همه‌چیز درباره‌ی جراحی پلک؛ انواع، مزایا، معایب و مراقبت‌های بعد از عمل

 همه‌چیز درباره‌ی جراحی پلک؛ انواع، مزایا، معایب و مراقبت‌های بعد از عمل

بلفارو پلاستی

به طور کلی عمل پلک چشم (بلفاروپلاستی) نوعی جراحی زیبایی و در مواردی درمانی، برای برطرف کردن پوست یا چربی اضافی از پلک بالا یا پایین است. هدف از این نوع عمل این است که پلک‌های افتاده یا مشکل‌دار بهبود پیدا کند و صورت فرد متقاضی جوان‌تر و شاداب‌تر به نظر آید. اما آیا این نوع عمل زیبایی برای همه‌ی افراد مناسب است؟ عوارض جراحی پلک چیست و قبل از اقدام به انجام آن باید چه نکاتی را مدنظر داشت؟ هدف ما از نوشتن این مقاله این است که بسیاری موارد مهم حول عمل زیبایی پلک را مرور کنیم تا اگر قصد انجام چنین کاری را دارید، با آگاهی کامل نسبت به تمام جوانب آن اقدام به عمل کنید.
فهرست محتوا

تاریخچه‌ی مختصر جراحی پلک
انواع عمل پلک چشم و چگونگی انجام هر کدام
عوارض جراحی پلک شامل چه مواردی می‌شود؟
جراحی پلک افتاده و نقش آن در جوانی‌سازی چهره
جراحی پلک با لیزر؛ روش انجام و مزایای آن
مراقبت‌های بعد از عمل جراحی پلک
تاریخچه‌ی مختصر عمل پلک چشم

تاریخچه‌ی عمل جراحی پلک همانطور که قابل تصور است، چندان طولانی نیست، اما رویه‌ی آن همواره ثابت بوده و هست. لیفت پلک در دهه‌ی گذشته در لیست جراحی‌هایی با محبوبیت و رتبه‌ی بالا در بین انواع عمل‌های زیبایی ثبت شده است. جالب است بدانید که در بین ۱۰ کشور با بالاترین آمار جراحی پلاستیک، تنها مکزیک، عمل زیبایی پلک را در ۵ عمل برتر زیبایی خود قرار نداده است. درواقع عمل بلفاروپلاستی از ایالات متحده گرفته تا انگلستان و در سراسر جهان یکی از محبوب‌ترین جراحی‌های پلاستیک در بازار است.

همچنین این نوع جراحی در شرق آسیا به اوج محبوبیت خود رسیده است و این محبوبیت تا بدان جا پیش رفته‌ است که از آن به عنوان جراحی پلک شرقی یاد می‌کنند. جالب است بدانید، از هر پنج زن در کره‌ی جنوبی، یک زن به نوعی جراحی پلاستیک انجام داده است.

نمایی از روش جراحی سنتی پلک‌ها
انواع عمل پلک چشم و چگونگی انجام هر کدام

در حالت کلی سه نوع مختلف از عمل پلک چشم وجود دارد که بسته به شکل چشم و سایر شرایط سلامتی شما اعمال هر کدام از آن‌ها ممکن است.
۱. جراحی پلک بالا

این نوع از جراحی عمدتاً برای بهبود مشکلات بینایی و ظاهر چشم به دلیل افزایش سن یا ژنتیک استفاده می‌شود. همان‌طور که از نام این نوع عمل زیبایی کاملا پیداست، کلیه‌ی فرآیند جراحی روی پلک بالایی متمرکز شده است. جراحی پلک بالا می‌تواند عملکرد چشم را بازیابی کند یا ظاهری گردتر و بازتر به آن دهد.
۲. جراحی پلک پایین

جراحی پلک پایین، در اطراف پلک پایین و چشم‌ها با تمرکز بر رفع چین و چروک‌های پوست انجام می‌شود. این نوع از عمل پلک چشم، اصطلاحا پف زیر چشم‌ها را بهبود می‌بخشد تا ظاهر بیمار بهتر و زیباتر شود!

نقاطی که در جراحی پلک بالایی و پلک پایینی مورد عمل قرار می‌گیرد.
۳. جراحی پلک شرقی یا کانتوپلاستی

در عمل جراحی پلک شرقی یا کانتوپلاستی ( Canthopexy) گوشه‌ی خارجی چشم‌ها اصلاح شده و انحنای چشم نیز تغییر می‌کند. در نتیجه می‌توان اذعان داشت که با این نوع عمل طول افقی چشم‌ها بیشتر می‌شود و ظاهری درشت‌تر به خود می‌گیرد. این روش در آسیای شرقی به شدت محبوب است!

به طور کلی عوارض خفیفی که پس از عمل پلک چشم اتفاق می‌افتد شامل تاری یا دو بینی گذرا، تورم و کبودی پلک، عدم تقارن محل برش در دو طرف و ظهور جوش‌های سفید در محل بخیه‌ها است.

عوارض جراحی پلک شامل چه مواردی می‌شود؟

عمل پلک چشم را می‌توان با بی‌حسی موضعی یا بیهوشی عمومی اعمال کرد. البته لازم به تاکید است که قبل از انجام این عمل، جراح باید در مورد مصرف دارو‌هایی مانند آسپرین یا وارفارین به منظور جلوگیری از خطر لخته شدن خون آگاهی پیدا کند. در همین راستا جراحی پلک بالا شامل موارد زیر می‌شود:

ایجاد برشی (شکاف) در امتداد چین پلک و بر روی تاشدگی طبیعی پوست آن بخش
از بین بردن پوست، چربی یا ماهیچه‌ای اضافی
از بین بردن افتادگی و سستی پلک بالایی

از طرفی همان‌طور که احتمالا در جریان هستید، هر نوع عمل جراحی‌ای به‌ویژه زیبایی عوارض خاص خود را دارد، که واکنش منفی به بیهوشی و احتمال لخته شدن خون از عوارض عمومی جراحی است. عوارض خفیفی که پس از عمل پلک چشم اتفاق می‌افتد شامل تاری یا دو بینی گذرا، تورم و کبودی پلک، عدم تقارن محل برش در دو طرف و ظهور جوش‌های سفید در محل بخیه‌ها است. علاوه بر این موارد، عوارض جراحی پلک بالا در کیس‌هایی ویژه و بسیار خاص، شامل موارد زیر می‌شود:

عفونت و خونریزی
خشک و تحریک شدن چشم‌ها
مشکلاتی در پلک زدن یا سایر جوانب مربوط به آن
به جا ماندن جای زخم به شکلی قابل توجه پس از عمل پلک چشم
آسیب به عضلات چشم
تغییر رنگ پوست پلک
تاری دید موقت یا در مواردی نادر، از دست دادن بینایی
نیاز به جراحی‌های بعدی در صورت اختلال در فرآیند عمل پلک

پس از انجام عمل پلک چشم، متخصصین معمولاً از نوارهای نازک و چسبناکی به نام نوار بخیه برای حمایت از پلک‌ها استفاده می‌کنند که اغلب پس از ۱ هفته حذف می‌شوند. جراحی پلک بالا ممکن است حدود ۱ ساعت طول بکشد و جراحی پلک پایین ممکن است تا ۲ ساعت هم به طول بیانجامد؛ لازم به ذکر است که اکثر بیماران می‌توانند در همان روز به خانه‌ی خود بروند.

 

جراحی پلک افتاده و نقش آن در جوانسازی چهره

جراحی پلک افتاده یکی از گزینه‌هایی است که می‌تواند ظاهر جدید و شاداب‌تری را به شما هدیه کند. همان‌طور که می‌دانید اگر مساله‌ی افتادگی پلک‌ها در ارتباط با مشکلات مادرزادی یا حوادث نباشد، انسان‌ها به مرور زمان و با افزایش سن دچار چنین عارضه‌ای می‌شوند.

در واقع با افزایش سن، بافت‌های زیر پوست از جمله ماهیچه‌ها و بافت‌های چربی، سفتی و استحکام خود را از دست می‌دهند و شکلی افتاده به خود می‌گیرند. لازم به تاکید است که در مواردی برخی از افراد جراحی افتادگی پلک را با لیفت ابرو اشتباه می‌گیرند که باید اذعان داشت این دو نوع جراحی با یکدیگر کاملا متفاوت هستند و عملا لیفت ابرو برای بالا کشیدن ابروها استفاده می‌شود.

برخی از افراد جراحی افتادگی پلک را با لیفت ابرو اشتباه می‌گیرند که باید اذعان داشت این دو نوع جراحی با یکدیگر کاملا متفاوت هستند و عملا لیفت ابرو برای بالا کشیدن ابروها استفاده می‌شود.

جراحی پلک با لیزر؛ روش انجام و مزایای آن

جالب است بدانید که با پیشرفت تکنولوژی و افزایش استفاده از اشعه‌ی لیزر به عنوان رویه‌ای امن و بسیار کارآمد، اشعه‌ی لیزر پای خود را به حوزه‌ی جراحی‌های زیبایی از جمله جراحی پلک هم باز کرده است و امروزه این نوع عمل با استقبال بالایی رو به رو شده است.

به طور کلی جراحی با لیزر، کاملا سراپایی و تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود و قابلیت اعمال بر پلک بالا و پایین را دارد. از آن‌جایی که در عمل پلک با لیزر به جای استفاده از تیغ جراحی از نور لیزر استفاده می‌شود میزان خونریزی به حداقل مقدار خود می‌رسد و در چنین شرایطی شاهد کبودی و تورم کمتری پس از جراحی خواهید بود؛ همچنین بهبود سریع‌تر و کم دردتری (بدون هر گونه اثر خارجی در زمان جراحی پلک پایینی) هم رقم خواهد خورد.

شما می‌توانید مزایای جراحی زیبایی پلک با لیزر را در لیست زیر مشاهده کنید:

دوره‌ی بهبودی در جراحی با لیزر به مراتب از روش جراحی سنتی، کوتاه‌تر است.
با استفاده از این روش بازه‌ی وسیع‌تری از مشکلات پلکی نسبت به روش سنتی قابل درمان است.
بلفاروپلاستی با لیزر، در مقایسه با روشی که از چاقوی جراحی استفاده می‌کنند، باعث کبودی و تورم کمتری بعد از عمل می‌شود. همچنین عملا جای زخمی ناشی از بریدگی بر روی پلک‌ها دیده نمی‌شود!
دوره‌ی نقاهت روش سنتی، حدودا ۲ تا ۴ هفته است، در حالی که فرآیند بهبودی با لیزر در حدود ۷ تا ۱۰ روز زمان می‌برد.

مراقبت‌های بعد از عمل پلک چشم

توصیه می‌شود برای بهبودی بهتر پس از عمل پلک چشم حتما حدود ۱ هفته از محل کار مرخصی داشته باشید. به یاد داشته باشید که تا چند روز پس از عمل نمی‌توانید رانندگی کنید و مواردی همچون کبودی، ورم و قرمزی در اطراف چشم ممکن است چند هفته به طول بیانجامد تا محو شوند.

به طور کلی اکثر افراد پس از یک الی دو روز می‌توانند به تماشای نمایشگرها یا مطالعه بپردازند و پس از حدودا یک هفته که تمام بخیه‌ها برداشته شدند می‌توان فعالیت شغلی را از سر گرفت.

در هنگام استراحت، با استفاده از بالشی بلند سر خود را به مدت چند روز بالا نگه دارید تا تورم سریع‌تر کاهش یابد.
پلک بالا یا پایین خود را به آرامی با استفاده از پماد یا قطره‌های تجویز شده برای بعد از جراحی تمیز کنید.
معمولا توصیه می‌شود که پس از عمل به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت از کمپرس سرد استفاده کنید!
برای محافظت از چشمان خود در برابر آفتاب و باد از عینک آفتابی استفاده کنید.
برای تسکین هر گونه درد خفیف پس از جراحی، پاراستامول یا مسکن‌های دیگری که توسط متخصص تجویز شده است را مصرف کنید.

همچنین توصیه می‌شود که از فعالیت‌های زیر در طول دوران بهبود خود اجتناب کنید:

فعالیت‌های ورزشی شدید و شنا را برای چند روز کنار بگذارید.
سیگار نکشید، چراکه دود آن می‌تواند چشم شما را پس از عمل پلک تحریک کند.
از مالیدن چشم‌ها و استفاده از انواع لنزهای تماسی خودداری کنید.

Nic

Related post

دیدگاهتان را بنویسید