۳۰ کتاب مهیج روانشناختی برتر برای علاقهمندان به داستانهای پیچیده و نفسگیر
کتابها ژانرهای مختلفی دارند، اما هیچ کدام قابل مقایسه با یک کتاب مهیج روانشناختی نیستند. یک کتاب خوب در این ژانر ممکن است شما را بترساند اما آنقدر جذاب و پرکشش باشد که قادر نباشید آن را زمین بگذارید. رمانهای مهیج روانشناختی برای همه مناسب نیستند، اما اگر از دست و پنجه نرمکردن با شخصیتهای بیثبات لذت میبرید، این داستانها میتوانند برایتان شگفتانگیز باشند. نویسندگان مختلف به گونههای متفاوت به این ژانر میپردازند. گاهی اوقات در یک داستان با یک قهرمان ترسناک مواجه خواهید شد، و گاهی اوقات شخصیت شرور ترس و دلهره را حتی تا مدتها بعد از تمام شدن کتاب در ذهنتان باقی میگذارد. این همان چیزی است که این ژانر را بسیار جذاب و سرگرمکننده میکند.
نکتهی جالب در مورد این ژانر این است که به اندازهی ژانرهای دیگر شناخته شده نیست. شاید به این دلیل که تصور میشود با داستانهای معمایی یا ترسناک تفاوتی ندارند، در حالی که ژانر مهیج روانشناختی (Psychological Thrillers) دنیایی متفاوت از آنها دارد. چیزی که شاید در این فهرست برای شما هم جالب به نظر برسد، تنوع بینظیر رمانها است که میتوان آنها را به دستهای از زیرژانرها تقسیم کرد. در بعضی از آنها چاشنی طنز به کار برده شده و بعضی دیگر در پسزمینهای شاعرانه داستان مهیج خود را روایت میکنند. تفاوت کتابها در نحوهی نگاه نویسندگان به مسائل و چگونگی در خود جای دادن تمامی این مفاهیم و عناصر است. در ادامه ۳۰ کتاب مهیج روانشناختی برتر تمام دوران را نام بردیم. اگر عنوانی از قلم افتاد آن را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
۱. کتاب مهیج روانشناختی «بیمار خاموش» (The Silent Patient)
نویسنده: الکس میکیلیدس
تاریخ نشر: ۲۰۱۹
«بیمار خاموش» یک کتاب مهیج روانشناختی تکاندهنده نوشتهی الکس میکیلیدس دربارهی اقدام خشونتآمیز یک زن علیه شوهرش، و درمانگری است که وسواس زیادی برای کشف انگیزهی او دارد.
خلاصهی داستان: «زندگی آلیشیا برنسون به ظاهر عالی است. نقاش معروفی که با یک عکاس مد ازدواج کرده است، در خانهای بزرگ با پنجرههای بزرگ مشرف به پارک در یکی از مطلوبترین مناطق لندن زندگی میکند. یک روز عصر شوهرش گابریل دیر از عکاسی به خانه برمیگردد و آلیشیا پنج بار به صورت او شلیک میکند و بعد دیگر هیچ کلمهای به زبان نمیآورد…»
۲. کتاب مهیج روانشناختی «دختر گمشده» (Gone Girl)
نویسنده: گیلین فلین
تاریخ نشر: ۲۰۱۲
«دختر گمشده» توسط سیانان بهعنوان یکی از تاثیرگذارترین کتابهای دهه و از سوی مجلهی تایم و اینترتینمنت ویکلی به عنوان یکی از بهترین کتابهای دهه نامگذاری شد. این کتاب که توسط دیوید فینچر، برای فیلمی به همین نام اقتباس شد، در صدر لیست کتابهای پرفروش سال قرار گرفت.
خلاصهی داستان: «تو کی هستی؟ ما با هم چه کردیم؟ اینها سوالاتی است که نیک دان در صبح پنجمین سالگرد ازدواجش که همسرش امی ناگهان ناپدید میشود، میپرسد. پلیس به نیک مشکوک است. دوستان امی میگویند که او از نیک میترسید و رازهایی را از او پنهان میکرد. نیک قسم میخورد که این درست نیست. جستوجوی پلیس در کامپیوتر او، چیزهای عجیبی را نشان میدهد. نیک میگوید این چیزها کار او نیستند. بعد تماسهای مداوم با تلفن همراه او آغاز میشود… زن زیبای نیک چه شد؟»
۳. کتاب مهیج روانشناختی «زنی پشت پنجره» (The Woman in the Window)
نویسنده: ای جی فین
تاریخ نشر: ۲۰۱۸
«زنی پشت پنجره» برای خوانندگان داستانهای گیلین فلین و تانا فرنچ یکی از موردانتظارترین داستانهای این دهه است که به سیوشش زبان در سرتاسر جهان منتشر میشود و هماکنون بهعنوان یک فیلم بزرگ توسط کمپانی فاکس در حال ساخت است؛ یک داستان مهیج پرپیچوخم و قدرتمند هیچکاکی دربارهی زنی که از بیماری روحی ترس ترک کردن خانه رنج میبرد. اما او معتقد است که شاهد جنایتی در خانهی همسایه بوده است. داستان به این شکل آغاز میشود:
« آنا فاکس تنها زندگی میکند؛ یک گوشهنشین در خانهاش در شهر نیویورک، که نمیتواند بیرون از خانه برود. او روز خود را با نوشیدن شراب (شاید بیش از حد)، تماشای فیلمهای قدیمی، یادآوری روزهای شاد گذشته و جاسوسی همسایگانش میگذراند…»
۴. کتاب مهیج روانشناختی «زنی میان ما» (The Wife Between Us)
نویسنده: سارا پکانن، گریر هندریکس
تاریخ نشر: ۲۰۱۸
وقتی این کتاب را میخوانید، با پیشفرضهای زیادی مواجه خواهید شد. شاید تصور کنید که دربارهی یک همسر سابق حسود است، یا شاید تصور کنید که آن همسر سابق حسود به بانوی جدید که زنی زیبا و جوانتر و در شرف ازدواج با مردی است که هر دو دوستش دارند وسواس بیمارگونه پیدا کرده است. یا شاید تصور کنید که آناتومی این مثلث عشقی درهم را میدانید. اما بهتر است هیچ تصوری نداشته باشید! «زنی بین ما» نوشتهی گریر هندریکس و سارا پکانن، پیچیدگیهای پنهانی یک ازدواج حسادتبرانگیز و حقایق خطرناکی را که همهی ما به نام عشق نادیده میگیریم، آشکار میکند.
۵. کتاب مهیج روانشناختی «میزری» (Misery)
نویسنده: استیون کینگ
تاریخ نشر: ۱۹۸۷
داستان رمان مهیج روانشناختی «میزری» نوشتهی استیون کینگ، دربارهی پل شلدون، نویسندهی رمانهای پرفروش است که فکر میکند بالاخره از شر شخصیت داستانش چستین رها شده است. در یک حرکت حرفهای، او به تازگی قهرمان داستان سریالی عاشقانهی محبوبش را به نفع گسترش افقهای خلاقانهاش کشته است. اما چنین تغییری بدون عواقب نیست. پس از یک تصادف رانندگی تقریبا مرگبار در روستایی در کلرادو که باعث میشود آسیب زیادی ببیند، پل خود را مورد لطف بیمارگونهی یک ناجی وحشتناک میبیند که به ظاهر قصد دارد از او مراقبت کند.
این ناجی طرفدار شماره یک داستانهای او، آنی ویلکس است. آنی از کاری که پل با داستان میزری انجام داد بسیار ناراحت است و از او میخواهد که راهی برای بازگرداندن او با نوشتن یک رمان جدید بیابد. به گفتهی خودش این بهترین رمان او تا کنون، و داستانی شخصی برای آنی است. از این گذشته، پل تمام وقت دنیا را دارد تا به عنوان یک زندانی در خانهی دور افتادهی این زن این کار را انجام دهد. آنی روشهای بسیار قانعکننده و خشونتآمیزی دارد تا دقیقا به آنچه میخواهد برسد…
۶. کتاب مهیج روانشناختی «چیزهای تیز» (Sharp Objects)
نویسنده: گیلین فلین
تاریخ نشر: ۲۰۰۶
کامیل پریکر، خبرنگاری که تازه از اقامت کوتاهش در یک بیمارستان روانی مرخص شده است، با یک مسئولیت دردسرساز روبرو میشود؛ او باید به زادگاه کوچک خود بازگردد تا خبر قتل دو دختر نوجوان را پوشش دهد. کامیل سالها است که با مادر روانرنجور و مالیخولیایی و خواهر ناتنیاش، دختر سیزده سالهای زیبا با توهمی دربارهی شهر که به سختی میشناسدش صحبت نکرده است. اکنون، کامیل که در اتاق خواب قدیمی خود در عمارت ویکتوریایی خانوادهاش ساکن شده است، کمی بیش از حد با قربانیان جوان همذاتپنداری میکند. او که تحت کنترل شیاطین درون خودش است، اگر بخواهد ماجرای قتل را پوشش دهد و از این خانه جان سالم به در ببرد، باید پازل زندگی گذشتهی خود را تکمیل کند.
۷. کتاب مهیج روانشناختی «دختری در قطار» (The Girl on the Train)
نویسنده: پائولا هاوکینز
تاریخ نشر: ۲۰۱۵
«دختری در قطار» یک داستان فوقالعاده دربارهی این است که چگونه یک تعلق خاطر افراطی میتواند به نتایج مرگباری ختم شود، بهخصوص وقتی شخصی که به صورت وسواسگونه دچار این معضل شده، شرایط تصمیمگیری مساعد و تعادل روحی نداشته باشد. شخصیت اصلی داستان، ریچل، با بیاشتهایی و خماریهای مداوم خود، هرگز نمیتواند صد در صد از آنچه در اطرافش میگذرد و کارهایی که انجام میدهد مطمئن باشد. آیا این بدان معنی است که امکان دارد خودش آدم بد داستان باشد؟
خلاصهی داستان: «ریچل هر روز صبح و شب سوار قطار شهری میشود. او هر روز در مسیر همیشگی حرکت میکند، از کنار خانههای دنج حومهی شهر میگذرد، و همانجایی میایستد که به او اجازه میدهد هر روز صبحانهی یک زوج را روی بالکن خانهشان تماشا کند. او حتی احساس میکند که آنها را میشناسد. آنها را جس و جیسون مینامد. زندگی آنها به نظرش عالی است. درست برعکس زندگیای که اخیرا از دست داده…»
۸. کتاب مهیج روانشناختی «دختری با خالکوبی اژدها» (The Girl with the Dragon Tattoo)
نویسنده: استیگ لارسن
تاریخ نشر: ۲۰۰۵
این اولین کتاب مهیج روانشناختی در مجموعهی «دختری با خالکوبی اژدها» یا «دختری با نشان اژدها» است که توسط دیوید فینچر برای فیلمی به همین نام اقتباس شد.
خلاصهی داستان: «هریت ونگر، فرزند یکی از ثروتمندترین خانوادههای سوئد بیش از چهل سال پیش ناپدید شد. بعد از گذشت تمام این سالها، عموی پیرش همچنان به دنبال کشف حقیقت است. او میکائیل بلومکویست، روزنامهنگاری را که اخیرا به جرم افترا به زندان افتاده است، برای تحقیق استخدام میکند. او دستیاری به نام لیزبت سالاندر را، اعجوبهی پانک با پیرسینگها و خالکوبیهای فراوان با خود همراه میکند. آنها با هم رگهای از بیعدالتی باورنکردنی و فساد حیرتانگیز را کشف میکنند.»
۹. کتاب مهیج روانشناختی «ربکا» (Rebecca)
نویسنده: دافنه دوموریه
تاریخ نشر: ۱۹۳۸
«دیشب خواب دیدم دوباره به مندرلی رفتم…»
با این کلمات، خواننده وارد یک عمارت سنگی خاکستری متروک در ساحل پر باد کورنیش میشود. خانم ماکسیم دو وینتر دوم وقایع دلخراشی را که در آغاز زندگی جدیدش به عنوان عروس جوان شوهری که به سختی میشناخت به یاد میآورد. او روایت میکند که در هر گوشهی هر اتاق، شبحهایی از زمان مرده، اما فراموش نشده حضور داشتند. گذشتهای که به طور فداکارانه توسط مستخدم شوم خانم دانورز حفظ شده بود؛ سوییتی بیآلایش و دستنخورده، لباسی چیده شده و آماده برای پوشیدن، اما نه توسط هیچ یک از آنها. ساکن فعلی این خانهی بزرگ، خانم دو وینتر دوم با شمایل وهمآوری از شر که قلبش را میفشرد، مصمم است تاریکترین رازها و حقایق درهم شکسته را در مورد همسر اول ماکسیم، ربکای فقید و بسیار زیبا کشف کند.
۱۰. کتاب مهیج روانشناختی «خانه قبل از تاریکی» (Home Before Dark)
نویسنده: رایلی سیجر
تاریخ نشر: ۲۰۲۰
کتاب مهیج روانشناختی «خانه قبل از تاریکی» محصول ۲۰۲۰ نوشتهی رایلی سیجر است. این رمان برای اولین بار در ۳۰ ژوئن ۲۰۲۰ منتشر شد. سیجر در طول این رمان به کتاب جی آنسون به نام «وحشت در آمیتیویل» (The Amityville Horror) اشاره میکند که همچنین الهامبخش او برای نوشتن «خانه قبل از تاریکی» بود.
این کتاب بر روی شخصیتهای مگی هولت، از طریق روایت اول شخص او، و پدرش ایوان، از طریق گزیدههایی از یک کتاب تمرکز میکند. این داستان درون داستان بر روی وقایع فراطبیعی تمرکز دارد که ایوان ادعا میکند آنها را وادار به فرار از خانهی خود کرده و دیگر نمیتوانند به آنجا برگردند.
۱۱. رمان «دروغهای کوچک بزرگ» (Big Little Lies)
نویسنده: لیان موریارتی
تاریخ نشر: ۲۰۱۴
کتاب مهیج روانشناختی «دروغهای کوچک بزرگ» داستانی درخشان دربارهی شوهران و همسران دوم و سابق، مادران و دختران، دردسرهای مدرسهی بچهها و دروغهای کوچک خطرناکی است که ما تنها برای زنده ماندن به خودمان میگوییم.
خلاصهی داستان: «مادلین انسانی است که باید جدیاش گرفت. او بامزه، رک و پرشور است. او همه چیز را به خاطر میسپارد و هیچ کس را نمیبخشد. سلست زن زیبایی است که دنیا را وادار میکند بایستد و به او خیره شود، اما همیشه برای توهم کمالگراییاش بهای گرافی میپردازد. جین تازهوارد شهر شده، و به عنوان یک مادر مجرد آنقدر جوان است که مادرهای دیگر او را با پرستار اشتباه میگیرند. او با گذشتهای مرموز و اندوهی فراتر از سالهای زندگیاش به اینجا آمده است. این سه زن بر سر دوراهیهای مختلف قرار میگیرند، اما تمام آنها مسیرشان به یک جای تکاندهنده ختم میشود.»
۱۲. رمان «سکوت برهها» (The Silence of the Lambs)
نویسنده: توماس هریس
تاریخ نشر: ۱۹۸۸
کتاب مهیج روانشناختی « سکوت برهها» رمانی مبتکرانه و استادانه، نوشتهی توماس هریس، یک داستان کلاسیک پر از تعلیق و روایتهای جذاب است و در سال ۱۹۹۱ برای فیلم ترسناک برندهی جایزهی اسکار با بازی جودی فاستر در نقش کلاریس استارلینگ و آنتونی هاپکینز در نقش دکتر هانیبال لکتر اقتباس شد.
خلاصهی داستان: «یک قاتل زنجیرهای که با نام مستعار عجیب بوفالو بیل شناخته میشود، زنان خاصی را تعقیب میکند و به قت میرساند. او هدفی دارد، اما هیچکس نمیتواند آن را درک کند، زیرا اجساد در حالتهای مختلف کشف میشوند. کلاریس استارلینگ، یک کارآموز جوان در آکادمی افبیآی، از احضار شدن توسط جک کرافورد، رئیس بخش علوم رفتاری اداره، متعجب شده است. او وظیفه دارد با دکتر هانیبال لکتر، روانپزشک باهوش و قاتل وحشتناک که اکنون در بیمارستان دولتی بالتیمور و در بخش مجانین جنایتکار تحت نظارت دقیق قرار دارد مصاحبه کند. بینش لکتر در مورد ذهن قاتلان میتواند به ردیابی و دستگیری بوفالو بیل کمک کند.»
۱۳. رمان «همسر دوستداشتنی من» (My Lovely Wife)
نویسنده: سامانتا داونینگ
تاریخ نشر: ۲۰۱۹
در این کتاب مهیج روانشناختی دربارهی زوجی که ازدواج پانزده سالهی آنها در نهایت به جاهای جالبی ختم میشود، دکستر با آقا و خانم اسمیت ملاقات میکند. در بخشی از کتاب آمده است:
« داستان عشق ما ساده است. من با یک زن زیبا آشنا شدم. ما عاشق شدیم. بچهدار شدیم، به حومهی شهر نقل مکان کردیم. ما بزرگترین رویاها و تاریکترین رازهایمان را به یکدیگر گفتیم و بعد خسته شدیم…»
۱۴. رمان «فهرست مهمانان» (The Guest List)
نویسنده: لوسی فولی
تاریخ نشر: ۲۰۲۰
در جزیرهای در سواحل ایرلند، مهمانان گرد هم میآیند تا پیوند دو نفر را که قصد دارند زندگی مشترکشان را آغاز کنند جشن بگیرند. داماد خوشتیپ و جذاب، یک ستارهی تلویزیونی نوظهور و عروس باهوش و جاهطلب، ناشر مجله است. این یک عروسی مجلل است. لباس طراحی شده، مکان دورافتاده، مهمانیهای لوکس، نوشیدنیهای گرانقیمت. اما سرویس تلفن همراه ممکن است در این مکان با مشکل مواجه شود و امواج ساحل ممکن است خشن باشد، اما تمام جزئیات به طور ماهرانه برنامهریزی شده است و به طور ماهرانه اجرا خواهد شد.
اما بینقصی و کمال تنها بر روی کاغذ قابل اجرا است. وقتی درب بطریهای شامپاین به هوا میپرد و جشن شروع میشود، رنجشها و حسادتهای کوچک در پوستهای از یادآوری خاطرات و آرزوهای خوب آغاز میشود. ساقدوشهای داماد به یاد روزهای مدرسه مینوشند. ساقدوشهای عروس لباسش را با قصد و نیت قبلی خراب میکنند. قدیمیترین دوست عروس تبریک ناراحتکنندهای در جمع به او تقدیم میکند و…
۱۵. رمان «آقای ریپلی بااستعداد» (The Talented Mr. Ripley)
نویسنده: پاتریشیا های اسمیت
تاریخ نشر: ۱۹۵۵
کتاب مهیج روانشناختی «آقای ریپلی بااستعداد» یا «معمای آقای ریپلی» یک داستان کلاسیک آمریکایی است که الهامبخش فیلم سینمایی به همین نام با بازی مت دیمون و گوئینت پالترو شد.
در جلد اول مجموعهی پنجگانهی «ریپلی» نوشتهی پاتریشیا های اسمیت، با تام ریپلی جذاب آشنا میشویم، جوانی تلاشگر که بهدنبال پشت سر گذاشتن گذشتهای است که بهعنوان یک یتیم مورد آزار و اذیت قرار میگرفت. ریپلی که به تازگی وارد دنیای پر هیاهوی منهتن شده است، با یک صنعتگر ثروتمند آشنا میشود که او را استخدام میکند تا پسر خود، دیکی گرین لیف را از ایتالیا برگرداند. به زودی شیفتگی ریپلی نسبت به سبک زندگی دیکی به وسواس تبدیل میشود، زیرا او از علاقههای دوجانبهای که دیکی نسبت به مارج، یک زن جذاب آمریکایی دارد، عصبانی میشود و بازی مرگباری را آغاز میکند.
۱۶. رمان «زنی در کابین ۱۰» (The Woman in Cabin 10)
نویسنده: روت ویر
تاریخ نشر: ۲۰۱۶
در این داستان مهیج و جذاب، که یادآور آثار آگاتا کریستی است، لو بلکلاک، روزنامهنگاری که برای یک مجلهی مسافرتی مطلب مینویسد، به تازگی با یک ماموریت ویژه مواجه شده است؛ یک هفته در یک سفر دریایی مجلل تنها با تعداد انگشتشماری کابین. آسمان صاف، آبهای آرام، و مهمانهای منتخب شاد در کشتی تفریحی منحصربهفرد آرورا، سفر خود را در دریای زیبای شمال آغاز میکند. در ابتدا، اقامت لو بسیار خوشایند است. کابینها مجلل، مهمانیهای شام درخشان، و مهمانان شیک هستند. اما با گذشت یک هفته، بادهای سرد بر عرشه شروع به وزیدن میکند، آسمانهای خاکستری فرو میریزند، و لو شاهد چیزی است که او فقط میتواند به عنوان یک کابوس تاریک و وحشتناک توصیف کند؛ زنی که به دریا پرتاب میشود. مشکل کجاست؟ کشتی به گونهای به راه خود ادامه میدهد که انگار هیچ اتفاقی نیفتاده است…
۱۷. رمان «زوج همسایه» (The Couple Next Door)
نویسنده: شری لاپنا
تاریخ نشر: ۲۰۱۶
کتاب مهیج روانشناختی «زوج همسایه» دربارهی یک زوج جوان و همسایههای ظاهرا مهربان آنها است. داستانی پر پیچوخم دربارهی دروغ، خیانت، و رازهای زن و شوهری…
خلاصهی کتاب: «به نظر میرسد آن و مارکو کونتی همه چیز دارند؛ یک رابطهی عاشقانه، یک خانهی فوقالعاده و کودکی زیبا به نام کورا. اما یک شب، وقتی برای صرف شام به منزل همسایه میروند، جنایت وحشتناکی رخ میدهد. سوظن بلافاصله به والدین میرسد. اما حقیقت داستان، چیز بسیار پیچیدهتری است…»
۱۸. رمان «آخرین خانم پریش» (The Last Mrs Parrish)
نویسنده: لین کنستانتین
تاریخ نشر: ۲۰۱۷
کتاب مهیج روانشناختی «آخرین خانم پریش» داستانی مسحورکننده در مورد یک زن سادهلوح و یک زوج همهچیزتمام ثروتمند است. با چرخشهای تکاندهنده و رازهای تاریک که خواننده را تا انتها تشنهی حدس و گمانهای متعدد نگه میدارد، یک داستان مهیج نو، پرطراوت و کاملا اعتیادآور از نویسندهای با استعداد تخیل شیطانی است.
بخشی از داستان: « امبر پترسون خسته شده است. او از هیچ کس بودن خسته شده است؛ یک زن ساده و نامرئی که مدام نادیده گرفته میشود. او سزاوار بیشتر از اینها است؛ یک زندگی پر از پول و قدرت مانند همان الههی مو بلوند و چشم آبی دافنه پریش. برای همه در شهر کوچک بیشاپز هاربر، کانکتیکات، دافنه، یک انسان اجتماعی و بشردوست، و شوهر املاکی او، جکسون، زوجی هستند که درست از دل یک افسانه بیرون آمدهاند. »
۱۹. رمان «دریاچهی مهآلود» (Stillhouse Lake)
نویسنده: ریچل کین
تاریخ نشر: ۲۰۱۷
داستان کتاب مهیج روانشناختی «دریاچهی مهآلود» دربارهی زنی معمولی به نام جینا رویال است؛ یک زن خانهدار خجالتی از اهالی غرب میانه با ازدواجی موفق و دو فرزند شایان ستایش. اما وقتی یک تصادف رانندگی زندگی مخفیانهی شوهرش را به عنوان یک قاتل زنجیرهای فاش میکند، او باید خودش را به عنوان گوئن پروکتور، یک مادر جنگجو جا بزند…
۲۰. رمان «جزیرهی شاتر» (Shutter Island)
نویسنده: دنیس لهین
تاریخ نشر: ۲۰۰۳
کتاب مهیج روانشناختی « جزیره شاتر» نوشتهی دنیس لهین که برای فیلم پرفروش مارتین اسکورسیزی، با بازی لئوناردو دیکاپریو، اقتباس شد، یک داستان جذاب و اتمسفریک است که در آن هیچ چیز کاملا آنطور که به نظر میرسد نیست. شاهکاری از تعلیق و غافلگیری که خواننده را به دنیایی کابوسوار جنون، کنترل ذهن و پارانویای جنگ سرد سیا میبرد و داستانی است که مشابهش در هیچ کجا پیدا نمیشود.
۲۱. رمان «پشت درهای بسته» (Behind Closed Doors)
نویسنده: بی ای پاریس
تاریخ نشر: ۲۰۱۶
همه زوجی مثل جک و گریس را میشناسند. جک قیافهی خوب و ثروت دارد، جذابیت و ظرافت دارد، یک وکیل متعهد است که هرگز پروندهای را از دست نداده است. گریس یک خانهدار تمام عیار، یک باغبان و آشپز ماهر و دلسوز خواهر کوچکتر معلول خود است. اگرچه آنها تازه ازدواج کردهاند، اما به نظر میرسد همه چیز دارند. اگر نخواهید هم آنها را دوست خواهید داشت و مجذوب راحتی و آسایش خانهی آنها، لطف مهمانیهای شامی که برگزار میکنند خواهید شد. حتما دوست دارید گریس را بهتر بشناسید. اما دشوار است، زیرا متوجه میشوید که جک و گریس جداییناپذیرند.
برخی ممکن است به این عشق واقعی بگویند. دیگران ممکن است تعجب کنند که چرا گریس هرگز تلفن را پاسخ نمیدهد. یا چرا او هرگز نمیتواند برای قهوه کسی را ملاقات کند، حتی اگر سر کار نباشد. چگونه او میتواند چنین غذاهای مفصلی بپزد اما اینقدر لاغر بماند. یا اینکه چرا وقتی از خانه بیرون میرود هرگز چیزی با خود نمیبرد، حتی یک خودکار. یا چرا در تمام پنجرههای طبقهی پایین چنین کرکرههای فلزی با امنیت بالا وجود دارد. برخی ممکن است بخواهند بدانند که وقتی مهمانی شام تمام و درب ورودی بسته میشود واقعا چه اتفاقی در آن خانه میافتد؟…
۲۲. رمان «در جنگل تاریکِ تاریک» (In a Dark, Dark Wood)
نویسنده: روث ور
تاریخ نشر: ۲۰۱۵
«گاهی تنها چیزی که باید از آن بترسی… خودت هستی.» به این ترتیب کتاب مهیج روانشناختی «در جنگل تاریکِ تاریک» آغاز میشود. داستان مهیج و پر از پیچشهای روانشناختی که فرصت پلک زدن را از خواننده میگیرد.
خلاصهی داستان: «زمانی که لئونورا نویسندهی منزوی برای تعطیلات آخر هفته به حومهی انگلیس دعوت میشود، با اکراه موافقت میکند که به این سفر برود. اما با فرا رسیدن شب اول، مکاشفهها در میان دوستان قدیمی و جدید آشکار میشود، خاطرهای آزاردهنده افکار لئونورا را به هم میریزد، و یک حقیقت وحشتناک فاش میشود؛ مهمانی تنها در جنگل نیست…»
۲۳. رمان «در جنگل» (In the Woods)
نویسنده: تانا فرنچ
تاریخ نشر: ۲۰۰۷
کتاب مهیج روانشناختی «در جنگل» داستانی بسیار اتمسفریک و پیچیده، نوشتهی تانا فرنچ، از ابتدا تا انتها غافلگیرکننده باقی میماند.
خلاصهی داستان: «با نزدیک شدن به غروب در شهر کوچک دوبلین در تابستان ۱۹۸۴، مادران شروع به صدا زدن فرزندان خود به خانه میکنند. اما در این غروب گرم، سه کودک از جنگلهای تاریک و ساکت بر نمیگردند. وقتی پلیس میرسد، تنها یکی از بچهها را میبیند که از ترس تنهی درخت را گرفته، کفشهای کتانی پر از خون به پا دارد و نمیتواند حتی جزئیات ساعتهای قبل را به خاطر بیاورد.
بیست سال بعد، پسر پیدا شده، راب رایان، یک کارآگاه در بخش قتل دوبلین است و گذشتهی خود را مخفی نگه میدارد. اما وقتی جسد یک دختر دوازده ساله در همان جنگل پیدا میشود، او و کارآگاه کسی مدوکس شریک زندگی و نزدیکترین دوستش، به تحقیق دربارهی پروندهای میپردازند که به طرز وحشتناکی شبیه به معمای حل نشدهی قبلی است. اکنون، تنها با تکههایی از خاطرات مدفون که او را راهنمایی میکند، رایان این شانس را دارد که هم راز پروندهی پیش رویش و هم راز گذشتهی پنهان خود را کشف کند.»
۲۴. رمان «یکی پس از دیگری» (One by One)
نویسنده: روث ور
تاریخ نشر: ۲۰۲۰
برف در یک کلبهی اسکی مجلل و روستایی در ارتفاعات آلپ فرانسه بدترین مشکل دنیا به نظر نمیرسد. مخصوصا وقتی چشماندازی خیرهکننده، سرآشپز و خدمتکار با خدمات کامل، آتشی دنج برای گرم نگه داشتن و افرادی برای همراهی با شما وجود داشته باشد. مگر اینکه این افراد، هشت همکار شما باشند که هر کدام چیزی برای به دست آوردن، چیزی برای از دست دادن و چیزی برای پنهان کردن داشته باشند…
۲۵. رمان «خواهر من، قاتل زنجیرهای» (My Sister, the Serial Killer)
نویسنده: اوینکان بریثویت
تاریخ نشر: ۲۰۱۸
کتاب مهیج روانشناختی «خواهر من، قاتل زنجیرهای» نوشتهی اوینکان بریثویت دربارهی یک زن نیجریهای است که خواهر کوچکترش عادت بسیار ناخوشایندی در کشتن دوستپسرهایش دارد.
خلاصهی داستان: «کورده در لاگوس نیجریه پرستاری است که با خواهر کوچکترش آیولا رابطهی نزدیکی دارد. آیولا خواهر زیباتر، محبوب و احتمالا اجتماعیتر است. آیولا برای سومین بار متوالی و ظاهرا برای دفاع از خود دوست پسرش را با ضربات چاقو به قتل رسانده است. مانند دفعات قبل، کورده به ناپدید کردن جسد و پاک کردن شواهد کمک میکند. نگرانی او، آیولا را از رفتار مشکوک در مورد دوستپسر گمشدهی خود، مانند ارسال مطلب در رسانههای اجتماعی در زمانی که باید عزاداری کند، باز میدارد.»
۲۶. رمان «مرگ خانم وستاوی» (The Death of Mrs. Westaway)
نویسنده: روث ور
تاریخ نشر: ۲۰۱۸
این کتاب پر از لحظات نفسگیر است که به سبک تعلیق روث ور روایت میشود و یک داستان مهیج نادر از آگاتا کریستی زمان ما است.
خلاصهی داستان: «در روزی از روزهای همیشگی، هال نامهای مرموز دریافت میکند که در آن نوشته شده است که میراث قابل توجهی به او رسیده. او خیلی سریع متوجه میشود که نامه برای شخص اشتباهی ارسال شده است، اما همچنین مهارتهای غریبهخوانی او به کمک کارتهای تاروت، ممکن است به او کمک کند تا پول را بدست آورد…»
۲۷. رمان «اتاق» (Room)
نویسنده: اما دون اهو
تاریخ نشر: ۲۰۱۰
کتاب مهیج روانشناختی «اتاق» که تماما از زبان جک پنج سالهی پرانرژی و عملگرا روایت میشود، تحسین انعطافپذیری و پیوند بیحدوحصر بین والدین و فرزندان است. رمانی درخشان دربارهی معنای سفر از جهانی به جهان دیگر.
خلاصهی داستان: «برای جک پنج ساله، اتاق تمام دنیا است. جایی است که او به دنیا آمد و در آن بزرگ شد. جایی است که او با مادرش زندگی میکند، با یکدیگر یاد میگیرند، میخوانند، میخورند، میخوابند و بازی میکنند. شب که از راه میرسد مادرش او را با خیال راحت در کمد لباس محبوس میکند، جایی که قرار است او در هنگام ملاقات همیشگی مادرش با نیک خواب باشد. اتاق خانهی جک است، اما مادرش زندانی است که نیک پیر او را به مدت هفت سال اسیر خود کرده است. مادر با اراده، نبوغ و عشق عمیق مادرانه، زندگی را در این چهار دیواری برای جک خلق کرده است. اما او میداند که این کافی نیست. نه برای او و نه برای جک. مادر یک نقشهی فرار جسورانه طراحی میکند، نقشهای که به شجاعت و شانس زیاد پسر جوانش متکی است. چیزی که او متوجه نمیشود این است که برای عملی شدن این طرح آماده نیست.»
۲۸. رمان «پیش از آنکه بخوابم» (Before I Go to Sleep)
نویسنده: اس جی واتسون
تاریخ نشر: ۲۰۰۸
تصور کنید که هر شب میخوابید و میدانید که تا صبح خاطراتتان از بین میرود. این سرنوشت کریستین لوکاس است که دنیای درونی گیجکنندهاش با صمیمیتی دلخراش در این داستان ادبی مهیج روانشناختی روایت میشود.
خلاصهی داستان: «خاطراتمان ما را تعریف میکنند. پس اگر هر بار که به خواب رفتید خاطرات خود را گم کنید چه؟ نام، هویت، گذشته، حتی افرادی که دوستشان دارید، همه یک شبه فراموش میشوند. و شخصی که به آن اعتماد دارید ممکن است فقط نیمی از داستان را برای شما تعریف کند. به زندگی کریستین خوش آمدید. هر روز صبح، او در کنار غریبهای در تختی ناآشنا از خواب بیدار میشود. او چهرهای میانسال را در آینهی حمام میبیند که نمیشناسد. و هر روز صبح، مرد با صبر و حوصله توضیح میدهد که او بن، شوهرش است، که چهل و هفت ساله است، و اینکه یک تصادف مدتها پیش به توانایی او در به خاطر سپردن همه چیز آسیب رسانده است.»
۲۹. رمان «غریبهها در قطار» (Strangers on a Train)
نویسنده: پاتریشیا هایاسمیت
تاریخ نشر: ۱۹۵۰
کتاب مهیج روانشناختی «غریبهها در قطار» رمانی جذاب نوشتهی پاتریشیا هایاسمیت دربارهی دو مرد است که پس از پیشنهاد یکی از آنها به قتلهای مشارکتی، زندگیشان در هم پیچیده میشود. این فیلم در سال ۱۹۵۱ توسط کارگردان آلفرد هیچکاک و بار دیگر در سال ۱۹۶۹ توسط رابرت اسپار اقتباس شد. از آن زمان تاکنون چندین بار به طور کامل یا جزئی برای فیلم و سریال اقتباس شده است.
خلاصهی داستان: «معمار گای هاینز میخواهد از همسر خیانتکارش، میریام، طلاق بگیرد تا با آن فاکنر، زنی که دوستش دارد، ازدواج کند. هنگامی که با قطار برای دیدن همسرش راهی میشود، با چارلز آنتونی برونو، مرد روانپریشی آشنا میشود که ایدهای را برای قتلهای مشارکتی مطرح میکند؛ اگر گای پدر برونو را بکشد، برونو میریام را خواهد کشت. هیچ یک از آنها انگیزهای ندارند و در نتیجه پلیس هیچ دلیلی برای مشکوک شدن به آنها نخواهد داشت. گای برونو را جدی نمیگیرد، اما برونو زمانی که گای در مکزیک نیست، همسر او را میکشد.»
۳۰. رمان «آخرین باری که دروغ گفتم» (The Last Time I Lied)
نویسنده: تاد ریتر
تاریخ نشر: ۲۰۱۸
کتاب مهیج روانشناختی «آخرین باری که دروغ گفتم» یک رمان خواندنی از نویسندهی آمریکایی تاد ریتر با نام مستعار رایلی سیجر است که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد.
خلاصهی داستان: «پانزده سال پیش، سه نفر در یک کمپ معتبر برای ثروتمندان به نام نایتینگل، پس از خاموش شدن چراغها از جایگاه خود بیرون رفتند و دیگر هرگز دیده نشدند. همکارشان، اِما، آخرین کسی بود که آنها را زنده دید. مرد جوانی به نام تئو برای ناپدید شدن آنها مقصر شناخته شده اما هرگز مجازات نمیشود. این واقعیت در طول زندگی اِما به او چسبیده است و اکنون به عنوان یک هنرمند، او قطعاتی از آن گذشته را در تمام آثار هنری خود گنجانده است. این جزئیات توجه صاحب فعلی کمپ نایتینگل، فرانچسکا را به خود جلب کرده و او را برای کار به عنوان مشاور هنری استخدام میکند.»