کدام چای یا دمنوش برای سلامت قلب مفیدتر است؟

 کدام چای یا دمنوش برای سلامت قلب مفیدتر است؟

چای یا دمنوش

این روزها، وقتی به فروشگاه‌های مواد غذایی می‌روید یا به وب‌سایت فروشگاه‌های آنلاین سر می‌زنید، با انواع چای روبه‌رو می‌شوید. بعضی از انواع چای شما را بیدار و پرانرژی نگه می‌دارند، در حالی که تعدادی از آن‌ها به شما کمک می‌کنند که راحت‌تر بخوابید. حتی بعضی از انواع آن می‌توانند برای قلب مفید باشند یا کلسترول خون را کاهش دهند. از آنجا که بیماری‌های قلبی-عروقی شایع‌ترین علت مرگ و میر در سراسر جهان هستند، در مقاله‌ی امروز دیجی‌کالا مگ به بررسی خواص چای برای قلب می‌پردازیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

خواص چای برای قلب؛ نوشیدن کدام چای توصیه می‌شود؟

قلب با خون‌رسانی به بخش‌های مختلف بدن اکسیژن، مواد مغذی و سایر ترکیبات مورد نیاز آن‌ها را تأمین می‌کند. به همین دلیل، بیماری‌های قلبی تأثیر قابل توجهی روی عملکردهای اساسی بدن دارند.

آنچه که می‌خورید یا می‌نوشید روی سلامت قلب تأثیر دارد. در این بخش توضیح می‌دهیم که با مصرف کدام چای یا دمنوش می‌توانید احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را به حداقل برسانید.

همه چیز درباره‌ی چای؛ از انواع و فرایند تولید تا خواص و ترکیبات

۱. چای سیاه: برای قلب مفید است، اما در حد اعتدال از آن استفاده کنید

چای سیاه از سلامت قلب محافظت می‌کند و عملکرد عروق خونی و جریان خون را بهبود می‌بخشد. چون حاوی آنتی اکسیدان‌هایی به نام پلی فنول و فلاونوئید است که می‌توانند به جلوگیری از آسیب سلولی، کاهش التهاب و بهبود سطح کلسترول کمک کنند. یک تحقیق روی موش‌های آزمایشگاهی نشان داد که خوردن محلول حاوی تئافلاوین (پلی فنول آنتی اکسیدانی چای سیاه) سطح کلسترول تام، کلسترول بد (LDL) و تری گلیسیرید را کاهش می‌دهد.

با این حال، چای سیاه عوارضی هم برای سلامتی دارد. چای سیاه دارای بالاترین میزان کافئین در بین انواع چای است، به طوری که در یک لیوان (تقریبا ۲۴۰ میلی‌لیتر) آن حدود ۴۷ میلی‌گرم کافئین وجود دارد. مقدار کافئین چای سیاه به برند محصول، میزان فرآوری و مدت زمان دم کردن بستگی دارد. افراد مبتلا به مشکلات قلبی و زنانی که در دوران شیردهی یا بارداری به‌سر می‌برند، نباید در طول روز بیش از ۲۰۰ میلی‌گرم کافئین (معادل چهار لیوان چای سیاه) دریافت کنند.

از سوی دیگر، تانن‌های چای سیاه (دسته‌ای از پلی ‌فنول‌ها) ممکن است باعث ناراحتی معده شوند یا جذب آهن موجود در غذاهای گیاهی را کاهش دهند. به همین دلیل، توصیه می‌شود از نوشیدن چای همراه با وعده‌های غذایی خود بپرهیزید. عارضه‌ی دیگر چای سیاه این است که می‌تواند با داروهای سلامت روان تداخل داشته باشد. اگر از این داروها استفاده می‌کنید، در مورد نوشیدن چای سیاه با پزشک خود مشورت کنید.

۲. چای سبز: کلسترول خون را کاهش می‌دهد

خواص چای برای قلب و پیشگیری از افزایش کلسترول

از آنجا که چای سبز به اندازه‌ی چای سیاه یا چای اولانگ فرآوری نشده است، فواید بیشتری برای سلامتی دارد. تحقیقات انجام شده درباره‌ی خواص چای برای قلب نشان داده‌اند که آنتی اکسیدان‌های چای سبز، به‌خصوص اپی‌گالوکاتچین گالات یا EGCG، از آترواسکلروز (تصلب شرایین) و تجمع پلاک در شریان‌ها جلوگیری می‌کنند و نوشیدن چای سبز با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی مرتبط است.

بررسی ۱۰۱ هزار شرکت‌کننده در چین نشان داد که نوشیدن چای باعث افزایش طول عمر می‌شود و استفاده از چای سبز می‌تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی و احتمال مرگ ناشی از بیماری قلبی و سکته‌ی مغزی را کاهش دهد. در این مطالعه، شرکت‌کنندگان به ۲ گروه تقسیم شده بودند: گروهی که حداقل سه بار در هفته چای می‌نوشیدند و افرادی که از چای استفاده نمی‌کردند.

کسانی که در طول روز حداقل یک لیوان چای سبز می‌نوشند، بیشتر از دیگران از فواید آن بهره‌مند می‌شوند. اما انجام این کار برای همه‌ی مردم امکان‌پذیر نیست. افرادی که به کافئین حساس هستند باید در مصرف چای سبز حد تعادل را رعایت کنند (درست مثل چای سیاه). یک لیوان چای سبز، بسته به مدت زمان دم کردن آن، تقریبا ۲۸ میلی‌گرم کافئین دارد.

۳. چای سفید: ضدسرطان است، اما احتمالا روی قلب تأثیر ندارد

چای سفید، در مقایسه با چای سیاه و چای اولانگ که بیشتر فرآوری شده‌اند، خواص ضدسرطانی چشمگیرتری دارد. علاوه بر این، حاوی پلی فنولی به نام کاتچین است که می‎‌تواند با آسیب سلولی (پیری زودرس و بیماری‌های مزمن) مقابله کند. شواهد بیانگر آن است که چای سفید از DNA سلول‌های طبیعی در برابر آسیب سلولی ناشی از سرطان روده‌ی بزرگ محافظت می‌کند.

چای سفید خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، اما در مورد تأثیر آن روی سلامت قلب تحقیقات کمی انجام شده است. اگر به کافئین حساس هستید یا از داروهای رقیق‌کننده‌ی خون (مثل وارفارین) استفاده می‌کنید، قبل از اضافه کردن چای سفید به برنامه‌ی غذایی خود با پزشک مشورت کنید. چای سفید به‌دلیل داشتن کافئین می‌تواند ضربان قلب شما را بالا ببرد یا احتمال ابتلا به پرفشاری خون را افزایش دهد.

۴. چای اولانگ: کلسترول را کاهش می‌دهد، اما به تحقیقات بیشتری نیاز است

 

وقتی از خواص چای برای قلب صحبت به میان می‌آید، باید به فواید چای اولانگ هم اشاره کرد. بعضی از تحقیقات نشان داده‌اند که چای اولانگ به کاهش کلسترول تام کمک می‌کند و احتمالا کلسترول خوب (HDL) را افزایش می‌دهد.

ذکر این نکته ضروری است که چای اولانگ اثر ملین دارد و به همین دلیل باید مراقب تأثیر آن روی بدنتان باشید. اگر در مورد تأثیر چای اولانگ مطمئن نیستید، با یک پزشک صحبت کنید. چای اولانگ مانند سایر انواع چای می‌تواند با بعضی از داروها، از جمله داروهای رقیق‌کننده‌ی خون، تداخل داشته باشد.

۵. دمنوش بابونه: خواب را بهبود می‌بخشد، اما بااحتیاط از آن استفاده کنید

این دمنوش گیاهی برای کمک به خواب شبانه مفید است، چون مقدار زیادی فلاونوئید دارد. فلاونوئیدها می‌توانند شما را آرام کنند و خواب‌تان را بهبود بخشند. همچنین می‌توانند به کاهش کرامپ و درد قاعدگی کمک ‌کنند.

خواب یکی از بهترین ابزارها برای مقابله با التهاب یا التیام آسیب‌دیدگی‌ها است. به گفته‌ی انجمن قلب آمریکا، خواب برای حفظ سلامت قلب حیاتی است و کیفیت پایین خواب با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌-عروقی مرتبط است.

گاهی اوقات، دمنوش بابونه به‌قدری خوب عمل می‌کند که پزشکان از بیماران می‌خواهند قبل از جراحی از مصرف آن خودداری کنند. چون می‌تواند باعث آرامش بیش از حد آن‌ها شود و روی فرآیند بی‌هوشی تأثیر نامطلوبی داشته باشد.

بیماران دارای استنت عروق کرونر (لوله‌ی مشبکی که داخل عروق کرونر قلب قرار می‌گیرد و تنگی یا انسداد آن‌ها را برطرف می‌کند) یا کسانی که از داروهای رقیق‌کننده‌ی خون (مانند آسپرین و وارفارین) استفاده می‌کنند، باید قبل از نوشیدن دمنوش بابونه با پزشک خود مشورت کنند. چون ممکن است خطر خونریزی داخلی را افزایش دهد. هر بار که به پزشک مراجعه می‌کنید حتما به او بگویید که از کدام دمنوش‌های گیاهی استفاده می‌کنید.

۶. دمنوش جینسینگ: دمنوش جینسینگ از کپسول آن بی‌خطرتر است

 

اگرچه جینسینگ به‌طور رسمی توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) ارزیابی نشده است، اما نوشیدن آن احتمالا به بهبود سلامت قلب کمک می‌کند. نتیجه‌ی یک مطالعه نشان داده است که جینسینگ می‌تواند گردش خون را افزایش دهد و عملکرد قلبی-عروقی را بهبود بخشد، اما برای نتیجه‌گیری قطعی باید تحقیقات بیشتری انجام شود.

جینسینگ به‌شکل دمنوش یا کپسول در دسترس است. از مکمل جینسینگ برای اهداف مختلفی استفاده می‌شود، از بهبود سلامت کلی بدن گرفته تا درمان اختلال نعوظ. تحقیقات نشان داده‌اند که استفاده از مکمل جینسینگ ممکن است با افزایش خطر خونریزی مرتبط باشد. با این حال، نتایج تحقیقات ضد و نقیض است. بنابراین، بهتر است از دمنوش آن استفاده کنید. مانند سایر انواع چای، اگر از داروهای رقیق‌کننده‌ی خون (مانند وارفارین) یا داروهای ضدپلاکت (مثل پلاویکس) استفاده می‌کنید، در مورد بی‌خطر بودن دمنوش جینسینگ با پزشک مشورت کنید.

۷. دمنوش گل راعی (هوفاریقون): با داروهای قلبی تداخل دارد

شاید شنیده باشید که گل راعی می‌تواند به درمان علائم افسردگی کمک کند، اما اگر مشکل قلبی دارید در نوشیدن آن احتیاط کنید. گل راعی می‌تواند تأثیر داروهای قلبی (مثل دیگوکسین یا ایوابرادین) را کاهش دهد و به‌دلیل تداخل با بعضی از داروها به عوارض تهدیدکننده‌ی حیات منجر شود. اگر می‌خواهید از خواص چای برای قلب بهره‌مند شوید، به جای دمنوش گل راعی از دمنوش جینسینگ استفاده کنید. چای سیاه و چای سبز هم بهترین گزینه برای حفظ سلامت قلب هستند.

۸. چای ترش (چای قرمز): از سلامت قبل محافظت می‌کند، اما نتیجه‌ی تحقیقات ضد و نقیض است

چای قرمز از تخمیر گیاهی که خاستگاه‌ی آن به آفریقای جنوبی برمی‌گردد، به دست می‌آید. چای قرمز مثل دمنوش بابونه دارای فلاونوئیدهای گیاهی با خاصیت ضدسرطانی است، اما تحقیقات کمی در مورد فواید آن انجام شده است.

یک مطالعه روی ۴۰ نفر نشان داد که در بزرگسالان در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی‌-عروقی مصرف روزانه ۶ لیوان چای قرمز به‌مدت ۶ هفته، با کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب مرتبط است. با این حال، چنین تأثیری روی افراد سالم مشاهده نشده است.

 

کلام پایانی

همیشه توصیه می‌شود از انواع میوه‌ها و سبزیجات با رنگ‌های مختلف استفاده کنید، چون رعایت تنوع تأثیر مثبتی روی سلامتی دارد و به تأمین مواد مغذی مورد نیاز بدن کمک می‌کند. این توصیه در مورد چای هم صدق می‌کند. اگر می‌خواهید از خواص چای برای سلامت قلب بهره‌منده شوید، سعی کنید از انواع چای‌ها و دمنوش‌ها استفاده کنید؛ چرا که هر کدام از آن‌ها مزایای متفاوتی دارند. چنانچه بیمار هستید یا از داروی خاصی استفاده می‌کنید، قبل از اضافه کردن چای یا دمنوش به برنامه‌ی غذایی خود با پزشک مشورت کنید.

Nic

Related post

دیدگاهتان را بنویسید