادن هم نمی‌تواند پایدار باشد و خیلی از مردم بالاخره جا می‌زنند و رژیم گرفتن را به‌کلی کنار می‌گذارند.

شما برای آنکه تنوع بیشتری به رژیم خود بدهید و هنگام چربی‌سوزی غذاهای خوشمزه بخورید می‌توانید از اسپاگتی سبوس‌دار کمک بگیرید که در عین خوشمزه بودن فواید زیادی برای بدن دارد و خواص سیرکنندگی آن هم بیشتر است.

البته اگرچه این نوع از اسپاگتی سالم‌تر است ولی باید تلاش کنید آن را در کنار مواد غذایی سالم مصرف کنید تا برنامه‌ی کاهش وزن خود را به خطر نیندازید. برای نمونه، می‌توانید اسپاگتی خود را به همراه اسفناج و مارچوبه بپزید تا وعده‌ی سالم‌تری بخورید و همچنان از رژیم غذای خود لذت ببرید.

اسپاگتی سبوس‌دار حاوی فیبر بیشتری است و به افزایش احساس سیری در طول روز کمک می‌کند. این ماده‌ی خوراکی همچنین سرشار از ویتامین‌های گروه B، مس، سلنیم، منیزیم و منگنز است و پروتئین مناسبی هم دارد.

۱۱. سیب‌زمینی

سیب‌زمینی

این روزها سیب‌زمینی شیرین بیشتر به چشم می‌آید و همه از فواید آن حرف می‌زنند و باعث می‌شوند سیب‌زمینی معمولی به‌کلی فراموش شود. یکی از دلایل اصلی اینکه به سیب‌زمینی معمولی کمتر پرداخته می‌شود و خیلی‌ها آن را عامل افزایش وزن و خراب کردن رژیم غذایی می‌دانند در حقیقت نوع پخت سیب‌زمینی است.

بیشتر مردم سیب‌زمینی‌های معمولی را به شکل سرخ‌شده مصرف می‌کنند و این غذا به‌راستی تأثیر منفی زیادی روی سلامتی و رژیم گرفتن می‌گذارد. ولی شما اگر سیب‌زمینی را به شکل بخارپز یا آب‌پز مصرف کنید می‌توانید احتمال افزایش وزن را کاهش دهید و از فواید بی‌نظیر این ماده‌ی غذایی هم بهره‌مند شوید.

سیب‌زمینی سرشار از پتاسیم و فیبر است که برای تنظیم فشار خون عالی هستند. جدا از این، حاوی ویتامین‌های B6 و C است که منجر به بهبود کارکرد مغز می‌شوند. شما با مصرف این ماده‌ی غذایی در کنار سایر خوردنی‌های سالم و عدم استفاده از سس و روغن‌های مضر می‌توانید وعده‌های غذایی خوشمزه و مقوی آماده کرده و بهتر وزنتان را مدیریت کنید.

 

 

۱۲. تخم‌مرغ

تخم‌مرغ – ابرغذاهای بهاری

هیچ‌چیز نمی‌تواند مانند یک وعده تخم‌مرغ شما را پرانرژی کرده و نیاز بدنتان به پروتئین را تأمین کند. مصرف تخم‌مرغ به‌عنوان صبحانه منجر به افزایش احساس سیری در طول روز می‌شود و همچنین جلوی خستگی را می‌گیرد. شما با این کار می‌توانید عادت‌های غذایی ناسالم را کنار بگذارید و همچنین انرژی و انگیزه‌ی بیشتری برای فعالیت بدنی داشته باشید.

خیلی از مردم ممکن است برای صبحانه به سراغ غذاهای شیرین بروند. این خوردنی‌ها در ابتدا ممکن است سطح انرژی را بالا ببرند، ولی بلافاصله هضم می‌شوند و خستگی و گرسنگی شدید را در پی دارند. بنابراین، شما با مصرف این خوردنی‌ها در آغاز روز همواره گشنه می‌مانید و حجم بیشتری از غذاهای ناسالم را در طول روز مصرف می‌کنید. این موضوع هم منجر به افزایش وزن و به خطر افتادن سلامتی می‌شود.

مصرف تخم‌مرغ کمک زیادی به مدیریت و کاهش وزن می‌کند. این ماده‌ی غذایی نه‌تنها حاوی پروتئین و دارای خواص سیرکنندگی است، بلکه ماهیچه‌ها را هم تغذیه می‌کند تا در کنار ورزش کردن بتوانید بدن ورزیده‌تری بسازید. افزایش توده‌ی عضلانی هم به خودی خود سوخت‌وساز بدن را بالا می‌برد و سرعت چربی‌سوزی را افزایش می‌دهد.

شما جدا از صبحانه می‌توانید از تخم‌مرغ در باقی وعده‌های غذایی و در کنار سایر خوردنی‌ها از جمله انواع سالادها استفاده کنید. ترکیب تخم‌مرغ با سبزیجات مختلف مانند مارچوبه، کدو سبز و گوجه‌فرنگی هم انتخاب مناسبی برای تهیه‌ی املت‌های خوشمزه و مقوی خواهد بود.

 

 

۱۳. چای ترش

چای ترش

برخی اوقات افزایش حجم بدن ناشی از ذخیره‌سازی چربی نیست. در صورتی که غذاهای نمکی مصرف کنید و سدیم زیادی وارد بدنتان شود، بدن مایعات بیشتری جذب و ذخیره‌سازی می‌کند و منجر به افزایش حجم اندام‌ها به‌ویژه شکم می‌شود و بدنتان به‌اصطلاح باد می‌کند.

راهکارهای زیادی برای خواباندن این باد و دفع مایعات وجود دارد که یکی از آن‌ها نوشیدن چای ترش است. فلاونوئیدهای موجود در چای ترش روی تنظیم مایعات و الکترولیت‌های بدن تأثیر می‌گذارند و با کاهش حجم مایعات حجم بدن شما را هم کاهش می‌دهند. جدا از این، چای ترش حاوی آنتوسیانین است که در چربی‌سوزی نقش دارد. این چای همچنین سرشار از ویتامین C است و به درمان و پیشگیری از سرماخوردگی کمک می‌کند.

به طور کلی، دمنوش‌ها انتخاب بسیار مناسبی برای بهار هستند. شما می‌توانید چای ترش را بسته به سلیقه‌ی خودتان به صورت گرم یا سرد بنوشید و جلوی ذخیره‌سازی چربی و مایعات اضافی را بگیرید.

 

 

۱۴. اسفناج

اسفناج

احتمالا کمتر کسی پیدا می‌شود که درباره‌ی اسفناج و فواید بی‌نظیر آن برای سلامتی نداند. اسفناج یکی از بهترین ابرغذاهای بهاری است که سلامتی شما را بهبود می‌بخشد و سرشار از پروتئین‌های عضله‌ساز، فیبرهای سیرکننده و ویتامین‌های C و A و K است.

اسفناج را می‌توانیم از غنی‌ترین سبزیجات در نظر بگیریم که برای سرکوب کردن اشتها و جلوگیری از پرخوری فوق‌العاده است. همچنین به لطف ملوان زبل می‌دانیم اسفناج تا چه اندازه برای افزایش انرژی و حفظ سلامتی مفید است.

شما می‌توانید اسفناج را به صورت خام یا پخته مصرف کنید. این باعث می‌شود انتخاب‌های زیادی پیش رو داشته باشید و این گیاه را به انواع وعده‌های غذایی خود از جمله سالاد، سوپ، آش و پلو اضافه کنید.

 

 

۱۵. پیازچه بهاری

پیازچه بهاری – ابرغذاهای بهاری

پیازچه بهاری یا تره‌فرنگی وحشی نام یک گونه از سرده‌ی سیر است که طعمی به‌نسبت شیرین دارد و سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است. مزه‌ی این ماده‌ی خوراکی به تره‌فرنگی شبیه است و درست مانند تره‌فرنگی حاوی فیبر هم هست که تأثیر زیادی روی کنترل اشتها و جلوگیری از پرخوری می‌گذارد.

شما می‌توانید از پیازچه بهاری در انواع غذاها استفاده کنید و با آن سس درست کرده یا آن را به نیمرو اضافه کنید و در کنار مارچوبه طعم بهتری به خوراک‌های خود بدهید. پیازچه بهاری به صورت خام هم قابل خوردن است و می‌تواند افزودنی خوبی به سالادها به شمار برود. به طور کلی، با کمک این ابرغذای بهاری می‌توانید غذاهای سالم‌تری مصرف کنید، مواد مغذی بیشتری به بدنتان برسانید و وزنتان را هم کاهش دهید.

۱۶. قاصدک

قاصدک

قاصدک یک گیاه گل‌دار است که مصارف درمانی بالایی دارد و می‌تواند به بهبود سلامت بدن کمک کند. برگ و ساقه‌ی گیاه قاصدک طعمی تلخ و شیرین دارند و سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله ویتامین K و A و C و B و آهن، پتاسیم و کلسیم هستند. این باعث می‌شود گیاه قاصدک به پیشگیری از بیماری‌های مختلفی کمک کند. این گیاه همچنین یک ادرارآور طبیعی است و با افزایش ادرار می‌تواند منجر به دفع سموم و کاهش وزن هم شود.

پژوهش‌ها نشان می‌دهند مصرف گیاه قاصدک یک راهکار طبیعی برای مقابله با چاقی و افزایش وزن است و به درمان افسردگی، خستگی، مشکلات سیستم ایمنی و حتی سرطان هم کمک می‌کند. شما می‌توانید این گیاه را به صورت خام یا پخته به همراه وعده‌های غذایی خود مصرف کنید. خشک کردن ریشه‌ی قاصدک و دم کردن آن به شکل چای هم مفید خواهد بود.

یک پژوهش نشان داده بخارپز کردن گیاهان می‌تواند خواص آنتی‌اکسیدانی آن‌ها را افزایش دهد. بنابراین، بهتر است گیاه قاصدگ و سایر گیاهانی را که ارزش غذایی بالایی دارند به صورت بخارپز مصرف کنید تا از فواید بیشتری بهره‌مند شوید.

 

 

۱۷. کنگر فرنگی

کنگر فرنگی

کنگر فرنگی سرشار از فیبر، پروتئین و انواع ویتامین‌ها است و می‌تواند کارکرد کبد را بهبود ببخشد، جلوی تجمع چربی را بگیرد، اوره و کلسترول را از بدن دفع کند و سطح تری‌‌گلیسیرید و کلسترول را کاهش دهد و همچنین بسیاری از بیماری‌های گوارشی و پوستی را درمان کند.

این ماده‌ی غذایی به دلیل فیبر بالایی که دارد می‌تواند جلوی پرخوری را بگیرد و شما را برای مدت زمان بیشتری سیر نگه دارد. شما با مصرف کنگر فرنگی می‌توانید اشتهای خود را کنترل کنید و کمتر به سراغ هله هوله و غذاهای ناسالم بروید. بنابراین، با اضافه کردن این خوردنی به برنامه‌ی غذایی خود در فصل بهار خواهید توانست رژیم سالم‌تری داشته باشید و کالری مصرفی خود را کاهش دهید تا چربی بسوزانید و وزنتان را مدیریت کنید.

۱۸. گزنه دوپایه

گزنه دوپایه – ابرغذاهای بهاری

گزنه یک گیاه بهاری است که بیشتر به صورت دمنوش و چای مصرف می‌شود و یک ادرارآور فوق‌العاده به شمار می‌رود. شما با دم کردن این گیاه و نوشیدن آن می‌توانید کبد خود را پاکسازی کرده و مایعات اضافی بدنتان را خارج کنید.

یکی از بهترین راه‌ها برای مصرف گزنه خیساندن برگ‌های آن در آب داغ و سپس صاف کردن آب و نوشیدن دمنوش است. برای این کار می‌توانید از وسایلی مانند فرنچ پرس استفاده کنید.

دمنوش گزنه و سایر دمنوش‌ها جزو بهترین نوشیدنی‌های بهاری به شمار می‌روند که دستگاه گوارش را شست‌وشو می‌دهند و همچنین به چربی‌سوزی و افزایش سوخت‌وساز بدن کمک می‌کنند. شما در فصل بهار به جای مصرف نوشیدنی‌های شیرین و مضر که خطر چاقی را افزایش می‌دهند می‌توانید به سراغ این نوع دمنوش‌های طبیعی بروید و سبک زندگی سالم‌تری داشته باشید.

۱۹. کاهو قرمز

کاهو قرمز

کاهو قرمز یا کاهو فرانسوی یکی از بهترین خوردنی‌ها برای رژیم گرفتن و کاهش وزن به شمار می‌رود. این نوع کاهو کالری بسیار کمی دارد و در عین حال سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. شما با مصرف کاهو قرمز می‌توانید مواد مغذی کافی به بدنتان برسانید و بدون نگران بودن برای کالری مصرفی شکمتان را پر کنید تا اشتهایتان را کاهش دهید و جلوی پرخوری را بگیرید.

شما می‌توانید با کاهو قرمز سالاد درست کنید و کمی چربی‌های سالم از جمله روغن زیتون به آن اضافه کنید تا از ویژگی‌های سیرکننده‌ی چربی‌های سالم هم بهره‌مند شوید و کالری مصرفی خود را در طول روز کاهش دهید.

۲۰. آب‌تره

 

آب‌تره – ابرغذاهای بهاری

آب‌تره هم مانند سایر ابرغذاهایی که معرفی کرده‌ایم سرشار از ویتامین و مواد معدنی از جمله آهن، کلسیم، اسید فولیک و ویتامین C و A است. در حقیقت، آب‌تره یکی از مغذی‌ترین مواد غذایی در سراسر جهان به شمار می‌رود و با وجود ارزش غذایی بالایی که دارد حاوی کالری بسیار کمی است و بهترین گزینه برای کسانی خواهد بود که می‌خواهند وزنشان را مدیریت کنند و کاهش دهند.

گفته می‌شود آب‌تره از بسیاری از خوردنی‌ها غنی‌تر است. برای نمونه، آهن بیشتری در مقایسه با اسفناج دارد و کلسیم آن از شیر بیشتر است. همچنین در مقایسه با پرتقال حاوی ویتامین C بیشتری است. شما می‌توانید این گیاه را به سوپ، سالاد و انواع اسموتی‌ها اضافه کنید و از فواید آن بهره‌مند شوید.

۲۱. سرخس سرپیچک

سرخس سرپیچک

سرخس شامل انواع گوناگونی می‌شود که یکی از آن‌ها نوع سرپیچک (Fiddlehead) است و به ساقه‌های پیچ‌خورده‌ی سرخس‌های تازه اشاره دارد.

این گیاه حاوی مقادیر بالایی از فیبر، ویتامین C، ویتامین A و اسیدهای چرب امگا ۳ است و معمولا در چند هفته‌ی اول بهار پیدا می‌شود. شما با تمیز کردن سرخس و خیساندن آن در آب یخ به همراه لیمو و نمک و سپس آب‌کش کردن آن می‌توانید این گیاه را برای ۴ تا ۵ دقیقه آب‌پز و بعد به همراه کره و ادویه برای یک تا دو دقیقه در ماهیتابه بپزید و مصرف کنید.

۲۲. پیاز کوهی

پیاز کوهی

پیاز کوهی یکی دیگر از ابرغذاهای بهاری است که فواید بی‌شماری برای چربی‌سوزی و کاهش وزن دارد. این گیاه تأثیر زیادی روی کاهش سطح کلسترول بد و فشار خون می‌گذارد و همچنین برای حفظ سلامت پوست، استخوان، مو، دستگاه گوارش و کلیه‌ها مفید است.

پیاز کوهی سرشار از ویتامین و مواد معدنی مانند آهن، منگنز، مس، نیاسین، کلسیم و ریبوفلاوین است. شما می‌توانید از این گیاه در انواع سوپ‌ها، خورش‌ها، سالاد و سایر غذاها استفاده کنید و به‌آسانی از فوایدش بهره‌مند شوید.

۲۳. پاپایا

پاپایا

پاپایا یا خربزه درختی دارای ترکیبات و آنزیم‌هایی از جمله پاپئین است که به هضم غذا و کاهش حجم شکم کمک می‌کنند. پاپئین باعث می‌شود دستگاه گوارش پروتئین‌هایی را که می‌توانند منجر به باد کردن شکم و بیرون زدن آن شوند تجزیه کند و جلوی این اتفاق را بگیرد.

جدا از این، پاپایا هم مانند بیشتر ابرغذاهای بهاری که معرفی کردیم حاوی فیبر است و ویژگی سیرکنندگی دارد تا با کمک آن بتوانید جلوی پرخوری را بگیرید و کالری مصرفی خود را در طول روز کاهش دهید.

راهکارهای گوناگونی برای اضافه کردن پاپایا به برنامه‌ی غذایی شما وجود دارند. برای نمونه، می‌توانید این میوه را برای صبحانه به صورت اسموتی آماده کنید و انرژی کافی در آغاز روز به دست بیاورید. اضافه کردن پاپایا به سالادها هم می‌تواند طعم منحصربه‌فردی به وعده‌ی غذایی شما بدهد و تنوع غذاهایتان را بیشتر کند.

۲۴. سیر

سیر – ابرغذاهای بهاری

سیر از بهترین ابرغذاهای بهاری به شمار می‌رود که خواص زیادی برای سلامتی دارد. شما با مصرف سیر می‌توانید فشار و قند خون خود را تنظیم کنید، سطح کلسترول بد را کاهش دهید، خطر بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش دهید، جلوی بیماری‌های گوارشی و حتی سرطان را بگیرید، سلامت استخوان‌ها را بهبود ببخشید، سیستم ایمنی را تقویت کنید، باکتری‌ها و ویروس‌های بدن را از بین ببرید و به بهبود سلامت مغز کمک کنید.

همه‌ی این‌ها در حالی است که سیر برای کاهش وزن هم مناسب است و می‌تواند بدن را از سموم پاک کند. شما به‌آسانی می‌توانید سیر را به رژیم غذایی روزانه‌ی خود اضافه کنید، زیرا این ماده‌ی غذایی در بیشتر غذاها استفاده می‌شود و مزه و رایحه‌ی غذاها را دگرگون کرده و وعده‌های شما را هم سالم‌تر می‌کند.

 

۲۵. کلم قمری

کلم قمری – ابرغذاهای بهاری

کلم قمری یک منبع سرشار از ویتامین C، ویتامین D و مواد معدنی از جمله کلسیم، فسفر، پتاسیم و ترکیبات مفید دیگری است که به حفظ سلامتی و کاهش خطر بیماری‌ها و همچنین مدیریت وزن و چربی‌سوزی کمک می‌کنند. این ماده‌ی غذایی حاوی پروتئین مناسبی است و در عین حال کالری پایینی دارد. به همین دلیل یک انتخاب عالی برای کاهش وزن و رژیم گرفتن در نظر گرفته می‌شود.

شما می‌توانید از کلم قمری در غذاهای گوناگونی استفاده کنید. اضافه کردن این ماده‌ی غذایی به سالاد یا پختن آن به همراه سایر سبزیجات و کمی روغن زیتون بسیار مفید و لذیذ خواهد بود. افزون بر این، آش، آبگوشت و پلوهای گوناگونی را هم می‌توانید با استفاده از کلم قمری تهیه و مصرف کنید.

 

۲۶. کلم غنچه‌ای

کلم غنچه‌ای

تنها کافی است کلم غنچه‌ای را به برنامه‌ی غذایی خود اضافه کنید تا با گذر زمان شاهد آب شدن چربی‌های دور شکم باشید. این ماده‌ی غذایی حاوی فیبر و ویتامین C است که برای لاغری و چربی‌سوزی مناسب هستند. جدا از این، مقادیر بالایی از گوگرد، آرسنیک و ید را دارا است که به درمان کم‌خونی کمک می‌کنند و جلوی ریزش مو را هم می‌گیرند. کلم غنچه‌ای همچنین از منابع بسیار خوب آهن، اسید فولیک و بتاکاروتن به شمار می‌رود.

کارشناسان پیشنهاد می‌کنند در هفته دست‌کم یک وعده کلم غنچه‌ای بخورید. این سبزی برای حفظ سلامتی بسیار مفید است و کمکتان می‌کند در کنار مصرف سایر غذاهای سالم و ورزش کردن به‌آسانی وزنتان را مدیریت کنید و احتمال افزایش وزن و خطرات ناشی از چاقی را به حداقل برسانید

۲۷. کاسنی فرنگی

کاسنی فرنگی

کاسنی فرنگی را می‌توانید به صورت خام یا پخته مصرف کنید، به همین دلیل یک افزودنی عالی برای انواع سالادها و سوپ‌ها خواهد بود.

این ابرغذای بهاری برای کبد و تصفیه‌ی خون بسیار مفید است و همچنین از منابع فوق‌العاده‌ی املاح معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌های A و K و B و C به شمار می‌رود. این ترکیبات به حفظ سلامت پوست و چشم و همچنین سلامت قلب و عروق کمک می‌کنند و روی مقاومت به انسولین هم تأثیر می‌گذارند تا ذخیره‌سازی چربی در بدن کاهش پیدا کند و بتوانید به‌آسانی لاغر شوید.

۲۸. شلغم

 

شلغم

شلغم از دیرباز بین ایرانیان محبوب بوده و به صورت خام یا پخته مصرف می‌شده است. این مورد از ابرغذاهای بهاری حاوی پروتئین، چربی سالم، فیبر، گوگرد، پتاسیم، کلسیم و ویتامین C است و می‌تواند به افزایش احساس سیری و تنظیم دستگاه گوارش کمک زیادی کند.

شما می‌توانید شلغم را به صورت خام در سالاد استفاده کنید یا آن را آب‌پز کرده و در کنار سایر سبزیجات مصرف کنید. البته گفته می‌شود شغلم خام خواص بیشتری دارد و با پختن آن ممکن است ویتامین C و برخی ترکیبات دیگر را از دست بدهید. پس بهتر است تا جای ممکن شلغم را خام مصرف کنید و اگر خواستید آن را بپزید به سراغ آب‌پز یا بخارپز بروید و زمان کمتری را برای این کار در نظر بگیرید تا شغلم خواص زیادی را از دست ندهد.

 

 

۲۹. گل کلم

گل کلم – ابرغذاهای بهاری

گل کلم یکی دیگر از ابرغذاهای بهاری است که به کاهش وزن کمک می‌کند و شما با مصرف آن در فصل بهار می‌توانید بهتر وزن خود را مدیریت کنید.

این ماده‌ی غذایی چربی و کربوهیدرات کمی دارد و در عین حال سرشار از فیبر، پتاسیم، ویتامین C و ویتامین B9 است و همچنین آب کافی به بدن می‌رساند و آن را هیدراته می‌کند. شما با مصرف گل کلم می‌توانید از فواید آن برای کاهش وزن بهره‌مند شوید، از فشار خون بالا پیشگیری کرده و بدن را هم از سموم پاکسازی کنید.

۳۰. چغندر

چغندر – ابرغذاهای بهاری

در پایان باید نام چغندر را هم به فهرست ابرغذاهای بهاری اضافه کنیم که کمک زیادی به سم‌زدایی بدن می‌کند. این ماده‌ی غذایی خوش‌طعم دارای خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی است و سلامت عروق را بهبود می‌بخشد تا بتوانید با بیماری‌های قلبی و عروقی و همچنین سرطان مقابله کنید. جدا از این، به بهبود فشار خون، التهاب و استرس اکسیداتیو هم کمک می‌کند.

راه‌های گوناگونی برای مصرف چغندر وجود دارند. برای نمونه، یکی از محبوب‌ترین نوع آن آب‌پز کردن چغندر و خوردنش به شکل لبو است. شما همچنین می‌توانید چغندر را خام یا تنوری مصرف کرده و آن را به سالاد و سایر غذاهای خود اضافه کنید.

 

Nic

Related post

دیدگاهتان را بنویسید