۱۰نکته مهم برای درمان آکنه صورت

 ۱۰نکته مهم برای درمان آکنه صورت

اکنه

آکنه یکی از مشکلات پوستی است که فارغ از سن نوجوانی، در هر سن دیگر هم بروز پیدا می‌کند و به اندازه خودش می‌تواند فرد را ناراحت کند و یا اعتماد به نفس او را تحت تأثیر قرار دهد. برای درمان آکنه صورت روش‌های درمانی بسیاری وجود دارد که بر حسب پوست و شرایط بدنی و روحی هر فرد نتایج آنها متفاوت است. البته آکنه ولگاریس اغلب در نوجوانان سنین ۱۴-۱۹ سال ظاهر می‌شود. این آکنه مسری نیست و بین افراد مختلف شیوع پیدا نمی‌کند. برای درمان آکنه شدید ولگاریس روش‌های مختلف وجود دارد.

آکنه زمانی که فولیکول‌های مو با چربی پوست یا سلول‌های مرده مسدود شود، به وجود می‌آید. در دوران نوجوانی به دلیل تغییرات هورمونی پوست چربی بیشتری تولید می‌کند. این فرآیند به شکل جوش‌های سر سیاه یا سر سفید و یا حتی دانه‌های قرمز و ملتهب ظاهر می‌شود. ولی در افرادی که دارای پوست‌ چرب هستند هم به دلیل چربی بالا، آکنه در سنین مختلف بروز پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع پوست؛ من چه نوع پوستی دارم؟

یکی از نکاتی که در درمان آکنه باید در نظر داشت صبوری است. زمانی که درمان را آغاز می‌کنید ممکن است چند هفته زمان ببرد و یا حتی در ابتدای روند، پوست خود را در شرایط وخیم‌تری ببینید، ولی در ادامه بهبود پیدا می‌کند.
داروهای ضد جوش

درمان آکنه شدید

اگر جوش و آکنه صورت شما وخیم نیست، استفاده از کرم‌های مخصوص و شستشو دهنده‌های صورت که با خواص درمانی تولید می‌شوند، به دلیل دارا بودن بنزوئیل پراکسید و سالیسیلیک اسید برای درمان آکنه صورت مؤثر هستند. این محصولات ضد جوش در هر داروخانه یا مغازه معتبر فروش محصولات درمانی آرایشی و بهداشتی یافت می‌شوند. اگر جوش‌های صورت شما کم است و خودتان احساس می‌کنید که با درمان‌های سطحی قابل درمان هستند، حتماً این محصولات را خریداری کنید.

این نکته را در نظر داشته باشید که آکنه به دلیل بهداشت کم فردی بروز نمی‌کند و شستشو و اسکراب زدن بیشتر، باعث درمان آکنه صورت نمی‌شود و حتی می‌تواند شرایط را بدتر کند. باید از شوینده‌های ملایم و مخصوص پوست چرب و آب ولرم استفاده کنید و نهایتا دو بار در روز صورت خود را بشویید.
درمان آکنه شدید

در حالتی که آکنه صورت به نظر شدیدتر می‌آید و درمان‌های سطحی پاسخگو نیستند، باید به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید. برای درمان آکنه‌های شدید معمولاً از داروهای آنتی بیوتیک استفاده می‌شود که با توجه به تجویز پزشک این داروها به صورت کرم، سرم، ژل و یا حتی داروهای خوراکی مصرف می‌شوند. توجه داشته باشید که داروهای قوی برای درمان قطعی آکنه حتماً باید زیر نظر پزشک مصرف شود. چرا که در غیر این صورت عوارضی مانند تکثیر بیشتر جوش‌ها و عفونی شدن آن‌ها وجود دارد و اگر دیر اقدام کنید، مجبور به درمان جای آکنه صورت نیز خواهید شد. چرا که آکنه شدید آثار عمیقی بر روی پوست از خود به جا می‌گذارند.
کرم مرطوب‌کننده مخصوص

درمان آکنه شدید

اغلب پوست‌های چرب هستند که به آکنه دچار می‌شوند. برای انتخاب کرم‌های روز و مرطوب‌کننده‌ها حتماً از مدل‌هایی استفاده کنید که سبک باشند و چربی بیشتری را وارد پوست شما نکنند. بهتر است از کرم‌های بدون چربی استفاده کنید. کرم‌هایی که چربی پوست را کنترل می‌کنند، برای درمان جوش هم مؤثر هستند. به هیچ وجه از محصولات چرب استفاده نکنید، هدف از مرطوب کردن صورت آب‌رسانی به آنهاست و نه چرب کردن! کرم مخصوص پوست خود را به صورت روزانه و یک تا دو بار در روز استفاده کنید.

برخی از کرم‌های درمانی، برای کنترل چربی پوست، آن را رو به خشکی می‌برند. در این صورت آب‌رسانی و رطوبت دهی پوست صورتتان را فراموش نکنید و به سراغ کرم‌های صورت بدون عطر و با پایه آب بروید و به دنبال کرم‌های فاقد چربی (Oil Free) باشید.

آقایانی که باید صورت خود را اصلاح کنند، باید از محصولات اصلاح آب‌رسان استفاده کنند. تا آن‌جا که می‌توانید جوش‌های خود را تحریک نکنید؛ می‌توانید از برخی از ژل‌های اصلاح مخصوص جوش هستند استفاده کنید که ترکیبات ملایم‌تری دارند.
آکنه را فشار ندهید!

درست است که دیدن دانه‌های قرمز و گاهی با سرهای سفید و چرکی جلوی آینه شما را وسوسه می‌کند که با خالی کردن آنها از شرشان خلاص شوید، ولی به هیچ وجه جوش‌های صورت را نترکانید! لکه باقی مانده از جوش صورت در این حالت دیرتر از حالت عادی از بین می‌رود و برای درمان آکنه و جای جوش زحمت بیشتری به خودتان می‌دهید. به علاوه با کندن و فشار دادن آکنه و جوش، ممکن است چرک آن به قسمت دیگری از پوست منتقل شود و اوضاع را وخیم‌تر کند.
درمان جوش سرسیاه

در قسمت‌هایی از پوست صورت خصوصاً بینی و چانه جوش‌های سرسیاهی دیده می‌شوند که ظاهر چندان مناسبی هم ندارند. برای از بین بردن جوش سر سیاه، استفاده از ماسک‌های مخصوص توصیه می‌شود. این ماسک‌ها قادر هستند آلودگی و سلول‌های مرده پوست را که درون منافذ باز پوست صورت افتاده‌اند، بردارند و ظاهری تمیز و صاف به پوست صورت شما ببخشند.
کنترل میزان لایه برداری صورت

رفع جوش صورت

به طور کلی زمانی که آکنه و جوش روی صورت وجود داشته باشد، برای لایه پرداری پوست باید احتیاط بیشتری به خرج دهید. بسیاری از محصولات درمان آکنه و جوش دارای مواد اسیدی هستند که پوست را حساس‌تر می‌کنند و باعث می‌شوند پوست از حالت طبیعی و سالم خود خارج شود. زمانی که در حین استفاده از محصولات درمان جوش صورت از «ماسک صورت»، «کرم‌های لایه بردار» و «برس پاکسازی صورت» بیش از اندازه استفاده شود، به دلیل حساس بودن پوست التهاب و یا حتی زخم و سوزش ایجاد می‌شود. البته که یکی از روش‌های درمان جای آکنه صورت لایه برداری است، ولی باید بعد از بهبودی کامل و رفع التهاب پوست و تحت نظر متخصص پوست این کار را انجام دهید.

بیشتر بخوانید: همه آنچه در مورد ماسک صورت باید بدانید!
لوازم آرایشی مطمئن

بهتر است در طول درمان آکنه، از لوازم آرایش استفاده نکنید. ولی چنانچه نمی‌خواهید بدون آرایش صورت بمانید، نکات مهمی را در نظر بگیرید. استفاده از لوازم آرایش در ایجاد جوش و یا حتی درمان آنها بسیار مهم است. اگر از برندهای نامعتبر استفاده کنید، علاوه بر اینکه می‌توانند باعث تشدید و ایجاد جوش صورت شوند، روند درمانی شما را هم تحت تأثیر قرار می‌دهند. برندهایی از لوازم آرایشی را انتخاب کنید که گیاهی باشند، چربی نداشته و بر پایه آب باشند و اجازه نفس کشیدن را به پوست بدهند. به دنبال پنکک و کرم پودرهای سنگین و یا محصولات مخصوص گریم صورت نباشید. محصولات آرایشی دارای مواد معدنی سبک مناسب‌تر هستند و تنفس را برای پوست ممکن می‌سازند. مهم این است که منافذ پوست صورت بسته نشوند.
درمان‌های هورمونی

در برخی از خانم‌ها به غیر از دوران قاعدگی و بعد از خوردن برخی مواد غذایی که باعث ایجاد جوش می‌شوند، آکنه و جوش‌های پوست می‌تواند به دلیل اختلالات هورمونی به وجود آیند. برای اینکه از این اختلال مطمئن شوید، نیاز است آزمایش‌های مخصوصی با دستور پزشک انجام دهید.
استفاده از پروبیوتیک

ماست پروبیوتیک

پروبیوتیک‌ها نوعی از باکتری‌های زنده و مفیدی هستند که بر روی سلامت بدن و پوست تأثیر مثبت دارند. روی پوست بدن نیز به طور طبیعی میلیون‌ها باکتری زندگی می‌کنند که از هزاران گونه مختلف هستند. باکتری‌های درون بدن در تعامل با سیستم ایمنی فعالیت می‌کنند و روی پوست تأثیر خود را نشان می‌دهند. برخی از مشکلات و عارضه‌های پوستی مانند آکنه، جوش، اگزما و .. نشان‌دهنده این است که تعادل باکتری‌های بدن به هم خورده است.

گاهی استفاده از محصولات شوینده قوی پوست صورت و همچنین محصولات مراقبتی پوست که قوی هستند، باکتری‌های روی پوست را از حالت تعادل خارج می‌کنند و باعث ظاهر شدن آکنه می‌شوند. در این صورت است که باید با روش‌های مختلف برای درمان آکنه و متعادل کردن میزان باکتری‌ها تلاش کنید.

مصرف پروبیوتیک خوراکی: به سراغ مواد خوراکی بروید که دارای درصد زیادی از پروبیوتیک هستند. «ماست» یکی از محصولات غذایی است که به صورت پروبیوتیک هم تولید می‌شود؛ همچنین برخی از انواع «پنیر»، «محصولات دارای کفیر» دارای پروبیوتیک هستند و شما می‌توانید در تغذیه روزانه خود از آن‌ها استفاده کنید.

مواد آرایشی دارای پروبیوتیک: این محصولات هم به متعادل کردن باکتری‌های پوستی کمک می‌کنند. محصولات آرایشی دارای پروبیوتیک سپری خارجی روی پوست باقی می‌گذارند و به رشد مجدد باکتری‌های مفید بدن کمک می‌کنند. در کنار آن کار آب‌رسانی و متعادل کردن چربی پوست را نیز انجام می‌دهند.
درمان آکنه با گیاهان دارویی

درمان آکنه با گیاهان دارویی

برای درمان گیاهی آکنه صورت می‌توانید از روش‌های خانگی و گیاهان دارویی استفاده کنید. شما می‌توانید آب‌لیموی تازه، دم‌نوش نعناع، گلاب، روغن درخت چای و عسل را روی جوش‌های صورت بمالید و بعد از مدتی صورت را بشویید. این را هم بدانید که درمان‌های خانگی گاهی اوقات روند کندتری را نسبت به داروهای شیمیایی طی می‌کنند.

Nic

Related post

دیدگاهتان را بنویسید