۵ عادت غلط روزانه که باعث آسیب دیدن و کاهش هوش شما خواهد شد

 ۵ عادت غلط روزانه که باعث آسیب دیدن و کاهش هوش شما خواهد شد

5 عادت غلط روزانه که باعث آسیب دیدن و کاهش هوش شما خواهد شد

شاید باور این موضوع برای شما سخت باشد؛ اما جالب است بدانید عادت‌هایی وجود دارند که می‌توانند به هوش شما آسیب بزنند و آن را کم کنند. این موضوع در دراز مدت ذهن‌تان را تنبل بار می‌آورد و مانع از پیشرفت شما در کارهای‌تان می‌شود. در ادامه همراه دینو با ۵ عادت غلط روزانه که باعث آسیب دیدن و کاهش هوش شما خواهد شد، آشنا شوید و تا حد امکان از تکرار آن‌ها اجتناب کنید.

 

در این مطلب شما را با ۵ عادت غلط روزانه که در دراز مدت به عملکرد مغز شما آسیب می‌زنند و باعث کاهش هوش و قدرت تفکر و ادراک شما می‌شوند، آشنا می‌کنیم. به کمک شناخت این عادت‌های اشتباه می‌توانید با ایجاد تغییر در سبک زندگی روزمره‌تان، در کارهای خود پیشرفت کنید و بهره وری بیشتری داشته باشید. این عادت‌ها را در ادامه بخوانید.
۱٫ انجام چند کار به صورت همزمان

انجام چند کار به صورت همزمان تاثیر منفی روی ماده خاکستری مغز دارد که تاثیر فوق العاده‌ای در کنترل شناختی و عاطفی شما دارد. افرادی که در طول روز دائما از گجت‌های مختلف برای راحتی کارهایشان استفاده می‌کنند، اغلب در تمرکز و به خاطر آوردن اطلاعات مشکل دارند. به نظر می‌رسد وقتی شما یک لیست از کارهایی که باید در طول روز به صورت همزمان انجام دهید، تهیه کنید، این کار باعث کاهش بهره وری شما می‌شود و انرژی زیادی از شما می‌گیرد. انتقال توجه از کاری به کار دیگر باعث حواس پرتی و کاهش تمرکز شما خواهد شد. پس بهتر است تمرکزتان را فقط روی یک کار و تمام شدن آن بگذارید و سپس به سراغ کار دیگری بروید.
۲٫ تغذیه نامناسب

به طور معمول، رژیم خوراکی روزانه یک شخص عادی سرشار از چربی‌های اشباع شده و قندهای مضر است که این خوراکی‌ها باعث کاهش انعطاف پذیری شناختی شخص می‌شود. انعطاف پذیری شناختی در حقیقت توانایی سازگاری با شرایط مختلف است و به خطر انداختن این جنبه از عملکرد مغز، به شدت بر توانایی حافظه و یادگیری شخص تاثیر منفی می‌گذارد. اگر می‌خواهید رژیم غذاییتان به هوش شما آسیب نرساند، بهتر است تا حد امکان از فست فودها و غذاهای فرآوری شده استفاده نکنید.
۳٫ سندرم متخصص

جستجو در اینترنت باعث شده مردم به صورت ناخودآگاه فکر کنند که بیشتر از چیزی که واقعا اطلاعات دارند می‌دانند. به این تصور غلط می‌گویند: «سندرم متخصص». زمانی که شما سعی می‌کنید جواب تمام سوالاتتان را با جستجو در اینترنت پیدا کنید، خودتان را از فکر کردن به موضوعات مختلف محروم کرده‌اید. زمانی هم که مغز شما متقاعد می‌شود که می‌تواند دسترسی آسان و نامحدود به اطلاعات داشته باشد، تلاش برای یادگیری را کنار می‌گذارد. در نتیجه با توقف یادگیری دیگر از تجربیات خودتان و دیگران استفاده نخواهید کرد و همین موضوع باعث می‌شود دید شما محدود باقی بماند و تصمیمات اشتباهی بگیرید.
۴٫ کمبود خواب یا خواب بیش از حد

محققان همیشه توصیه می‌کنند که هر شب بین ۶ تا ۹ ساعت بخوابید تا سالم بمانید. اگر کمتر از ۶ ساعت بخوابید، مهارت‌های فکر کردن شما به خطر خواهد افتاد. بنابراین اگر در حال تحصیل هستید و قصد دارید برای امتحان دادن مطالعه کنید، بیدار ماندن اصلا ایده خوبی نیست چرا که بیدار ماندن شبانه و خواب آلودگی بر حافظه کوتاه مدت و بلند مدت شما و همچنین مهارت‌های برنامه ریزی شما تاثیر منفی می‌گذارد. این تاثیر منفی حتی در مهارت‌های شناختی برای درک بهتر چهره دیگران نیز اثرگذار خواهد بود. بر اساس تحقیقات انجام شده، خواب آلودگی طولانی مدت، خطر ابتلا به اختلالات روانی مانند افسردگی و اظضطراب را افزایش می‌دهد. پس همیشه سعی کنید به اندازه بخوابید تا بدن و مغز شما در حالت عادی بماند و عملکرد خوب خود را حفظ کند.
۵٫ ایجاد محدودیت

اگر چه همه ما در زندگی خود محدودیت‌های زیادی مانند محدودیت مالی داریم؛ اما ایجاد محدودیت کاذب باعث کاهش هوش خواهد شد. شما با قرار دادن محدودیت‌های کاذب بر سر راه‌تان، خودتان را از تجربه اتفاقات جدید و یادگیری از آن‌ها محروم می‌کنید. این عدم یادگیری از تجربیات جدید، هوش شما را کاهش می‌دهد و باعث ضعیف و محدود شدن الگوهای شناختی شما می‌شود. پس همیشه سعی کنید مرزها را در ذهن خود بشکنید و چیزهای جدید را تجربه کنید.
عادت‌های روزانه

در نهایت باید بدانید که این عادت‌های اشتباه شاید برای مدت طولانی شما را درگیر خودشان کرده باشند و رهایی از آن‌ها سخت به نظر برسد؛ اما، با شناخت تاثیرات مثبت ترک آن‌ها، می‌توانید تصمیمی جدی برای تغییر زندگی خود بگیرید. نظر شما درباره این ۵ عادت غلط روزانه که باعث آسیب دیدن و کاهش هوش شما خواهد شد، چیست؟ چه موارد دیگری را برای افزودن به فهرست ما پیشنهاد می‌دهید؟ دیدگاه‌ها و تجربیات ارزشمندتان را با ما و همراهان همیشگی دینو به اشتراک بگذارید.

Nic

Related post

دیدگاهتان را بنویسید