باتری گوشیای که تا ۵۰ سال شارژ نگه میدارد
شرکت چینی Betavolt مدعی ساخت باتری اتمی جدیدی شده است که میتواند گوشی شما را برای همیشه از شارژ مجدد بینیاز کند.
یک استارتاپ چینی از باتری اتمی جدیدی رونمایی کرده که طبق ادعای آن، میتواند بدون نیاز به شارژ یا نگهداری، تا ۵۰ سال الکتریسیته تولید کند. اگر ادعای این استارتاپ درست باشد، در آینده میٰتوانیم از دستگاههای الکتریکی مختلف مانند گوشیها تا سالها بدون نیاز به شارژ مجدد استفاده کنیم.
شرکت چینی Betavolt در بیانیهای اعلام کرده باتری اتمی آنها، اولین باتری جهان در این اندازه است که انرژی اتمی را در اختیار افراد قرار میدهد. این استارتاپ ۶۳ ایزوتوپ اتمی را درون یک ماژول کوچکتر از سکه قرار داده است.
استارتاپ Betavolt مدعی شده که نسل آینده باتریها هماکنون وارد مرحله آزمایشی شده است و درنهایت برای استفادههای تجاری مانند تأمین انرژی گوشیها و پهپاد وارد فاز تولید انبوه میشود.
تأمین انرژی با باتری اتمی برای ۵۰ سال
به گفته Betavolt، اولین باتری اتمی این شرکت میتواند ۱۰۰ میکرووات توان و ۳ ولت ولتاژ تولید کند. اندازه این باتری برابر ۱۵ در ۱۵ در ۵ میلیمتر مکعب است، البته Betavolt میخواهد تا سال ۲۰۲۵ باتری اتمی با توان ۱ وات هم بسازد.
به گفته این شرکت، میتوان برای دستیابی به توان بیشتر، این باتریها را به یکدیگر متصل کرد، بنابراین شاید در آینده گوشیهایی ساخته شوند که نیازی به شارژر نداشته باشند و تا سالها بدون نیاز به شارژ مجدد کار کنند. درحقیقت Betavolt آیندهای را متصور شده که در آنها گوشیها نیازی به شارژ مجدد نخواهند داشت. علاوه بر گوشیها، با این فناوری میتوان پهپادهایی ساخت که تا سالها بدون نیاز به شارژ مجدد در هوا پرواز کنند.
شرکت Betavolt مدعی شده است که طراحی لایهای این باتری باعث میشود تا در برابر آتشگرفتن یا انفجار مقاوم باشد. علاوهبراین، باتری چینیها میتواند در محدوده دمایی منفی ۶۰ تا ۱۲۰ درجه سانتیگراد کار کند.
باتریهای اتمی با واپاشی هستهای، الکتریسیته تولید میکنند؛ شبیه فناوری مورد استفاده در پیسمیکرها و فضاپیماها. بااینحال افراد عادی بهخاطر عناصر رادیواکتیو مانند پلوتونیوم که خطرات زیادی دارد، از این فناوری استفاده نمیکنند.
باید منتظر ماند و دید وعده شرکت Betavolt به حقیقت میپیوندد یا تنها یک ادعا باقی میماند. اگر آنها واقعاً بتوانند باتریهای اتمی امن با سالها شارژدهی بسازند، صنعت گوشیهای هوشمند دچار یک انقلاب بزرگ خواهد شد.