آیا نیما شاعری مذهبی بود یا لائیک؟
بعد از ابداع شعر نو توسط نیما، گروهی از مخالفان او بر آن شدند که با جوسازی و تهمتپراکنی، از نیما چهرهای لائیک و غیر مذهبی بسازند.
امروز ۲۱ آبانماه زادروز «نیما یوشیج» بنیانگذار شعر مدرن و پدر شعر نو است. یکی از وجوه کمتر شناخته شده درباره شخصیت نیما عقیده و باورمندی این شاعر و آثار اوست، تا جایی که برخی اشخاص از روی ناآگاهی و غرضورزانه او را شاعری لائیک و بیدین برشمردهاند. رضا اسماعیلی شاعر در یادداشتی که برای انتشار در اختیار خبرگزرای تسنیم قرار داده به گرایشات مذهبی نیما پرداخته است. این یادداشت به شرح ذیل است:
«من مُحب علی هستم. هر دانشمندی، هر فهمیدهای، هر فیلسوفی به هر عنوانی که اسلام را نشناخت و رفت، زندگی را نشناخت و رفت… من پیشوایان اسلام را احترام میگذارم. آنها عملاً کسانی بودهاند… آنها راست گفتند و راست عمل کردند. ای علی، ای پیشوای مؤمنین و متقیان! در این دنیای کثیف، من به تو متوجه هستم.» (۱)
بعد از ابداع شعر نو توسط نیما، گروهی از مخالفان او بر آن شدند که با جَوسازی و تهمتپراکنی، از نیما چهرهای لائیک و غیر مذهبی بسازند. آنان با این خیال باطل میپنداشتند که از گرایش جامعه به نیما و راه و روش او در ادبیات جلوگیری خواهند کرد.
علیرغم تهمت بزرگی که مغرضان و مخالفان به نیما بسته بودند، نیما از فطرتی پاک و روحی اخلاقی و دینی برخوردار بود. از همین رو او به بزرگان دین عشق میورزید و به محبت آنان افتخار میکرد.