رشد ۳۴ میلیارد دلاری؛ هواوی یکتنه بازار سهام چین را به آتش کشید
رونمایی گوشی میت ۶۰ پرو باعث شده است تا ارزش سهام شرکای تجاری هواوی در زمانی کوتاه رشد انفجاری تجربه کند.
هواوی به نماد پیشرفت مستقل چین در صنعت فناوری تبدیل شده است. این شرکت خصوصی است و در بازار سهام حضور ندارد؛ اما مستقیماً روی ارزش سهام شماری از شرکتهای بزرگ چین تأثیر گذاشته است تا بازار معاملات سهام رنگوبوی تازهای به خود بگیرد.
همهچیز با رونمایی میت ۶۰ پرو شروع شد. این گوشی هوشمند جدید از پردازنده هفتنانومتری چینی استفاده میکند و به شبکهی ۵G میتواند متصل شود. درحالیکه بازار موبایل با رکود نسبی دستوپنجه نرم میکند، میت ۶۰ پرو توجه بسیاری از کاربران چینی را جلب کرد.
فروش چشمگیر ت ۶۰ پرو باعث رونق بازار سهام چین و افزایش ارزش شرکای هواوی شد.
براساس گزارش بلومبرگ، فروش درخورتوجه میت ۶۰ پرو باعث رونق سهام شرکتهای خردهفروشی شد. بررسیها نشان میدهد که ارزش سهام ۳۲ تأمینکنندهی هواوی از زمان عرضهی میت ۶۰ پرو مجموعا ۳۴ میلیارد دلار افزایش پیدا کرده است؛ آنهم در شرایطی که اکثر شرکتها با افت ارزش سهام مواجه شدهاند.
هواوی با حمایت دولت چین توانسته است قیمت گوشی میت ۶۰ پرو را در سطح منطقی نگه دارد. قیمت گوشی هواوی میت ۶۰ پرو از قیمت گوشی آیفون و محصولات دیگر کمتر است و این موضوع توجه کاربران چینی را جلب کرده.
چنگ هائو، از مدیران شرکت Zhejiang Feiluo Asset Management، میگوید: «هواوی یکی از معدود نقاط روشن در بازار چین محسوب میشود و همزمان باعث شده است تا اعتماد مردم به چشمانداز کشور بیشتر شود.»
هواوی سالها است که به محور تنشهای تجاری ایالات متحده و چین تبدیل شده است. تحریمهای سخت آمریکا باعث شدند دسترسی هواوی به فناوریها و پردازندههای جدید محدود شود و فروش محصولات این شرکت در زمانی کوتاه بهشدت افت کند.
کسبوکار موبایل هواوی بزرگترین ضربه را از تحریمهای آمریکا خورد؛ آنهم در شرایطی که دلیل اصلی تحریمها کسبوکار تجهیزات مخابراتی این شرکت بود.
لوگو هواوی / Huawei یک زن درحال کار با گوشی
همزمان با تحریمهای آمریکا، دولت چین حمایت قاطع خود از هواوی را اعلام کرد. چند سال پس از تحریمهای آمریکا، اکنون تحلیلگران از هواوی بهعنوان نماد پیشرفتهای چین یاد میکنند. نام هواوی با کلماتی نوشته شده است که برگردان فارسی آنها «دستاورد چینی» میشود. میت ۶۰ پرو با بهرهمندی از تعداد زیادی قطعهی اختصاصی، یکی از دستاوردهای بزرگ چین است.
رونمایی میت ۶۰ پرو باعث خرسندی تعداد زیادی از کاربران چینی شد. افزونبراین، همزمان ملیگراییِ چینی در شبکههای اجتماعی افزایش پیدا کرد و شماری از کاربران از بقیه خواستند که خرید آیفون را تحریم کنند.
این روزها همزمان با تقاضای زیاد برای میت ۶۰ پرو، محبوبیت خودروهایی نیز در مرکز توجه قرار گرفته است که هواوی بهطور غیرمستقیم در تولید آنها ایفای نقش می:ند.
تغییرات سهام شرکای هواوی پس از عرضه میت ۶۰ پرو
طبق آمار بلومبرگ، ارزش سهام شرکت SMIC، بزرگترین تراشهساز چین، از زمان عرضهی میت ۶۰ پرو ۱۲ درصد رشد کرده است. ارزش سهام Seres Group، شریک هواوی در بازار خودروهای برقی، نیز بیش از دو برابر و ارزش سهام Isoftstone Information Technology Group تقریباً ۶۰ درصد رشد کرده است.
درحالیکه شرکای تجاری هواوی روزهای درخشانی را سپری میکنند، ارزش سهام اکثر شرکتهای چینی شرایط جالبی ندارد. ارزش شاخص CSI 300 در سرزمین اصلی چین بیش از ۵ درصد در سال ۲۰۲۳ افت کرده است. اگر شرایط به همین ترتیب پیش برود، ارزش این شاخص مهم برای سومین سال متوالی روند نزولیاش را حفظ میکند.