این نکات شما را تبدیل به یک فرد باکلاس میکند
وقتی پشت میز مینشینید، کیفتان را روی صندلی خالی میز خودتان، یا روی پاهایتان و یا پشتتان روی همان صندلی خودتان بگذارید. گذاشتن کیف روی زمین یا آویزان کردن آن از پشت صندلی کار درستی نیست، چون میتواند جلوی راه دیگران را بگیرد.
آداب معاشرت روزمره صرفاً استفاده از چنگال برای خوردن سالاد نیست، بلکه با رعایت آن نشان هم می دهید که برای هم خود و هم اطرافیان تان احترام قائل هستید. گاهی کارهای جزئی می توانند نشان دهند که یک شخص فردی مؤدب و بافرهنگ است، یا برعکس فردی است که به راحتی می تواند به دیگران اهانت کند.
در ادامه از چند آداب معاشرتی خواهیم گفت که هر چند ساده اند، اما رعایت آن ها تعاملات اجتماعی مان را به میزان قابل توجهی بهبود می بخشد.
۱- کیفتان را طوری آویزان کنید که برای کسی ایجاد مزاحمت نکند
وقتی پشت میز می نشینید، کیف تان را روی صندلی خالی میز خودتان، یا روی پاهایتان و یا پشت تان روی همان صندلی خودتان بگذارید. گذاشتن کیف روی زمین یا آویزان کردن آن از پشت صندلی کار درستی نیست چون می تواند جلوی راه دیگران را بگیرد.
اگر جای شلوغی بودید، کیف را از روی دوش تان بردارید (یا اگر کوله پشتی است، از روی پشت تان بردارید) و آن را جلوی خودتان بگیرید. هنگام انداختن کیف یا برداشتن آن مراقب باشید که ناخواسته به کسی ضربه نزنید.
۲- هنگام خرید در فروشگاه، چرخ خریدتان را کنار راهرو پارک کنید
فروشگاه ها، بخصوص در روزهای آخر هفته و تعطیلات رسمی، معمولاً بسیار شلوغ هستند. به همین دلیل، همچون پارک کردن خودرو، در این مورد هم قانون مهمی هست که باید آن را رعایت کرد. چرخ خریدتان را به یک سمت راهرو نزدیک کنید تا وسط راهرو برای باقی مشتریان خالی بماند. اگر راهرو خیلی باریک بود، چرخ خریدتان را سر راهرو پارک کنید و بعد از برداشتن اجناس مورد نظرتان از قفسه ها، پیش چرخ بازگردید.
۳- برای نوشیدنیها از زیردستی استفاده کنید
وقت هایی که خانه ی کسی هستید، پیش از گذاشتن لیوان نوشیدنی خود، حتماً یک زیردستی یا دستمال کاغذی زیر آن قرار دهید. اگر زیردستی یا دستمال در دسترس نبود، از میزبان درخواست شان کنید. ممکن است صرفاً فراموش کرده باشد و از درخواست شما خوشحال هم شود.
۴- برای صحبت با تلفن همراه، محل را ترک کنید
ما بسیاری از اوقات مجبور در مکان های عمومی مجبور به پاسخ دادن به تماس های تلفنی مان می شویم، مثلاً در سوپرمارکت، بانک یا اتوبوس. اول از همه باید ببینید که آیا ضروری است آن تماس را همان لحظه پاسخ دهید یا خیر، چون همه ی اطرافیان تان مکالمه ی شما را خواهند شنید. اگر پاسخ به تماس لازم بود، سعی کنید به جای خلوت تری بروید که افراد زیادی در آنجا نباشند.
۵- صندلیتان را قبل از رفتن به سمت داخل هل دهید
فرقی نمی کند به رستوران رفته باشید یا یک جلسه ی کاری؛ این کار یک حرکت مؤدبانه نسبت به دیگران است. فراموش نکنید که پیش از ترک میز، صندلی را تو دهید تا جلوی راه کسی را نگیرد و باعث سقوط نشود.
۶- هنگام فشردن لیموترش دستتان را جلویش بگیرید
بیشتر اوقات هنگام فشردن لیموترش، اطرافیان مان را در نظر نمی گیریم. اما آداب معاشرت می گوید باید لیموترش را باید با یک دست فشار دهد و با دست دیگر جلوی آن را بگیرید تا آب آن تصادفاً به بقیه ی افراد پشت میز نپاشد.
۷- محکم دست دهید
از شل دست دادن خودداری کنید چون ذهنیت خوبی از شما در دیگران نمی سازد و باعث می شود فردی ضعیف با ناامنی های روانی به نظر برسید. محکم دست دهید، اما نه خیلی محکم. اگر شخص مقابل تان با شما شل دست داد، یک فشار ملایم به دستش وارد کنید. حفظ تماس چشمی حین دست دادن را هم فراموش نکنید.
۸- هنگام صحبت با دیگران عینک آفتابیتان را بردارید
قانونی در مورد استفاده از عینک آفتابی وجود دارد که بسیاری از مردم فراموشش می کنند؛ برنداشتن عینک آفتابی خود هنگام صحبت با دیگران، کار بی ادبانه ای محسوب می شود. به علاوه، ما بیشتر احساسات مان را از طریق چشم هایمان ابراز می کنیم و اگر عینک آفتابی مان را از روی صورت مان برنداریم، ممکن است شخص مقابل مان تصور کند که سعی داریم احساسات واقعی مان را از او پنهان کنیم.