۱۰ حقیقت درباره‌ی پول که کاش در جوانی می‌دانستم

 ۱۰ حقیقت درباره‌ی پول که کاش در جوانی می‌دانستم

ارزش پول

 

پول بخش مهمی از زندگی است که همه‌ی افراد رابطه‌ی منحصربه‌فرد با آن دارند. برخی از ما پول را پس‌انداز می‌کنیم، در حالی‌ که برخی دیگر آن را خرج می‌کنند. برخی از ما پول زیادی داریم، در حالی‌ که برخی دیگر برای گذراندن زندگی در تلاش و تکاپو هستند. صرف‌نظر از وضعیت مالی‌ که داریم، رازهایی درباره‌ی پول وجود دارد که بسیاری از مردم آن‌ها را نمی‌دانند یا درک نکرده‌اند. این رازها می‌توانند به ما کمک کنند تا تصمیم‌های مالی بهتری بگیریم و رفاه مالی خود را بهبود دهیم.

اگر جوان هستید یا دهه‌ی بیستم زندگی خود را به‌ تازگی شروع کرده‌اید، این مقاله از دیجی‌کالا مگ می‌تواند برای شما مفید باشد. راز‌هایی از پول و راه‌هایی برای حل چالش‌هایی که پول برای ما ایجاد می‌کند در این مقاله بررسی شده‌اند.
آنچه می‌خوانید:

۱- تورم ارزش پول شما را کم می‌کند
۲- بدهی خوب و بدهی بد را بشناسید
۳- دانش ارز دیجیتال را یاد بگیرید
۴- سرمایه‌گذاری را شروع کنید
۵- مدل ذهنی خودتان را راجع به پول شناسایی کنید
۶- سوال بپرسید
۷- طولانی‌مدت فکر کنید
۸- برای خود و رشدتان سرمایه‌گذاری کنید
۹- کالای دست دوم بخرید
۱۰- از الان برای بازنشستگی برنامه‌ریزی کنید

۱- تورم ارزش پول شما را کم می‌کند

تورم روند رو به رشد قیمت‌ها است؛ قیمت‌ کالاهای اساسی، غیر اساسی و خدمات. تورم در یک بازه‌ی زمانی معین در جامعه اتفاق می‌افتد و قدرت خرید مردم را کاهش می‌دهد. به بیانی دیگر، در تورم، قیمت همه‌ چیز در حال افزایش است و ارزش ریال یا هر ارز دیگری در طول زمان کاهش می‌یابد.

دانستن اینکه ارزش پول نقد شما در طول زمان کاهش می‌یابد بسیار مهم است؛ زیرا در این حالت نمی‌توانید پولتان را در بانک نگهداری کنید.

بنابراین باید کارهایی را انجام دهید تا ارزش پولتان حفظ شود و همزمان با افزایش نرخ تورم، ارزش پولتان هم بیشتر شود.

۲- بدهی خوب و بدهی بد را بشناسید

بین بدهی خوب و بدهی بد تفاوت وجود دارد. بدهی خوب زمانی است که شما پول قرض می‌گیرید تا ارزش خالص آن را افزایش دهید یا با آن ارزشی در آینده رقم بزنید. به‌ عنوان مثال، گرفتن وام مسکن یا وام دانشجویی.

از سوی دیگر بدهی بد زمانی است که پول قرض می‌گیرید، اما ارزش آن را بیشتر نمی‌کنید. پول قرض گرفتن برای خرید نیازهای روزمره مانند لباس‌ و مواد غذایی دو نمونه از بدهی بد هستند.

از اهرم استفاده کنید؛ به این معنا که شما کسب‌وکار و پول کافی برای پرداخت هزینه‌های آن را دارید، اما از بانک وام بگیرید و پول نقد خود را برای انجام کارهای دیگر صرف کنید.

۳- دانش ارز دیجیتال را یاد بگیرید

 

دانش شما درباره‌ی کریپتو چقدر است؟ آیا می‌دانید ارزهای دیجیتال مختلف، چه چیزی هستند و به چه چیزی می‌پردازند؟ بلاک‌چین چیست و چگونه کار می‌کند؟

آینده به سمت فناوری در حال حرکت است و پول از این قاعده جدا نیست.

از پلتفرم‌های آنلاین استفاده کنید و با تماشای ویدیوها، شنیدن پادکست‌ها و خواندن مقاله‌هایی که در این زمینه نوشته شده‌اند، سعی کنید دانش ارز دیجیتال خود را افزایش دهید تا از آینده و مباحث روز دنیا عقب نمانید

 

۴- سرمایه‌گذاری را شروع کنید

سرمایه‌گذاری را زود شروع کنید. تلاش کنید علاوه بر سرمایه‌گذاری، سود مرکب را هم یاد بگیرید. از بازارهای مالی آگاه باشید و نسبت به آن‌ها دانش و اطلاعات بدست آورید.

سهام، اوراق قرضه، حساب‌های سپرده بانکی، سرمایه‌گذاری در املاک و سرمایه‌گذاری در بازار خودرو را یاد بگیرید.

شما به‌ عنوان یک جوان وقت زیادی دارید که می‌توانید از گوگل و پلتفرم‌های آنلاین به‌ منظور کسب اطلاعات استفاده کنید.

 

۵- مدل ذهنی خودتان را راجع به پول شناسایی کنید

از طرز فکر خود راجع به پول و هر گونه باور محدودکننده درباره‌ی پول آگاه شوید.

به‌ عنوان یک جوان ممکن است باورهایی نظیر: «من نمی‌توانم این کار را انجام دهم.»، «آن‌ها این دارایی‌ها را دارند زیرا ثروتمند هستند.» یا «من برای شروع سرمایه‌گذاری خیلی جوان هستم.» داشته باشید. همه‌ی این‌ها فقط باورهایی هستند که در ذهن شما وجود دارند. باورهایی که فکر می‌کنید درست هستند و مطابق با آن‌ها زندگی می‌کنید.

باید بگوییم که این باورها هیچ کمکی به شما نمی‌کنند و بهتر است آن‌ها را تغییر دهید.

بسیاری از مردم بر اساس میزان درآمد خانواده‌ی خود فکر می‌کنند که درآمد آن‌ها هم به همین میزان ختم می‌شود. در حالی ‌که متوجه نیستند می‌توانند بیشتر از این میزان درآمد داشته باشند چرا که یک سقف و محدوده برای درآمدشان تعیین کرده‌اند و خود را از رسیدن به حداکثر پتانسیل‌شان بازمی‌دارند

۶- سوال بپرسید

پول تابو نیست. از صحبت کردن درباره‌ی پول نترسید، صحبت کنید و سوال بپرسید. سوال پرسیدن تنها راهی است که می‌توانید اطلاعات کسب و آن‌ها را مقایسه کنید و از نتایج حاصل‌ شده، درس‌های زیادی یاد بگیرید. ما باید ارتباط برقرار کنیم، اطلاعات و دانش را به اشتراک بگذاریم تا همه بتوانیم یاد بگیریم و با هم رشد کنیم.

صحبت از پول و به اشتراک‌ گذاشتن اطلاعات می‌تواند به شما کمک کند؛ چرا که دانش معادل قدرت است. با سوال پرسیدن می‌فهمید ارزش هر کار چیست، حقوق افراد چقدر است و بهتر است به سمت چه کاری بروید.

۷- طولانی‌ مدت فکر کنید

به ارزش پول خود فکر کنید و آن را به‌ گونه‌ای خرج کنید که در دراز مدت به شما و رشدتان کمک کند. بدیهی است که وقتی شروع به کسب درآمد می‌کنید، واقعا وسوسه‌ می‌شوید که در رستوران‌های گران‌‌قیمت غذا بخورید و وسایل لوکس بخرید؛ زیرا می‌خواهید سبک زندگی خود را ارتقا دهید. بله، این موضوع سرگرم‌‌کننده و جذاب است. اما این را در نظر بگیرید که برخی مخارج کوتاه‌ مدت و زود گذر هستند، در حالی که مخارج‌های دیگر سرمایه‌گذاری‌های بهتری برای بلند مدت هستند. بنابراین به‌ جای اینکه چند صد هزار تومان برای یک غذای شیک بپردازید، فکر کنید که کجا برای خرج کردن آن بهتر است؟ می‌توانید این پول را صرف خرید تجهیزاتی کنید که در کارتان نیاز است، یا آن را برای ارتقای مهارت‌های نرمتان خرج کنید.

۸- برای خود و رشدتان سرمایه‌گذاری کنید

برای یادگیری یک مهارت، رشد و ارتقای دانش خود پول خرج کنید. برای افزایش کیفیت و رشد حرفه‌‌‌ی خود پول خرج کنید و کم هزینه نکنید.

به طور مثال اگر در کارتان از یک نرم‌افزار استفاده می‌کنید، برای یادگیری حرفه‌ای آن، در دوره‌های مرتبط شرکت کنید. پس از یادگیری حرفه‌ای این نرم‌افزار، متوجه پیشرفت و ارتقای کارهایتان می‌شوید.

۹- کالای دست دوم بخرید

کالاهایی که مصرف کرده‌اید را بفروشید یا اهدا کنید و کالای دست دوم بخرید. این موضوع را به‌ خاطر داشته باشید که با خرید لوازم و کالای دست دوم، هم از محیط زیست محافظت می‌کنید و هم پول کمتری از جیبتان می‌رود.

فروشگاه‌هایی که کالای دست دوم می‌فروشند، اغلب اقلام خاص را عرضه می‌کنند که در سایر فروشگاه‌ها وجود ندارند.

همچنین خرید کالای دست دوم تقاضا برای تولید کالای جدید و نو را کاهش می‌دهد که این کار تأثیر مستقیمی بر حفظ محیط زیست دارد.

۱۰- از الان برای بازنشستگی برنامه‌ریزی کنید

برنامه‌ریزی برای بازنشستگی را در همین سن شروع کنید. اطلاعات کافی از انواع بیمه‌ی عمر، بیمه‌ی سلامت و سایر بیمه‌ها کسب و بهترین آن‌ها را انتخاب کنید. باید از حالا به فکر بازنشستگی و جریان درآمدی خود در آن زمان باشید تا با خیال آسوده بتوانید از بازنشستگی لذت ببرید.

یکی از سرمایه‌گذاری‌های خوب برای دوران بازنشستگی، اجاره دادن خانه است. می‌توانید با پس‌انداز کردن و وام گرفتن، یک خانه بخرید و آن را اجاره دهید. این جریان درآمدی غیرفعال است که می‌تواند در کنار درآمد فعال شما قرار بگیرد و سرمایه‌تان را بیشتر کند.

سخن پایانی

به‌ طور خلاصه، اسراری که بیان شدند راز پول نیستند. در واقع این ۱۰ راز اصول و شیوه‌هایی هستند که در طول زمان ثابت شده‌اند و بر مدیریت و رشد پول مؤثر هستند. این اصول شامل سرمایه‌گذاری عاقلانه، تمرکز بر عوامل بازدارنده مانند تورم و اجتناب از بدهی بد است.

موفقیت مالی هیچ میانبر یا راه‌حل سریعی ندارد. این کار مستلزم یک ذهنیت درست و تمایل به فداکاری در کوتاه‌ مدت، به‌ خاطر سود بلند مدت است.

برای تصمیم‌گیری آگاهانه درباره‌ی سرمایه‌گذاری و سایر مسائل مالی، اطلاع از ترندهای روز و تحول‌ بازارهای مالی بسیار مهم است.

 

Nic

Related post

دیدگاهتان را بنویسید