گلویتان می گیرد؟ نشانه ای از سرطان است
سرطان نشانههایی دارد که میتواند از چشم ما دور بماند، اما برخی از این علایم را میتوانیم هنگام خوردن غذا شناسایی کنیم. نحوه بلعیدن غذا یکی از همین نشانهها برای تشخیص سرطان است.
به گفته متخصصان، مشکل در بلعیدن غذا که «دیسفاژی» نامیده میشود، میتواند نشانه سرطان باشد. این علامت که اغلب نادیده گرفته میشود احتمال ابتلا به سرطان سر، فک، گردن یا دهان را آشکار میسازد، زیرا رشد تومور در این نواحی موجب انسداد میشود. دیسفاژی حتی میتواند علامت سرطان پوست صورت مانند «ملانوم» باشد.
متخصصان میگویند: گلودرد مداوم به ویژه زمانی که با علایمی مانند تورم صورت یا کاهش وزن بیدلیل همراه باشد، میتواند از نشانههای سرطان در نظر گرفته شود.البته باید بدانیم که مشکل در بلعیدن غذا همیشه نشانه سرطان نیست. این مشکل شاید به موارد ساده ای مانند ریفلاکس معده یا آسیب به سر بازگردد.
متخصصان معتقدند: اگر علایم دیگری دارید و مشکل بلع هم با گذشت زمان بدتر میشود، حتما به پزشک مراجعه کنید.تحقیقات حوزه سرطان در انگلیس حاکی از آن است که شایعترین علایم این بیماری شامل تشکیل تودههای زیر پوستی، کاهش وزن، تغییرات پوستی، نفخ مداوم، خون ریزی غیرمنتظره، کاهش اشتها یا حتی خشن شدن صدا هستند.
به گفته دکتر «آن ماری اوبروین لنون» متخصص گوارش، علاوه بر مشکل بلع چهار نشانه دیگر سرطان هم وجود دارد که نباید آن ها را نادیده گرفت. این چهار نشانه عبارت از تنگی نفس، خون ریزی، یافتن تودهها و همچنین هر گونه تغییر در عملکرد بدن است.