کوله پشتی مناسب برای دانش آموزان این ویژگی ها را دارد

 کوله پشتی مناسب برای دانش آموزان این ویژگی ها را دارد

کوله پشتی مناسب برای دانش آموزان این ویژگی ها را دارد

کوله پشتی اگر صحیح و مناسب انتخاب و استفاده شود، مناسب‌ترین وسیله برای حمل وسایل روزانه است زیرا می‌تواند بارها را متقارن نگه دارد اما استفاده از کوله پشتی نامناسب و غیر ارگونومیک نه تنها مفید نیست بلکه می‌تواند صدمه‌های جبران‌ناپذیری به ستون فقرات کودکان و دانش‌آموزان تحمیل کند که این صدمات به ویژه در دانش‌آموزان مقطع ابتدایی به دلیل رشد سریعتر جسمی، جدی‌تر هستند.

شهرام سمواتی کارشناس مسئول سلامت کار بهداشت غرب اهواز با اشاره به در پیش بودن بازگشایی مدارس و آغاز خرید نیازمندی‌های دانش‌آموزان اظهار کرد: کوله پشتی معمول‌ترین وسیله حمل دفتر و دیگر وسایل مورد نیاز به مدرسه است؛ به عبارتی کیف یا کوله پشتی همراه همیشگی کودکان در طول سال تحصیلی است.

وی افزود: تحقیقات نشان می‌دهد که کوله پشتی اگر صحیح و مناسب انتخاب و استفاده شود، مناسب‌ترین وسیله برای حمل وسایل روزانه است زیرا می‌تواند بارها را متقارن نگه دارد اما استفاده از کوله پشتی نامناسب و غیر ارگونومیک نه تنها مفید نیست بلکه می‌تواند صدمه‌های جبران‌ناپذیری به ستون فقرات کودکان و دانش‌آموزان تحمیل کند که این صدمات به ویژه در دانش‌آموزان مقطع ابتدایی به دلیل رشد سریعتر جسمی، جدی‌تر هستند.

پیامدهای استفاده از کوله‌پشتی سنگین

کارشناس مسئول سلامت کار بهداشت غرب اهواز گفت: وقتی کوله پشتی سنگین باشد، پشت کودک را بیش از حد قوس‌دار می‌کند یا سر و تنه را به جلو خم می‌کند تا کودک بتواند وزن آن را تحمل کند. علاوه بر این ممکن است پشت کودک بیش از حد به عقب کشیده شود و گودی کمر او زیاد شود و این مساله، وضعیت بدنی او را تغییر شکل می‌دهد و بدن رو به جلو، با کمر پیچ خورده یا متمایل به یک سمت می‌شود.

سمواتی عنوان کرد: این فشار روی عضلات گردن و پشت، موجب فعالیت بیش از حد ماهیچه‌ها می‌شود و آن‌ها را خسته و منقبض می‌کند در نتیجه گردن، شانه‌ها و پشت را نسبت به فشارها و ضربه‌ها آسیب‌پذیرتر خواهد کرد.

وی ادامه داد: درد گردن، کمردرد، گودی کمر، انحراف در ستون فقرات، انحناهای غیرطبیعی ستون فقرات، ایجاد فاصله میان مهره‌ها، ابتلا به دردهای عصبی، شانه‌های نامتقارن، ناهنجاری‌های قامتی و حتی در مواردی آسیب به رشته‌های عصبی از جمله این آسیب‌ها و مشکلات محسوب می‌شوند. فشار ناشی از حمل کوله پشتی سنگین و تغییر انحنای ستون فقرات حتی ممکن است سبب تغییر حجم تنفسی افراد شود.

کارشناس مسئول سلامت کار بهداشت غرب اهواز افزود: همچنین کشیدگی حاصل از حمل کوله پشتی موجب آسیب‌های گذرا و یا حتی ماندگار در ریشه‌های عصبی شانه و دست‌ها و همچنین ریشه‌های عصبی گردن خواهد شد بنابراین با تهیه یک کوله پشتی مناسب و آموزش شیوه درست استفاده از آن به دانش‌آموز می‌توان از ایجاد بسیاری از اختلالاتی که ممکن است در آینده به وجود آید به نحو موثری پیشگیری کرد.

یک کوله‌پشتی مناسب چه ویژگی‌هایی دارد؟

سمواتی عنوان کرد: کوله پشتی باید از سبکترین و بادوام‌ترین جنس و از نوع قابل شست‌وشو انتخاب شود. اندازه کوله هم باید متناسب با سن و جثه دانش‌آموز باشد. به عنوان مثال باید پهنای کوله با عرض تنه کودک همخوانی داشته باشد.

وی ادامه داد: کوله بزرگ‌تر همیشه به معنی کوله بهتر نیست به همین دلیل همواره باید کوله‌ای متناسب با نیازها تهیه شود و کوله کوچک‌تری را برای فرزندان انتخاب کرد. کوله باید حتما پدهایی در ناحیه شانه، پشت و سینه داشته باشد زیرا شانه‌ها محل عبور عروق خونی و رشته‌های عصبی مهم هستند و باید از آن‌ها محافظت شود.

کارشناس مسئول سلامت کار بهداشت غرب اهواز بیان کرد: کوله باید شامل کمربندهای اضافی شامل کمربند سینه‌ای و کمربند لگنی هم باشد تا هم حمایت اضافی ایجاد کند و هم وزن را از شانه و کمر به لگن انتقال دهد. کوله‌هایی که دارای یک بند در قسمت قفسه سینه یا دور کمر هستند، مطمئن‌تر از دیگر کوله‌ها هستند و سلامت سر، گردن و کمر فرد را تضمین می‌کنند .

سمواتی گفت: پهنای نوار کوله پشتی که روی شانه قرار می‌گیرد باید معادل ۵ سانتیمتر باشد. بندهای کمری و سینه‌ای کوله پشتی هم باید بتواند ۵۰ تا ۷۰ درصد وزن را از شانه و ستون مهره‌ها به لگن انتقال دهد. همچنین باید شامل جیب‌ها و فضاهایی متناسب با نوع استفاده باشد تا سبب تقسیم وزن اشیا و نگهداری آن‌ها در جای امن و دسترسی آسان به وسایل شود.

کارشناس مسئول سلامت کار بهداشت غرب اهواز گفت: بهتر است کوله دارای یک لایه زیرین پشتی در داخل باشد تا شانه‌ها و کمر را از فشار زیاد محافظت کند. کوله‌هایی که دارای بالشتک در محل قرارگیری بند روی شانه‌ها هستند مناسب‌ترند زیرا بندهای بدون بالشتک در زمان استفاده با فرو رفتن در شانه موجب اعمال فشار زیاد روی شانه‌ها و درد در آن‌ها می‌شوند. در غیر این صورت هم کوله‌هایی انتخاب شود که بندهای پهن داشته باشند .

وی افزود: بهتر است در کوله از مواد منعکس‌کننده نور (شبرنگ‌ها) استفاده شده باشد. این مواد باعث می‌شوند که کودکان در غروب و تاریکی توسط رانندگان دیده شوند.

سمواتی گفت: توصیه می‌شود برای حمل راحت‌تر از کوله‌های چرخ‌دار برای دانش‌آموزان استفاده شود اما باید توجه داشت اگرچه این نوع کوله‌ها برای کسانی که بار زیاد و سنگینی در کیف می‌گذارند مناسب هستند اما اگر دانش‌آموز مجبور باشد کوله را از پله‌های خانه یا مدرسه بالا ببرد و یا حمل آن در شرایطی مانند روزهای برفی برای او مشکل باشد، استفاده از این نوع کوله‌ها توصیه نمی‌شود.

وی عنوان کرد: همچنین اگر کودک روش صحیح حمل کوله پشتی و وضعیت ایستاده مناسب خود را رعایت نکند، در طولانی مدت منجر به ایجاد اختلالاتی در ستون فقرات و افزایش فشار در ناحیه مچ و آرنج می‌شود بنابراین هنگام خرید باید حتما کوله پشتی را امتحان کرد و چند کتاب داخل آن قرار داد و دانش‌آموز در مسافتی آن را استفاده کند و راه برود.

Nic

Related post

دیدگاهتان را بنویسید