۸توصیه مهم سازمان جهانی بهداشت برای مقابله با «گرمازدگی»

 ۸توصیه مهم سازمان جهانی بهداشت برای مقابله با «گرمازدگی»

۸توصیه مهم سازمان جهانی بهداشت برای مقابله با «گرمازدگی»

این روزها، عجب روز‌های گرم و سوزانی است! انگار که صورت خود را مقابل تنور نانوایی گذاشته ایم و کلافگی و عطش حالمان را دگرگون می‌کند.
گرمای کم سابقه تابستان در بسیاری از نقاط جهان و از جمله ایران، مردم را چنبره‌ای از گرما و حرارت طاقت فرسا قرار داده و هر کس تلاش دارد به نوعی خود را از این دمای سوزاننده و داغ در امان بدارد. در هفته‌های گذشته کشور ما نیز مانند بسیاری از مناطق نیکره شمالی زمین، موج‌های گرمایی شدیدی را تجربه کرد که باعث شد آمار مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی به دلیل گرمازدگی افزایش یابد.

پیش‌بینی‌ها حکایت از آن دارد که در هفته‌های پیش رو نیز این روند ممکن است ادامه داشته باشد. این گرمای وحشتناک عامل گرمازدگی و به دنبال آن از دست دادن آب بدن و دهیدراته شدن آن، بی حالی و کم رمقی، سردرد، کلافگی، تشنج و در مراحل حادتر حتی همراه با گرفتن جان افراد است.
برای مقابله با عوارض حرارت بالای هوا، رعایت برخی نکات بسیار کارساز است؛ به خصوص مصرف مداوم مایعات و در راس آن آب البته نه بسیار یخ بلکه ترجیحا آب شیر سیستم لوله کشی معمول و استفاده از میوه‌های متنوع تابستانی همچون هندوانه، خیار و… از جمله ذوش‌های تاثیر گذار لرای فرار از گرما زدگی است. در ادامه این گزارش برخی نکات کاربردی و مهم را که سازمان جهانی بهداشت به آن اشاره کرده و بر آن‌ها تاکید دارد را گوشتزد می‌کنیم.

۱ – تلاش کنید بین ساعت‌های ۱۱ تا ۳ بعداز ظهر در معرض آفتاب قرار نگیرید.

۲ – مایعات خنک بنوشید.

۳ – از کلاه و لباس‌های کتانی گشاد و با رنگ روشن استفاده کنید.

۴ – هنگام تردد در مسیر سایه حرکت کنید.

۵ – از فعالیت‌های سنگین بدنی در طول ساعات گرم روز پرهیز کنید.

۶ – از میوه و سبزیجات آب‌دار استفاده نمایید.

۷ – در صورت امکان دوش بگیرید.

۸ – برای محافظت در برابر اشعه ماورای بنفش از انواع محافظ (کلاه، عینک، کرم ضد آفتاب) استفاده کنید.

Nic

Related post

دیدگاهتان را بنویسید