از خواص انار برای سرفه و سرماخوردگی چه می‌دانید؟

 از خواص انار برای سرفه و سرماخوردگی چه می‌دانید؟

از خواص انار برای سرفه و سرماخوردگی چه می‌دانید؟

از سرفه و سوزش گلو خسته‌ شده‌اید؟ می‌توانید برای درمان سریع سرماخوردگی خود از انار استفاده کنید. آنتی‌اکسیدان و ویتامین C موجود در این میوه به تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش التهاب‌های گلو کمک می‌کند. مصرف انار باعث می‌شود بدن شما هیدراته بماند و هنگام سرفه کردن گلویتان کمتر اذیت شود. اگر باردار یا مبتلا به دیابت و بیماری‌های گوارشی هستید بهتر است از مصرف انار برای سرماخوردگی پرهیز کنید.

ارزش غذایی انار

انار میوه‌ای بسیار مغذی است. این میوه سرشار از آنتی‌اکسیدان است و به‌عنوان یکی از بهترین‌ مکمل‌ها در برنامه‌های غذایی شناخته می‌شود. ارزش غذایی هر ۱۰۰ گرم انار در جدول زیر نوشته شده است:
عنوان مقدار
کالری ۸۳ کیلوکالری
کربوهیدرات ۱۸.۷ گرم
قند ۱۳.۷ گرم
فیبر رژیمی ۴ گرم
پروتئین ۱.۷ گرم
ویتامین C ۱۰.۲ میلی‌گرم
ویتامین K ۱۶.۴ میلی‌گرم
ویتامین B (فولات) ۳۸ میکروگرم
پتاسیم ۲۳۶ میلی‌گرم
منیزیم ۱۲ میلی‌گرم
کلسیم ۱۰ میلی‌گرم
آهن ۰.۳ میلی‌گرم
فسفر ۳۶ میلی‌گرم

خواص انار برای سرفه و سرماخوردگی

سرفه و سرماخوردگی از واکنش‌های بدن نسبت به وجود سرما یا مواجه شدن با برخی از ویروس‌ها است. عفونت‌های ویروسی و باکتریایی، واکنش‌های آلرژیک، رفلاکس اسید معده، سیگار کشیدن و آلودگی هوا از مهم‌ترین علل رایج سرفه هستند. شما می‌توانید علاوه‌بر مصرف دمنوش برای سرماخوردگی، از میوه‌های سرشار از ویتامین C مانند انار استفاده کنید. از خواص انار برای سرفه و سرماخوردگی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

خواص ضد التهابی: انار حاوی ترکیبات ضد التهابی مانند فلانوئید و تانن است، این ترکیبات باعث تسکین التهاب دستگاه تنفسی می‌شوند.
سرشار از آنتی‌اکسیدان: آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انار با رادیکال‌های آزاد بدن مبارزه می‌کنند. استرس اکسیداتیو سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند و ممکن است باعث طولانی‌تر شدن سرماخوردگی و آنفلونزا شوند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انار رادیکال‌های آزاد را خنثی می‌کند و ممکن است باعث افزایش سرعت بهبود سرماخوردگی و کاهش تعداد سرفه‌ها شود.
تقویت سیستم ایمنی بدن: انار سرشار از ویتامین C است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. هرقدر سیستم ایمنی بدن قوی‌تر باشد مبارزه با ویروس‌هایی که باعث سرفه می‌شوند آسان‌تر است.
خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی: خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی انار ممکن است به مبارزه با عفونت‌های تنفسی که باعث سرفه می‌شوند کمک کند. نوشیدن آب انار می‌تواند از رشد باکتری‌ها و ویروس‌ها که محرک‌های رایج عفونت گلو و سرفه هستند جلوگیری کند.
هیدراته نگه داشتن بدن: هنگام ابتلا به سرفه هیدراته ماندن امری ضروری است. کم‌آبی بدن می‌تواند باعث تحریک بیشتر گلو شود. آب انار منبعی غنی از پتاسیم است. پتاسیم به‌عنوان نوعی الکترولیت باعث طراوت بیشتر و مرطوب ماندن گلو می‌شود. با مصرف انار هنگام سرفه کردن سوزش گلوی شما کمتر خواهد بود.
تسکین‌دهنده گلو: آب انار به عنوان نوعی نرم‌کننده برای گلو عمل می‌کند و یک لایه محافظ روی غشاهای مخاطی گلو تشکیل می‌دهد. مصرف انار می‌تواند تحریک گلو را کاهش دهد و از خراش گلو هنگام سرفه کردن جلوگیری کند.

ضرر انار برای سرماخوردگی

مصرف اکثر خوراکی‌ها در کنار مزایایی که دارد ممکن است ضررهایی نیز داشته باشد. بهتر است قبل از مصرف انار هنگام سرماخوردگی به ضررهای احتمالی آن نیز توجه کنید.

واکنش‌های آلرژیک: اگر با مصرف انار علائم آلرژی مانند خارش یا تورم را تجربه کردید فورا مصرف آن را قطع کنید.
تداخل با داروها: آب انار ممکن است با برخی از داروها از جمله رقیق‌کننده‌های خون تداخل داشته باشد. قبل از مصرف زیاد آب انار باید این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

همچنین انار ممکن است برای خانم‌های باردار، افراد مبتلا به دیابت و مبتلایان به بیماری‌های گوارشی مضر باشد.

روش‌های مصرف انار برای سرفه و سرماخوردگی

روش‌های مختلفی برای استفاده از انار هنگام سرفه و سرماخوردگی وجود دارد. از مهم‌ترین این روش‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

آب انار: برای تسکین گلودرد و کمک به بهبود پس از سرفه، می‌توانید آب انار تازه بنوشید. از مهم‌ترین خواص آب انار برای سرماخوردگی می‌توان به تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.
دانه انار: از دانه‌های انار می‌توانید در تهیه انواع سالاد یا ماست استفاده کنید.
چای انار: پوست خشک انار را دم کنید، آن را از صافی رد و سپس نوش جان کنید. پوست انار سرشار از آنتی‌اکسیدان و ترکیبات ضد التهابی است که به کاهش سرفه کمک می‌کند.
غرغره کردن آب انار: آب انار را با مقداری آب گرم ترکیب کنید و چند دقیقه غرغره کنید تا گلویتان صاف شود. این کار باعث تسکین سوزش گلو و کاهش سرفه می‌شود.
انار پخته: پختن انار باعث چند برابر شدن خواص آن می‌شود. مصرف انار پخته علاوه‌بر درمان سرفه به رفع عفونت‌های ریوی نیز کمک می‌کند.

خواص انار برای سرفه و سرماخوردگی

سخن آخر؛ سرفه‌های مکرر یکی از واکنش‌های بدن نسبت به سرماخوردگی و بروز برخی از بیماری‌ها است. برای کاهش تعداد سرفه‌ها، تسکین گلو و تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن می‌توان از انار استفاده کرد. انار سرشار از آنتی‌اکسیدان و ویتامین‌های مختلف است. توصیه می‌شود افراد باردار، مبتلایان به دیابت و بیماری‌های گوارشی قبل از مصرف انار با پزشک مشورت کنند.

Nic

Related post

دیدگاهتان را بنویسید