ژاپن به دنبال اینترنت نسل ششم است
نزدیک به ۵ سال از عرضه اینترنت نسل پنجم میگذرد و حال زمان روی کار آمدن نسل ششم رسیدهاست؛ در این بین توسعه دهندگان به دنبال راههایی برای استفاده کامل از پهنای باند گسترده نسل بعدی هستند.
آزمایش این فناوری در ژاپن در یک دستگاه بیسیم، سرعت انتقال داده ۱۰۰ گیگابیت در ثانیه را نشان داد که ۱۰ برابر سریعتر از ۵G در اوج خود و ۵۰۰ برابر سریعتر از یک تلفن هوشمند متوسط ۵G است.
یک فیلم دو ساعته و با کیفیت متوسط نتفلیکس که روی گوشی پخش میشود، حدود ۱.۵ گیگابایت حجم دارد، بنابراین از نظر عملی، ما به دنبال این هستیم که بتوانیم هشت یا نه فیلم از این فیلمها را در هر ثانیه جابجا کنیم.
نتیجه تحقیق و توسعه گسترده توسط شرکت مخابرات ژاپن NTT، اپراتور تلفن همراه ژاپنی DOCOMO و شرکتهای الکترونیک NEC و فوجیتسو، این دستگاه از باندهای فرکانس بالا در محدوده ۱۰۰ گیگاهرتز و ۳۰۰ گیگاهرتز استفاده میکند و به آن امکان این را میدهد تا دادههای بیشتری نسبت به استانداردهای نسل قبلی منتقل کند.
پیشرفت در فناوری ارتباطات در واقع به اشکال مختلفی از فرستندهها و گیرندهها نیاز دارد. در مورد سخت افزار، شایان ذکر است که این نسخه به تجهیزات بسیار پیشرفتهای نیاز دارد. اما با توسعه فناوری، اندازه و هزینههای آن تجهیزات به تدریج کاهش مییابد.
همچنین مهم است که به یاد داشته باشید که حداکثر سرعت ۱۰ گیگابیت بر ثانیه برای ۵G، در شرایط عالی، با استفاده از قوی ترین و بهینه ترین سخت افزار است. طبق گزارش Opensignal، متوسط سرعت ۵G برای گوشیهای هوشمند در T-Mobile در ایالات متحده – بهترین اپراتور این کشور برای سرعت ۵G – در حال حاضر ۱۸۶.۳ مگابیت بر ثانیه است.
به عبارت دیگر، ۶G سرعت بسیار بهبود یافته را نوید میدهد. به گفته محققان، این فناوری در همه چیز از دانلود فیلم با وضوح بالا گرفته تا ارتباطات بین وسایل نقلیه خودران مفید خواهد بود.
نسل ششم، از نظر پهنای باند یا ظرفیت شبکه نیز یک جهش رو به جلو وجود خواهد داشت: دستگاههای بیشتری میتوانند به طور همزمان متصل بمانند. اگر تا به حال سیگنال تلفن را در یک کنسرت پرجمعیت یا بازی ورزشی از دست داده باشید، با ازدحام شبکه آشنا خواهید شد، و این چیزی است که ۶G باید تمام آنها را از میان ببرد.