۱۲ نوع چای برای درمان سرفه در فصل سرما
با کوتاهتر شدن روزها و سرد شدن هوا، فصل سرماخوردگی، آنفولانزا و سرفه برگشته است. با بسیاری از داروهای طبیعی میتوانید به کاهش علائم سرفه تحریککننده خود کمک کنید. یکی از سادهترین و راحتترین راهها برای درمان سرفه، نوشیدن یک فنجان چای آرامشبخش است.
بخار چای میتواند به باز شدن مجرای بینی و برونش کمک کند و مایع گرم آن مرهم گلو درد و سرفه است. اما در دنیای بزرگ چای، گزینههای بسیاری غیر از چای ساده سیاه، چای ماسالا یا حتی سبز وجود دارد.
بهترین چای برای درمان سرفه:
چای ریشه شیرین بیان
ریشه شیرین بیان گیاه رایجی است که قرنها است به طور مکرر در طب سنتی چینی استفاده میشود. بیش از ۳۰۰ فلاونوئید و ترکیب گیاهی تنها از این گیاه جدا شده است. این ترکیبات زیست فعال فواید ضدمیکروبی و ضدویروسی قوی دارند که میتواند به درمان سرفه کمک کند.
شیرین بیان دارای اثرات ضد اسپاسم است که میتواند برای درمان سرفه بسیار مفید باشد زیرا به شل شدن عضلات سیستم تنفسی که در زمان سرفه دچار اسپاسم میشوند، کمک کند. شیرین بیان دارای موسیلاژ بالایی است، مادهای لغزنده و لزج که به آبرسانی و تسکین بافتهای ملتهب یا کمآب کمک میکند. موسیلاژ میتواند به تسکین سرفههای خشک کمک کند.
چای سبز
مانند ریشه شیرین بیان، چای سبز هم مملو از ترکیبات گیاهی فعال زیستی با قدرت ضدالتهابی و فواید ضدباکتریایی است که آن را به گزینهای عالی برای مدیریت سرفه تبدیل میکند. مطالعهای در سال ۲۰۱۵ نشان میدهد که غرغره کردن چای سبز علائم گرفتگی صدا را برطرف نمیکند اما علائم سرفه را در بیمارانی که جراحی قلب انجام میدهند، کاهش میدهد.
چای بابونه
چای بابونه معمولا با تقویت خواب و آرامش همراه است و همچنین میتواند به سرفه هم کمک کند. این به دلیل خواص ضد عفونت و ضد التهابی ترکیبات بابونه است که به بدن شما کمک میکند تا با هر بیماری که باعث سرفه میشود، مبارزه کند.
چای نعنا
نعناع یکی دیگر از چایهای خوراکی عالی برای سرفه است. تحقیقات، چای نعناع فلفلی را با عفونت سینوسی و بهبود علائم سرماخوردگی مرتبط دانسته است.
چای ریشه گل ختمی
گل ختمی به دلیل خواص موسیلاژی که دارد یکی دیگر از گزینههای گیاهی عالی برای علائم سرفه است. تحقیقات نشان داده است که ریشه گل ختمی فواید درمانی بسیاری برای سرفه دارد، به ویژه به عنوان یک عامل تسکیندهنده برای بافت ملتهب مناسب است.
چای آویشن
آویشن به عنوان یک ادویه رایج در آشپزی، نه تنها در خوشطعم شدن غذا تاثیر دارد بلکه میتوان آن را در چایی دم کرد که به تسکین سرفه کمک میکند. در واقع، یک مطالعه در سال ۲۰۲۱ نشان داد که آویشن، زمانی که با پیچک مصرف شود کاهش قابل توجهی در شدت سرفه دارد.
چای زنجبیلی
زنجبیل یکی دیگر از مواد در دسترس است که قرنها برای کنترل سرفه استفاده شده است. زنجبیل یک گیاه دارویی برای سرفههای احتقانی و باتلاقی است و به عنوان یک خلطآور عمل میکند و به رقیق شدن مخاط کمک میکند.
چای پوست درخت آلبالو وحشی
پیدا کردن پوست درخت آلبالو ممکن است کمی سخت باشد. چای پوست درخت آلبالو وحشی یک گزینه عالی است که میتوان به عنوان یک چای ضد اسپاسم از آن استفاده کرد. این گیاه با اثرات ضد اسپاسمی خود میتواند برای درمان سرفه بسیار مفید باشد زیرا به شل شدن عضلات کمک میکند.
چای سنجد
یک ماده رایج به کار برده شده در شربت سرفه، سنجد است. سنجد منبع فوقالعادهای از ترکیبات گیاهی است و که یک عامل ضد التهابی موثر بوده که در درمان بیماریهای تنفسی موثر است.
چای اکالیپتوس
برخی از گیاهان به باز کردن مجاری تنفسی کمک میکنند، که میتواند سرفههای شدید با احساس انقباض را تسکین دهد. یکی از نمونههای این نوع چای، چای اکالیپتوس است. این چای گیاهی را به راحتی میتوان پیدا کرد.
چای با عسل
چای با عسل میتواند به کاهش علائم سرفه کمک کند. طبق یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ که در کودکان انجام شد، عسلی میتواند کاهشدهنده سرفه باشد. به علاوه، عسل مملو از ترکیبات گیاهی ضدویروسی و ضدمیکروبی است که میتواند یک کمککننده برای بیماریهایی که باعث سرفه شدهاند، باشد.
چای جایگزین مراقبت های پزشکی نیست
نوشیدن چای خواص آرامبخش و شفابخش زیادی دارد و یک درمان خانگی طبیعی است. چای میتواند به کاهش علائم سرفه کمک کند اما هدف آن درمان بیماری یا جایگزینی با دارو نیست. اگر سرفه شما ادامه دارد، به خصوص اگر سرفه دردناک دارید حتما برای درمان به پزشک مراجعه کنید.