کامکوات؛ میوه‌ای جادویی از شرق آسیا با خواص فوق‌العاده

 کامکوات؛ میوه‌ای جادویی از شرق آسیا با خواص فوق‌العاده

کامکوات

یک میوه‌ی کامکوات تقریبا به اندازه‌ی یک حبه‌ی انگور درشت است و همین میوه‌ی کوچک می‌تواند تمام طعم‌های جذاب مرکبات را به شما منتقل کند. خاستگاه کامکوات کشور چین است و نام آن در زبان چینی به معنای «پرتقال طلایی» است. البته در حال حاضر در کشورهای دیگری مثل آمریکا، فلوریدا، کالیفرنیا و حتی ایران هم رشد می‌کند. کامکوات تنها عضو از خانواده‌ی مرکبات است که می‌توانید آن را با پوست بخورید و از طعم شیرین آن لذت ببرید.

کامکوات منبعی غنی از ویتامین C و فیبر است و شما با مصرف یک وعده کامکوات می‌توانید فیبر بیشتری نسبت به سایر میوه‌ها دریافت کنید. یک وعده‌ی ۱۰۰ گرمی کامکوات، تقریبا ۵ عدد میوه‌ی کامکوات، حاوی مواد زیر است.

RDI: متوسط سطح دریافت از رژیم غذایی روزانه برای برآوردن نیازهای غذایی تقریبا همه‌ی افراد سالم

کالری: ۱۷
کربوهیدرات: ۱۶ گرم
پروتئین: ۲ گرم
چربی: ۱ گرم
فیبر: ۶٫۵ گرم
ویتامین آ: ۶% از RDI
ویتامین ث: ۷۳% از RDI
کلسیم: ۶% از RDI
منگنز: ۷% از RDI

کامکوات علاوه بر ویتامین C حاوی میزان کمی از ویتامین‌‌های B و E است. همچنین این میوه‌ی خوش‌طعم حاوی آهن، منیزم، پتاسیم، مس و روی هم است. هسته‌ها و پوست کامکوات مقدار کمی چربی امگا ۳ دارند و مثل بقیه‌ی میوه‌ها ۸۰% از وزنش را آب تشکیل می‌دهد، پس منبع خوبی برای آب‌رسانی به بدن است. میزان زیاد آب و فیبر موجود در کامکوات آن را به یک غذای سیرکننده که مقدار کمی کالری دارد، تبدیل کرده است. پس اگر یک رژیم غذایی کاهش وزن را دنبال می‌کنید حتما این میوه را در برنامه‌ی غذایی‌تان قرار دهید.

میوه‌ای سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات مفید گیاهی

 

کامکوات‌ها سرشار از ترکیبات گیاهی مفید مثل فلانوئیدها، فیتواسترول‌ها و اسانس‌ها هستند. جالب است بدانید که مقدار فلانوئید موحود در پوست کامکوات بیشتر از چربی است. بعضی از فلانوئیدهای موجود دراین میوه خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی داشته، می‌توانند از شما در برابر بیماری‌های قلبی و سرطان محافظت کنند.

پوست کامکوات خوراکی است و در خود منابعی غنی از ترکیبات گیاهی مفید با خواص آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی و کاهش دهنده‌ی کلسترول خون دارد.

فیتواسترول‌های موجود در کامکوات ساختار شیمیایی مشابهی با کلسترول ارند و می‌توانند به راحتی از جذب کلسترول در بدن شما جلوگیری کنند؛ پس مصرف کامکوات می‌تواند در کاهش کلسترول خون مفید باشد. اسانس‌های موجود در کامکوات‌ها می‌توانند علاوه بر خوشبو کردن هوا، دست‌های شما را هم خوشبو کنند.

مهم‌تر از عطر آن وجود آنتی‌اکسیدانی به نام لیمونن است که تأثیر مثبتی بر سلامتی شما می‌گذارد. اینطور تصور می‌شود که مصرف یک وعده‌ی کامل از کامکوات می‌تواند می‌تواند فلانوئیدهای مختلف، فیتواسترول‌ها و اسانس‌هایی که با هم تعامل دارند را به بدن رسانده و اثرات مفید هم‌افزایی آن را هم فعال کند.

 

 

سیستم ایمنی سالم با مصرف کامکوات

در طب سنتی بعضی از کشورهای آسیایی از کامکوات برای درمان سرماخوردگی، سرفه و التهابات مجاری تنفسی استفاده شده است. همچنین علم مدرن نشان می‌دهد که ترکیبات خاص موجود در کامکوات می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. کامکوات منبع فوق‌العاده‌ی ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند و علاوه بر آن، ترکیبات گیاهی مفید موجود در این میوه همه در افزایش ایمنی بدن مؤثر هستند.

ویتامین C و ترکیبات گیاهی موجود در کامکوات سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به بدن در مبارزه با عفونت کمک می‌کند. همچنین این مواد می‌توانند خطر ابتلا به سرطان‌های خاص را کاهش دهند.

مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که ترکیبات گیاهی موجود در این میوه سلول‌هایی از سیستم ایمنی که «سلول‌های کشنده‌ی طبیعی» نام دارند را فعال می‌کند. بتا کریپتوکسانتین یکی از ترکیبات کارتنوئیدی موجود در کامکوات است که می‌تواند این سلول‌ها را تحریک کند. سلول‌های کشنده‌ی طبیعی از بدن در برابر عفونت‌ها محافظت کرده و می‌توانند تومورهای مختلف را هم از بین ببرند. تحقیقات نشان داده است افرادی که بیشترین مصرف بتا کریپتوکسانتین را نسبت به دیگران داشته‌اند، ۲۴% کمتر در معرض ابتلا به سرطان ریه بوده‌اند.

کامکوات می‌تواند با چاقی مبارزه کند

ترکیبات گیاهی موجود در کامکوات می‌تواند در مبارزه چاقی و بیماری‌های مرتبط با آن، مثل بیماری قلبی و دیابت نوع ۲، مؤثر باشد.

تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که ترکیبات گیاهی موجود در پوست کامکوات می‌تواند ازافزایش وزن جلوگیری کرده و سطح قند خون و کلسترول سالم را در بدن افزایش دهد.

دانشمندان با بررسی عصاره‌ی پوست کامکوات در محیط آزمایشگاهی مشاهده کرده‌اند که این عصاره سرشار از فلاونوئیدهای نئوکریوسیتین و پونسیرین است که تأثیر مستقیم بر چاقی دارد. در بخش اول مطالعات موش‌های مورد آزمایش به مدت ۸ هفته با یک رژیم غذایی پرچرب تغذیه شدند و به شکل قابل توجهی نسبت به موش‌هایی که رژیم غذایی کم‌چرب داشتند یا عصاره‌ی کامکوات مصرف می‌کردند وزن اضافه کردند. هر سه گروه به یک میزان کالری مصرف می‌کردند اما تاثیرات عصاره‌ی پوست کامکوات شگفت‌انگیز بود.

 

تحقیقات بیشتر نشان داد که عصاره‌ی این میوه به کاهش رشد سلول‌های چربی کمک می‌کند. همچنین فلاونوئید پونسیرین ممکن است در تنظیم اندازه‌ی این سلول‌ها نقش داشته باشد. در بخش دوم همان مطالعه مشخص شد موش‌های چاقی که رژیم غذایی پرچرب داشتند طی ۲ هفته ۱۲% افزایش وزن داشتند اما مو‌ش‌های چاقی که از رژیم غذایی پرچرب همراه با عصاره‌ی کامکوات تغذیه شده بودند هیچ افزایش وزنی را تجربه نکرده بودند. در هر دو بخش از مطالعه مشاهده شد که عصاره‌ی کامکوات قند خون ناشتا، کلسترول کامل، کلسترول بد (LDL) و تری‌گلیسیرد را هم در بدن موش‌ها کاهش داده است.

روش‌های مصرف کامکوات

بهترین روش برای مصرف کامکوات خوردن کل میوه همراه با پوست و دانه‌های آن است. ترکیب طعم شیرین پوست و طعم ترش میوه می‌تواند تجربه‌ی جذابی برای شما رقم بزند. فقط اگر به پوست مرکبات حساسیت دارید در این مورد کمی احتیاط کنید. همچنین می‌توانید قسمت انتهایی میوه را برش داده و آن را فشار دهید تا آب کامکوات گرفته شود تا به‌راحتی بتوانید آن را مصرف کنید.

برای افزایش اشتها می‌توانید قبل از مصرف غذا یک میوه‌ی کامل را در دست خود کمی فشار دهید تا اسانس‌های موجود در پوست آن ازاد شوند. کامکوات را خوب بجوید، هرچه میزان جویدن این میوه بیشتر باشد، طعم شیرین‌تری از آن احساس خواهید کرد. اگر می‌خواهید قبل از خوردن پوست میوه نرم‌تر شود، می‌توانید آن‌ها را به مدت ۲۰ ثانیه در آب جوش قرار داده و سپس به‌سرعت با آب سرد بشویید. البته پوست این میوه به اندازه‌ی کافی نرم و نازک است و شاید نیازی به انجام این کار نباشد.

نکاتی برای خرید و استفاده از کامکوات

اگر از درختچه‌ی کامکوات نگهداری نمی‌کنید و می‌خواهید میوه‌های آن را خریداری کنید بهتر است ابتدا به سراغ گزینه‌های ارگانیک بروید، چون قرار است پوست آن‌ها را هم بخورید پس باید سالم‌ترین گزینه را انتخاب کنید. اگر میوه‌ی ارگانیک در دسترس‌تان نبود حتما کامکوات‌ها را قبل از مصرف به خوبی بشویید چون ممکن است مقداری آفت‌کش هنوز روی پوست آن‌ها باقی مانده باشد.

در زمان انتخاب میوه‌ها را به آرامی فشار دهید تا میوه‌های سفت و بزرگ را پیدا کنید. میوه‌هایی را انتخاب کنید که نارنجی رنگ هستند. کامکوات‌های سبز هنوز کال هستند و هنوز برای خوردن آماده نشده‌اند. همچنین میوه‌هایی که پوست کمرنگ دارند یا روی پوستشان لکه ایجاد شده است را انتخاب نکنید.

کامکوات را می‌توانید به مدت ۲ هفته در یخچال نگهداری کنید. البته اگر آن‌ها را روی میز قرار دهید این مدت به چند روز کاهش پیدا می‌کند. اگر مصرف همه‌ی میوه‌ها در این مدت زمان سخت است می‌توانید با آن‌ها پوره درست کنید یا حتی خرد کرده و در فریزر قرار دهید. همچنین از کامکوات می‌توانید به شکل‌های زیر استفاده کنید.

تهیه‌ی سس برای گوشت، مرغ یا ماهی
مارمالاد، مربا و ژله
به صورت خرد شده در سالاد
استفاده از برش‌های کامکوات در ساندویچ
استفاده به‌عنوان چاشنی
استفاده در پخت نان
تهیه‌ی دسرهایی مثل کیک و کلوچه
تهیه‌ی پوره
استفاده از پوره یا خرد شده‌ی آن برای تزئین دسرها
تهیه‌ی آب‌نبا
تهیه‌ی دمنوش

مرور کلی

همه چیز درباره‌ی کامکوات

کامکوات میوه‌ای کوچک است که خواصی باورنکردنی دارد. شما می‌توانید این میوه‌ی عجیب را به صورت کامل، همراه با پوست، بخورید و از ترکیب طعم شیرین پوست و طعم ترش میوه لذت ببرید. این میوه عنی از آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات گیاهی مفید است. ویتامین C و ترکیبات گیاهی موجود در این میوه می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک کند. همچنین مصرف آن از شما در برابر چاقی، بیماری‌های قلبی، دیابت نوع ۲ و بعضی از سرطان‌ها محافظت می‌کند. اگر هنوز کامکوات را امتحان نکرده‌اید الان فصل برداشت این میوه‌ی جادویی است و می‌توانید به سراغش بروید.

Nic

Related post

دیدگاهتان را بنویسید