۷ معجزه‌ی گیاه بابونه برای سلامت و درخشندگی پوست

 ۷ معجزه‌ی گیاه بابونه برای سلامت و درخشندگی پوست

خواص بابونه

 

اگر شما هم از طرفداران استفاده از گیاهان دارویی هستید احتمالا در مورد خواص گیاه بابونه برای سلامت پوست و بدن چیزهایی شنیده‌اید؛ گیاهی بسیار مفید و در دسترس که خواص شگفت‌انگیز بسیاری برای سلامتی دارد. هر چند بدن انسان تحت تاثیر آلودگی‌های محیطی، رادیکال‌های آزاد، استرس، تغذیه‌ی نادرست و به هم ریختگی‌های هورمونی ممکن است دچار مشکلات زیادی شود؛ اما در طبیعت گیاهان بسیاری وجود دارند که می‌توانند در کنار درمان‌های پزشکی به انسان‌ها در درمان بیماری‌ها و مشکلات‌شان کمک کنند و گیاه بابونه یکی از این گیاهان مفید و در دسترس است.

بابونه از دیرباز یک عنصر کلیدی در روتین‌های مراقبت از پوست و درمان مشکلات پوستی بوده است. یونانیان و مصریان باستان برای درمان قرمزی و خشکی ناشی از آب و هوا، گل‌های بابونه له شده را روی پوست خود می‌مالیدند. در طب سنتی ایرانی هم خواص متعددی برای گیاه بابونه بر‌شمرده شده است. کما این که تحقیقات علمی و آزمایشات کلینیکال هم مشخص کرده‌اند که بابونه می‌تواند برای درمان برخی مشکلات پوستی مفید و موثر باشد. در این مقاله ابتدا به بررسی خواص این گیاه دارویی برای سلامت پوست می‌پردازیم و پس از آن روش‌های استفاده ازاین گیاه مفید را برایتان شرح خواهیم داد؛ با ما همراه باشید.
آنچه در این مطلب می‌خوانید

۷ خاصیت شگفت انگیز بابونه برای سلامت پوست
۱. تاثیر بابونه در درمان و بهبود زخم
۲. معجزه‌ی بابونه برای تسکین التهابات پوستی
۳. بابونه می‌تواند سرخی و برافروختگی پوست را درمان کند
۴. خواص بابونه برای پوست‌های حساس و آلرژیک
۵. خواص بابونه برای هایپرپیگمانتاسیون و روشن شدن پوست
۶. تاثیر بابونه در درمان آکنه و جوش صورت
۷. خواص ضد پیری بابونه
طرز استفاده از گیاه بابونه برای سلامت پوست
۷ خاصیت شگفت انگیز بابونه برای سلامت پوست

خواص بابونه برای پوست

تحقیقات صورت گرفته بر روی گیاه بابونه محدود است و بیشتر تحقیقات آزمایشگاهی صورت گرفته در مورد گیاه بابونه بر روی حیوانات انجام شده است، اما با این وجود متخصصان پوست می‌گویند این گیاه معمولی و در دسترس اثرات مطلوب بسیاری برای پوست دارد؛ از بهبود زخم و جای جوش گرفته تا خواص ضدپیری. دندی انگلمن Dendy Engelman جراح و متخصص پوست و مو می گوید خواص تسکین دهنده، شفابخش، آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی شگفت‌انگیز بابونه آن را به یک عنصر محبوب در مراقبت از پوست تبدیل کرده است.

اما بابونه در درمان کدام مشکلات پوستی می‌تواند مفید باشد؟ در این بخش از مطلب به آن دسته از مشکلات پوستی می پردازیم که بابونه می‌تواند در درمان آن‌ها اثر بخش باشد.

۱. تاثیر بابونه در درمان و بهبود زخم

عصاره‌های استخراج شده از بابونه دارای خواص ضدمیکروبی برای محافظت در برابر انواع خاصی از باکتری‌ها، قارچ‌ها و ویروس‌ها هستند. در مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۸ بر روی موش‌ها صورت گرفت مشخص شد پماد با عصاره‌ی بابونه در مقایسه با پماد تتراسایکلین و دارونما به طور قابل‌توجهی باعث بهبود و فعالیت ضدباکتریایی زخم‌های عفونی شده است.

کمیسیون E آلمان که از گروهی از دانشمندان، پزشکان، فارماکولوژیست‌ها و سم‌شناسان تشکیل شده و وظیفه‌ی بررسی ایمنی داروها در آلمان را به عهده دارد استفاده از بابونه برای درمان بیماری‌های پوستی باکتریایی را تایید کرده است.

۲. معجزه‌ی بابونه برای تسکین التهابات پوستی

بابونه اغلب برای کمک به درمان التهاب پوست در اثر آفتاب سوختگی و بثورات استفاده می‌شود. کمیسیون E آلمان هم که در بخش قبل به آن اشاره کردیم استفاده از این گیاه دارویی را برای درمان التهاب پوست تایید کرده است. بابونه حاوی آنتی‌اکسیدان آپیژنین است که با مهار انتشار مواد شیمیایی التهاب‌زا، به کاهش التهاب پوست کمک می‌کند.

 

۳. بابونه می‌تواند سرخی و برافروختگی پوست را درمان کند

یونانیان باستان بابونه‌ی له شده را روی پوست قرمز و تحریک شده می‌گذاشتند تا قرمزی و برافروختگی آن را درمان کند. بابونه به طور عمقی اما آرام به پوست نفوذ می‌کند تا التهاب را که دلیل اصلی سرخ شدن و برافروختگی پوست است درمان کند.

۴. خواص بابونه برای پوست‌های حساس و آلرژیک

بیسوپرولول، کامازولن و آپیژنین سه ترکیبی هستند که در بابونه یافت می‌شوند و به آن فواید تسکین دهنده و شفابخشی می‌دهند که برای پوست‌های حساس بسیار عالی است. برخی تحقیقات روی حیوانات نشان می‌دهد که کرم‌های پوستی حاوی بابونه حتی ممکن است برای افرادی که دارای بیماری‌های پوستی مانند اگزما هستند، مفید باشد. یک مطالعه در سال ۲۰۱۰ نشان داد که استفاده از روغن بابونه روی پوست موش‌ها به طور موثری علائم آلرژی را کاهش می‌دهد.

۵. خواص بابونه برای هایپرپیگمانتاسیون و روشن شدن پوست

هایپرپیگمانتاسیون زمانی رخ می‌دهد که به دلیل تولید بیش از حد هورمون ملانین، برخی نواحی پوست تیره‌تر از دیگر قسمت‌های پوست می‌شوند. معمولاً این فرآیند در اثر آسیب یا التهاب پوست ایجاد می‌شود و معمولاً با آسیب آفتاب، آکنه یا تغییرات هورمونی در دوران بارداری مرتبط است. بابونه دارای خواص قابض و روشن کننده است که علاوه بر سفت کردن منافذ و نرم کردن پوست، می‌تواند در صورت استفاده منظم، جای زخم‌های آکنه و هایپرپیگمانتاسیون را محو کند.

۶. تاثیر بابونه در درمان آکنه و جوش صورت

خواص ضدالتهابی، ضدباکتریایی و آنتی‌اکسیدانی که بابونه را به درمانی موثر برای قرمزی و التهاب تبدیل می‌کند، می‌تواند در درمان آکنه هم موثر باشد. بابونه به آرامی باکتری‌ها را از بین می‌برد، به محو شدن هایپرپیگمانتاسیون یا لکه‌های قرمز کمک کرده و با تسریع بازسازی سلولی به پاکسازی پوست کمک می‌کند.

۷. خواص ضدپیری بابونه

در نتیجه فرآیندهای متابولیک روزمره و التهاب، رادیکال‌های آزاد پدید می‌آیند و این رادیکال‌های آزاد باعث ایجاد استرس اکسیداتیو در بدن و در نتیجه ایجاد چین و چروک، خطوط ریز، هایپرپیگمانتاسیون و سایر علائم پیری می‌شوند. آنتی‌اکسیدان‌ها با این استرس اکسیداتیو مبارزه کرده و در نتیجه روند پیری پوست را کند‌تر می‌کنند.

بابونه حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قوی از جمله پلی فنول‌ها و فیتوکمیکال‌ها است. با استفاده از بابونه به روی پوست این آنتی‌اکسیدان‌ها از پوست در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت کرده و در نتیجه علائم پیری را کاهش می‌دهند. علاوه بر این بابونه می‌تواند با تسریع نوسازی سلول‌ها و بافت‌ها ظاهر خطوط ریز را بهبود داده و پوست را درخشنده‌تر و جوان‌تر کند.

 

طرز استفاده از گیاه بابونه برای سلامت پوست

استفاده از بابونه برای پوست

برای استفاده از گیاه بابونه گزینه‌های زیادی در اختیار دارید؛ می‌توانید خود گیاه بابونه را از عطاری‌ها و فروشگاه‌های مختلف تهیه کنید، عصاره یا روغنش را بخرید و یا از محصولات مراقبت از پوستی که حاوی عصاره‌ی بابونه هستند استفاده کنید. در این بخش از مطلب شما را برای استفاده موثرتر از گیاه بابونه راهنمایی خواهیم کرد.
مصرف موضعی گیاه بابونه به صورت روغن

می‌توانید روغن بابونه را تهیه کنید و به صورت موضعی از آن استفاده کنید. البته روغن بابونه باید با یک روغن حامل مانند نارگیل یا جوجوبا رقیق شود. می‌توانید روغن بابونه را به آب حمام‌تان اضافه کنید، آن را به عنوان روغن ماساژ استفاده کنید و پوست‌تان را ماساژ دهید و یا یک یا دو قطره از آن را به لوسیون و یا کرم مرطوب کننده‌تان اضافه و مصرف کنید. البته اگر پوست چرب دارید باید در مصرف روغن بابونه احتیاط کنید.
مصرف موضعی گیاه بابونه به عنوان ماسک

یکی از کارآمد‌ترین روش‌های استفاده از این گیاه دارویی به صورت ماسک صورت است. برای تهیه‌ی ماسک صورت بابونه می‌توانید گل بابونه را بجوشانید و از دم کرده‌اش استفاده کنید، می‌توانید عصاره‌ی این گیاه دارویی را به ماسک صورت‌تان اضافه کنید و یا از دم‌نوش کیسه‌ای بابونه برای تهیه‌ی ماسک استفاده کنید. در این بخش از مطلب چند مدل ماسک صورت کارآمد که با بابونه تهیه می‌شوند را برایتان معرفی می‌کنیم.
ماسک بابونه و آلوئه‌ورا برای تسکین پوست

برای تهیه‌ی این ماسک به یک عدد دم‌نوش کیسه‌ای بابونه، یک قاشق ژل آلوئه‌ورا، دو قاشق عسل و مقداری آب گرم احتیاج دارید.

برای تهیه‌ی ماسک بابونه ابتدا دم‌نوش کیسه‌ای بابونه را در یک کاسه آب گرم قرار دهید و بگذارید چند دقیقه بماند. عسل و آلوئه‌ورا را به کاسه اضافه کنید. در حالی که ماسک هنوز گرم است محتویات داخل دم‌نوش کیسه‌ای را به کاسه اضافه کنید تا ماسک حالتی خمیر‌مانند پیدا کند. در حالی که صورتتان تمیز و خشک است ماسک را به همه جای صورتتان بمالید و بگذارید ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بماند و سپس صورتتان را با آب ولرم بشویید و خشک کنید.
ماسک بابونه و موز؛ سرشار از آنتی‌اکسیدان

برای تهیه‌ی این ماسک به یک عدد دم‌نوش کیسه‌ای بابونه، یک دوم موز پوره شده، دو قاشق پودر بلغور جوی دوسر،دو قاشق عسل و مقداری آب گرم احتیاج دارید.

برای تهیه ماسک بابونه و موز ابتدا دم‌نوش کیسه‌ای را در یک کاسه آب گرم قرار دهید و بگذارید چند دقیقه بماند. عسل، موز و بلغور جوی دو سر را به کاسه اضافه کنید. در حالی که ماسک هنوز گرم است محتویات داخل دم‌نوش کیسه‌ای را به کاسه اضافه کنید تا ماسک حالتی خمیرمانند پیدا کند. در حالی که صورتتان تمیز و خشک است ماسک را به همه جای صورتتان بمالید و بگذارید ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بماند و سپس صورتتان را با آب ولرم بشویید و خشک کنید.
ماسک تسکین دهنده بابونه و گلاب

برای تهیه‌ی این ماسک به یک عدد دم‌نوش کیسه‌ای بابونه، یک قاشق گلاب، یک قاشق عسل و مقداری آب گرم احتیاج دارید.

ابتدا دم‌نوش کیسه‌ای بابونه را در یک کاسه آب گرم قرار دهید و بگذارید چند دقیقه بماند. عسل و گلاب را به کاسه اضافه کنید و در حالی که ماسک هنوز گرم است محتویات داخل دم‌نوش کیسه‌ای را به کاسه اضافه کنید تا ماسک حالتی خمیر مانند پیدا کند. ماسک را به همه جای صورتتان بمالید و بگذارید ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بماند و سپس صورتتان را با آب ولرم بشویید و خشک کنید.
مصرف محصولات مراقبت از پوست که با استفاده از عصاره‌ی بابونه و یا روغن آن تولید شده‌اند

به جای استفاده مستقیم از بابونه می‌توانید از محصولات مراقبت از پوستی استفاده کنید که در تهیه‌ی آن‌ها از عصاره یا روغن بابونه استفاده شده است. اگر صورتتان جوش می‌زند کرم‌های ضدجوشی که با عصاره‌ی بابونه ساخته شده‌اند می‌توانند برایتان بسیار کارآمد باشند. برای کسانی که پوست حساس و خشک دارند کرم‌ها و لوسیون‌های مرطوب کننده حاوی عصاره‌ی بابونه می‌توانند بسیار مفید باشند. صابون‌های بابونه برای هر نوع پوستی مناسبند و تونر‌های حاوی این گیاه دارویی می‌توانند ضمن پاکسازی پوست برای پیگیری از چین و چروک هم کارآمد باشند. حتی کرم‌های ضدآفتاب حاوی این گیاه دارویی هم می‌توانند ضمن محافظت از پوست در برابر آفتاب از التهاب و سرخی پوست هم جلوگیری کنند.

بخور بابونه

استفاده از بخور بابونه هم یکی از موثرترین روش‌های استفاده از بابونه برای سلامت و درخشندگی پوست است. می‌توانید چند قطره عصاره یا دم‌کرده‌ی بابونه به دستگاه بخورتان اضافه کنید و یا در یک قابلمه بابونه را بجوشانید و با استفاده از بخارش صورت‌تان را بخور دهید. بخور این گیاه دارویی ضمن پاکسازی پوست صورت‌تان را روشن‌تر و شفاف‌تر خواهد کرد و ضدآکنه است.

نوشیدن دمنوش بابونه

 

نوشیدن دمنوش بابونه هم می‌تواند با وجود خواص ضدالتهابی، ضدمیکروبی و همچنین دارا بودن آنتی‌اکسیدان فواید زیادی برای پوست شما داشته باشد. روشن‌کردن پوست، کاهش آکنه و جوش و محو کردن لکه‌های تیره از جمله خواص دم‌نوش بابونه است. اگر در کنار مصرف موضعی از دم نوش بابونه هم استفاده کنید بهتر نتیجه می‌گیرید.

 

و در آخر

در این مطلب خواص جادویی و معجزه‌آسای گیاه بابونه را برایتان شرح دادیم. بابونه برای اکثریت افراد چه به صورت مصرف موضعی و چه به صورت مصرف خوراکی ایمن و مفید است با این وجود درصد بسیار کمی از افراد ممکن است در اثر مصرف بابونه دچار واکنش‌های آلرژیک شوند. برای اطمینان از این مطلب که به بابونه آلرژی ندارید هنگام مصرف روغن، ماسک و محصولات مراقبت از پوست حاوی بابونه یا عصاره‌ی آن ابتدا مقداری از محصول را روی پوست دست‌تان امتحان کنید.

 

Nic

Related post

دیدگاهتان را بنویسید