۷ غذای ایرانی که گردشگران خارجی را شیفته کرده است
ایران آنقدر مکانهای دیدنی و تاریخ و طبیعت زیبا دارد که میتواند یک ماه از وقت یک گردشگر را به خود اختصاص دهد. اما در بین اینهمه جاذبه گردشگری چه چیزی میتواند بیش از غذای ایرانی خستگی را از تن گردشگران خارج کند و آنها را برای سفر دوباره به ایران تشویق کند؟ گردشگران زیادی در سایتها و کتابهای مختلف از کشورهای مختلف جهان اعتراف کردهاند که غذاهای ایرانی هوش از سرشان برده و حاضرند فقط برای تکرار لذت غذاخوردن دوباره به ایران بیایند. از کباب و انواع خورشتها و آش و سوپ و غذاهای شهرهای مختلف گرفته تا انواع دسرهای ایرانی، همگی زبانزد جهانیان است. تا آنجا که نشریه تلگراف و همچنین foodrepublic لیستی از چندین غذا ایرانی خوشمزه و محبوب را منتشر کرده است. در ادامه، این لیست را بررسی میکنیم.
خورشت فسنجان: مقام اول غذاهای ایرانی
شاید تا قبل از این فکر میکردید خورشت مجلسی محبوبتان، فقط در بین ایرانیان جا باز کرده اما باید بگوییم که در این لیست، مقام اول محبوبترین غذای ایرانی به سلطان خورشتهای ایرانی میرسد: خورشت فسنجان. ترش و شیرین آن هم فرقی نمیکند، هر دو آنقدر محبوب هستند که نمیشود از بینشان انتخاب کرد. مردمان خلاق و با ذوق خطه سرسبز شمال کشورمان خورشتی میپزند که جان و دل را به سمت خود میکشد. شاید کسی که اولین بار گردو و رب انار و گوشت را در قابلمه می-ریخت تا به یک خلاقیت دست بزند، هیچوقت فکر نمیکرد در حال ثبت یک غذای بینظیر جهانی باشد. باید بگوییم او بسیار هوشمندانه مواد غذایی را با هم ترکیب کرده تا به این غذای خوشمزه دست پیدا کند چرا که فسنجان تمام نیازهای غذایی بدن را تامین کرده و خواص بیشماری دارد تا آنجا که حتی برای سلامت روان نیز مفید بوده و استرس و اضطراب را از شما دور میکند. به علاوه جالب است بدانید که خورشت فسنجان از زمانهای بسیار دور وجود داشته و در برخی از کتیبهها از غذایی که با گردو و گوشت و انار طبخ میشده سخن به میان آمده است.خورشت بادمجان: غذای ایرانی که هوش از سر میبرد
خورشت بادمجان: خورشت ایرانی که هوش از سر میبرد
گویا سلیقه گردشگران خارجی با ایرانیان شباهت زیادی دارد چرا که غذای محبوب بعدی باز هم از خانواده خورشتها و باز هم از جمله محبوبترینها در بین ایرانیان است. تصور نمیکنیم پای خورشت بادمجان در میان باشد و آب از دهان جاری نشود. بادمجان به خودی خود محبوب و لذیذ است، مسلما وقتی با پیاز و گوشت و گوجه و… ترکیب شود مزه آن تا مدتها زیر زبان خواهد ماند. البته ایرانیان با خلاقیت خود این غذای خوشمزه ایرانی را به شکلهای مختلف طبخ میکنند، مثلا بسیاری از خانمها از بادمجان سرخ کرده برای تهیه این خورشت استفاده میکنند برخی دیگر بادمجان کبابی یا گریل شده، یا برخی از خانمها از لپه هم برای این خورشت بهره میگیرند اما برخی دیگر ترجیح میدهند طعم بادمجان بیش از هر چیز زیر زبان بیاید. در نهایت آنچه به عنوان خورشت بادمجان عرضه میشود آنقدر لذیذ است که شاید نحوه طبخ آن تاثیر کمتری بر مزه داشته باشد و همینکه اسم غذا خورشت بادمجان باشد برای یک دل سیر غذا خوردن کافیست.
باقالی پلو: پادشاه غذاهای برنجی
وقتی منوی غذای یک رستوران را نگاه میکنید امکان ندارد به سادگی از اسم باقالی پلو با گوشت عبور کنید و حتما یکی از احتمالات اصلی سفارشتان است. این غذای فوقالعاده توانسته گردشگران خارجی را هم عاشق و شیفته خود کند و همچنان پادشاه غذاهای برنجی باقی بماند. این غذای کامل که سرشار از مواد مغذی است ممکن است با انواع گوشت مثل ماهیچه، گوشت لخم یا گردن پخته شود که همه آنها به یک اندازه لذیذ است. اگر شوید و کره و زعفران موجود در این غذا را هم به یاد بیاوریم دیگر نمیتوان انتخاب دیگری در منوی غذاهای ایرانی داشت. اگر به باقالی حساسیت دارید و نمیتوانید از این غذای ایرانی بخورید، باید بگوییم متاسفانه یکی از عجیبترین لذتها را از دست دادهاید.
قورمه سبزی: غذای ایرانی همهپسند
گردشگران خارجی هم خوش سلیقه هستند چرا که خورشت قورمه سبزی هم از غذاهای ایرانی محبوب آنها به شمار میآید. امکان ندارد کسی ایرانی باشد و ترکیب سبزیهای معطر قورمه سبزی و عطر و بوی این غذای ایرانی، او را برای یک دل سیر از عزا در آوردن آماده نکند. تا آنجا که اگرچه باورنکردنی است اما یکی از ملاکهای برخی از آقایان برای ازدواج این است که خانم بلد باشد در حد عالی خورشت قورمه سبزی بپزد. ترکیب شنبلیله و جعفری و گشنیز در کنار گوشت و لوبیا و لیمو عمانی علاوه بر طعم بینظیر، خواص غذایی غنی با خود به همراه دارد.
زرشک پلو: معجزه زرشک و محبوبیت آن
به جز یک ایرانی چه کسی میتواند به طعم فوق العاده زرشک و زعفران روی برنج و ترکیب آن با مرغ پخته شده پی ببرد؟ توریستهای خارجی به شکلی از زرشک پلو با مرغ استقبال میکنند که کسی که خبر ندارد، ممکن است تصور کند غذای بومی خودشان است نه یک غذای ایرانی محبوب. مرغ یکی از لذیذترین و سالمترین انواع گوشت است که میتوان به شکل آبپز همراه با سبزیجات، سرخ شده، گریل شده و… در کنار زرشک پلو قرار بگیرد. اما به نظر میرسد آنچه این غذا را متمایز میکند معجزه زرشک و خواص ویژه آن است.
آش رشته: غذای سنتی ایرانی-جهانی
غذای سنتی بسیاری از جشنها و آیینهای باستانی ایرانی حالا یکی از غذاهای پرطرفدار جهانی است. آش رشته یکی از پرخاصیتترین غذاهاست که فقط یک کاسه از آن نیاز روزانه شما به موادغذایی را برطرف میکند. ترکیب انواع حبوبات با سبزیهای معطر و رشته و سیر و پیاز، دیگر حرفی برای گفتن و جای خالی برای هیچکس حتی افراد بدغذا باقی نمیگذارد. چاشنی پرخاصیت کشک هم این ترکیب فوق العاده را کامل میکند.
کباب: غذای تفریحات ایرانیها
در نهایت به غذای ویژه ایرانیان که با جان و روان بازی میکند میرسیم: کباب؛ یکی از غذاهای اصلی، پرطرفدار، محبوب و همیشگی. کباب و روشهای پخت آن آنقدر متنوع است که در آموزش-های آشپزی مبحثی جداگانه برای انواع کبابها در نظر گرفته میشود و انصافا هم آماده سازی ترکیبات ویژه این غذا و کباب پختن کار هرکسی نیست. از انواع کباب کوبیده و برگ و جوجه کباب و کباب دنده و… دلرباتر، عطر و بوی این غذا است که هیچکس یارای مقاومت در برابر آن را ندارد. جالب است که گردشگران خارجی متوجه شدهاند که کباب پختن یکی از تفریحات ایرانیان است و خستگی از تن به در میکند.