۸ نوشیدنی جایگزین قهوه

 ۸ نوشیدنی جایگزین قهوه

جایگزینهای قهوه

قهوه یکی از محبوب‌ترین و رایج‌ترین نوشیدنی‌ها در دنیاست که طرفداران بسیاری دارد اما کافئین موجود در آن ممکن است باعث برخی اختلالات گوارشی یا ذهنی برای افراد شود. می‌توانید با نوشیدنی جایگزین قهوه از اثرات مخرب کافئین بر بدن خود جلوگیری کنید.

قهوه یکی از محبوب‌ترین و رایج‌ترین نوشیدنی‌ها در دنیاست که طرفداران بسیاری دارد اما کافئین موجود در آن ممکن است باعث برخی اختلالات گوارشی یا ذهنی برای افراد شود. می‌توانید با نوشیدنی جایگزین قهوه از اثرات مخرب کافئین بر بدن خود جلوگیری کنید.

 

خیلی از افراد صبحشان را با نوشیدن قهوه شروع می‌کنند و قهوه جایگاه ویژه‌ای در رژیم غذایی آن‌ها دارد. با این وجود نوشیدن قهوه به مقدار زیاد ممکن است در بعضی افراد موجب اضطراب و پریشانی یا بروز ناراحتی‌های گوارشی و سردرد شود.

 

ترکیب آب و آبلیمو به‌عنوان نوشیدنی جایگزین قهوه

ترکیب آب و آبلیمو هم نوشیدنی خوبی برای شروع روز و هم یک ینوشیدنی جایگزین قهوه است. این نوشیدنی بدون کافئین و بدون کالری مقدار قابل‌توجهی ویتامین C دارد. نقش مهم ویتامین C تقویت سیستم ایمنی و محافظت از پوست در برابر نور خورشید است. این ویتامین برای تولید کلاژن خیلی اهمیت دارد. کلاژن پروتئینی است که ساختار اصلی پوست، تاندون‌ها و رباط‌ها را تشکیل می‌دهد.

 

 

تنها یک لیوان آب و آبلیمو (یک قاشق غذاخوری آبلیمو و یک فنجان آب‌خنک) می‌تواند ۱۰ درصد از نیاز روزانه بدن شما به ویتامین C را تأمین کند. همچنین می‌توانید از دیگر میوه‌ها و گیاهان برای طعم‌های متنوع‌تر استفاده کنید. خیار، نعناع، هندوانه و ریحان برخی از این انتخاب‌ها هستند.

 

 

ریشه کاسنی

ریشه کاسنی مثل دانه‌های قهوه می‌تواند برشته شده، آسیاب شده و تبدیل به یک نوشیدنی داغ و خوشمزه شود. این نوشیدنی مزه‌ای بسیار شبیه قهوه دارد؛ اما بدون کافئین است. دم کرده ریشه کاسنی در واقع یک نوشیدنی انرژی زا بدون کافئین است.

 

 

ریشه کاسنی منبع غنی اینولین است. این فیبر محلول می‌تواند به گوارش کمک کرده و با تقویت و افزایش باکتری‌های مفید روده به سلامت روده‌ها نیز کمک کند. به‌علاوه چیکوری‌کافی می‌تواند کبد را تحریک به تولید صفرای بیشتری کند که می‌تواند برای هضم چربی مفید باشد.

 

 

این نوشیدنی می‌تواند در دستگاه اسپرسو، فرنچ پرس و یا قهوه‌ساز فیلتردار به راحتی تهیه شود. به‌ازای هر ۱۸۰ میلی‌لیتر آب از دو قاشق غذاخوری ریشه کاسنی آسیاب شده استفاده کنید یا اینکه این نسبت را طبق میل خودتان تغییر دهید.

 

نکته: اگر باردار یا شیرده هستید نباید چیکوری‌کافی مصرف کنید؛ زیرا تحقیقات زیادی در این مورد انجام نشده است.

شیر طلایی

احتمالا این سوال برای شما پیش آمده که شیر طلایی چیست؟ شیر طلایی یک جایگزین بدون کافئین و پُرخاصیت است که از شیر به همراه زردچوبه ساخته می‌شود. چاشنی‌هایی مثل دارچین، زنجبیل، وانیل، عسل و فلفل سیاه می‌توانند طعم‌دهنده‌های خوبی به شیرطلایی باشند.

فلفل سیاه و چربی توانایی بدنتان برای جذب کورکومین زردچوبه را بالا می‌برند؛ بنابراین بهتر است از شیر کامل و پُرچرب برای تهیه این نوشیدنی استفاده کنید. شیر طلایی را با یک فنجان شیر کامل، نصف قاشق مرباخوری زردچوبه، یک‌چهارم قاشق مرباخوری دارچین، یک‌هشتم قاشق مرباخوری پودر زنجبیل و کمی فلفل سیاه درست کنید و البته می‌توانید برای کمی شیرینی مقداری عسل هم استفاده کنید. این ترکیب را روی حرارت ملایم گرم کنید و مرتبا هم بزنید تا نسوزد.

 

 

چای سیاه نوشیدنی جایگزین قهوه

چای سیاه دارای کافئین کمتری نسبت به قهوه است و مطالعات نشان می‌دهد با وجود کافئین کم اما چای سیاه باز هم می‌تواند شما را هشیار کند پس چای سیاه هم می‌تواند جایگزین قهوه برای بیدار ماندن باشد. چای سبز و سیاه هر دو از گیاه کاملیا سینسیس گرفته می‌شود؛ اما چای سیاه فرایند تخمیر را پشت سر می‌گذارد که باعث تغییر آرایش شیمیایی آن می‌شود. هر دو نوع چای خاصیت قوی آنتی‌اکسیدانی دارند. چای سیاه عطروطعم ملایم و خوشایندی دارد.

 

 

چای ماتچا یک نوشیدنی جایگزین قهوه

 

یکی از انواع چای سبز چای ماتچاست که با بخاردادن، خشک‌کردن و آسیاب‌کردن برگ‌های گیاه کاملیاسینسیس تهیه می‌شود. برگ کامل این گیاه منبع غنی‌ای از آنتی‌اکسیدان اپیگالوکاتچین‌گالات است.

 

بسیاری از فواید چای ماتچا مربوط به همین آنتی‌اکسیدان هستند و مطالعات نشان می‌دهد مصرف منظم چای سبز می‌تواند ریسک فشارخون بالا را پایین بیاورد. این مطالعات از عصاره چای سبز برای آزمایش‌ها استفاده کردند؛ اما ظرفیت کاتچین چای سبز به‌اندازه همان کاتچین موجود در یک فنجان چای ماتچا چای سبز می‌تواند چربی و وزن بدن را کاهش دهد و ریسک دیابت نوع دوم را پایین بیاورد در نتیجه می‌تواند جایگزین قهوه برای چربی‌سوزی باشد. ماتچا عطروطعم باطراوتی دارد که حس طبیعت را در شما زنده می‌کند.

 

 

سرکه سیب

سرکه سیب با تخمیر سیب‌های له شده و با استفاده از قارچ و باکتری درست می‌شود. این فرایند باعث تولید ترکیبی به نام استیک اسید می‌شود که می‌تواند اثرات مفیدی بر میزان حساسیت به انسولین و قند خون بگذارد.

 

هرچند هنوز شواهد زیادی وجود ندارد؛ اما سرکه سیب خالص می‌تواند احساس سیری بعد از غذا را افزایش داده و به کاهش وزن تا حدودی کمک کند. می‌توانید یک تا دو قاشق غذاخوری سرکه سیب خالص را با یک فنجان آب سرد مخلوط کنید. همچنین می‌توانید عسل هم به این ترکیب اضافه کنید.

سرکه سیب را به‌صورت خالی و رقیق نشده مصرف نکنید، چون سرکه سیب دارای ۴ تا ۶ درصد استیک اسید است که می‌تواند دهان و گلو را بسوزاند. سرکه سیب خالی می‌تواند مینای دندان را از بین ببرد، بنابراین توصیه می‌شود بعد از نوشیدن سرکه سیب، آب در دهانتان غرغره کنید.

 

چای رویبوس

یکی دیگر از انواع نوشیدنی جایگزین قهوه چای رویبوس است. چای رویبوس یا بوته قرمز یک نوشیدنی بدون کافئین است که اصالت آن به آفریقای جنوبی برمی‌گردد. چای رویبوس برخلاف قهوه و دیگر چای‌ها دارای تانین کمی است که هرچند یک آنتی‌اکسیدان مفید است اما می‌تواند در جذب آهن اختلال ایجاد کند. چای رویبوس علی‌رغم تانین کمی که دارد سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های دیگر است. این چای می‌تواند به پیشگیری از بیماری قلبی کمک کند.

دم کشیدن این چای نسبت به باقی انواع چای به زمان بیشتری نیاز دارد. مصرف یک تا یک و نیم قاشق مرباخوری و مدت ده دقیقه زمان برای دم کشیدن چای رویبوس کافی است. طعمی شیرین و میوه‌ای دارد.

 

 

کامبوجا

کمبوجا مناسب‌ترین نوشیدنی جایگزین قهوه در طب سنتی است. کامبوجا از تخمیر چای سیاه با باکتری‌ها، قارچ و قند درست می‌شود. فرایند تخمیر، یک کولونی هم‌زیستی از باکتری‌ها و قارچ‌ها تشکیل می‌دهد که معمولا به آن SCOBY می‌گویند. کامبوجا بعد از تخمیر حاوی پروبیوتیک‌ها، استیک اسید و آنتی‌اکسیدان‌هاست که همگی برای سلامتی مفیدند. آزمایش‌ها نشان داده که کامبوجا می‌تواند سیستم ایمنی را تقویت کرده و سطح کلسترول خون و قند خون را بهینه کند.

 

 

Nic

Related post

دیدگاهتان را بنویسید