۷۲ درصد از منابع آب شیرین جهان صرف کشاورزی می‌شود

 ۷۲ درصد از منابع آب شیرین جهان صرف کشاورزی می‌شود

منبع آب وکشاورزی

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: در شرایطی که تنها ۲.۵ درصد از آب‌های در دسترس جهان شیرین است، ۷۲ درصد آب شیرین در جهان در حوزه کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

محمود آل‌بویه امروز در همایش روز جهانی غذا که در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، اظهار کرد: ۲۴ مهر ماه برابر با ۱۶ اکتبر توسط سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) به عنوان روز جهانی غذا نامگذاری شده است. در سراسر جهان و به منظور جلب توجه تمام ذی‌نفعان و نقش آفرینان در مقوله امنیت غذا این روز را با برگزاری مراسم گرامی می‌دارند. شعار این روز مبنی است بر «آب غذا است، آب زندگی است، هیچکس را پشت‌سر نگذارید».

وی افزود: در حالی که تنها ۲٫۵ درصد از آب‌های در دسترس جهان شیرین است، ۷۲ درصد آب شیرین در جهان در حوزه کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد بنابراین زمان آن رسیده است که مدیریت مصرف آب آغاز شود؛ برای مثال یکی از روش‌های سنتی آبیاری در کشاورزی روش غرقابی است که موجب هدررفت آب می‌شود و بنابراین باید در زمینه کشاورزی مدیریت مصرف آب صورت بگیرد.

 

آل‌بویه ادامه داد: استفاده بهینه از آب، حفظ مواد غذایی، کاهش ضایعات مواد غذایی و یافتن راهی برای استفاده از آب و غذای دور ریخته شده، روش‌های موثر برای حفظ آب در دسترس است. آب محدود است و یک منبع طبیعی بی‌نهایت ارزشمند است که بدون آن غذا و زندگی وجود نخواهد داشت.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو درباره برنامه‌های عملیاتی این سازمان در دولت سیزدهم در حوزه محصولات کشاورزی نیز بیان کرد: بیش از ۱۷ هزار نمونه برای سنجش وضعیت سموم کشاورزی در محصولات کشاورزی مورد پایش قرار گرفته است.

Nic

Related post

دیدگاهتان را بنویسید