کشت کاهو، گوجه گیلاسی و پیازچه در ایستگاه فضایی چین
فضانوردان چینی، کاهو، گوجه گیلاسی و سایر سبزیجات را در فضا کاشتند.
فضانوردان چینی ماموریت شنژو ۱۶(Shenzhou ۱۶) در ایستگاه فضایی تیانگونگ(Tiangong) به عنوان بخشی از برنامههای اکتشافی اعماق فضا، در مدار زمین سبزیجات کاشتند.
فرمانده این ماموریت جینگ هایپنگ(Jing Haipeng) و فضانوردان تازهکار ژو یانگژو(Zhu Yangzhu) و گوی هایچائو(Gui Haichao) از اواخر ماه مه در ایستگاه فضایی تیانگونگ سکونت داشتند و به تازگی پس از سپردن کنترل این ایستگاه به فضانوردان ماموریت جدید شنژو ۱۷ به زمین بازگشتند.
جینگ و همراهانش وقت خود را صرف پرورش سبزیجات با استفاده از دو مجموعه تجهیزات تخصصی در فضا کردند. اولین عملیات آنها در ماه ژوئن آغاز شد و چهار دسته کاهو از آن برداشت شد. دومین مورد در ماه اوت برای کشت گوجه گیلاسی و پیازچه انجام شد.
مرکز تحقیقات و آموزش فضانوردان چین نیز نمونههایی را روی زمین توسعه داده است که به محققان اجازه میدهد نتایج را با هم مقایسه کرده و تفاوت نحوه رشد گیاهان در فضا و روی زمین با دقت بیشتری تجزیه و تحلیل کنند. به گفته محققان، این بخشی از یک برنامه بلند مدت برای کمک به اکتشاف در اعماق فضا است.
یانگ رنز(Yang Renze)، محققی از مرکز تحقیقات و آموزش فضانوردان چین میگوید: دستگاه کشت سبزیجات، بخش کلیدی از کل سیستم کنترل محیطی و پشتیبانی از حیات[ECLSS] است و در فضا برای تایید فناوریهای مربوطه استفاده میشود. در آینده، ما بر روی کشت سریع و در مقیاس بزرگ تمرکز خواهیم کرد.
یانگ میگوید: این سیستم را میتوان در زمینه اکتشافات اعماق فضا، از جمله مأموریتهای فرود فضانوردان روی ماه و مریخ به کار برد.
به عنوان بخش کلیدی سیستم کنترل محیطی و پشتیبانی از حیات، گیاهان رشد یافته از میتوانند دیاکسیدکربن موجود در هوا را برای تولید اکسیژن با فتوسنتز جذب کنند و سپس با تعرق آب را بازسازی و تصفیه کنند.
چین در تلاش است تا قبل از سال ۲۰۳۰ دو فضانورد را روی ماه فرود بیاورد. این کشور همچنین در حال برنامهریزی برای ساخت یک پایگاه روی ماه به نام ایستگاه تحقیقات بین المللی قمری(ILRS) در دهه آینده است. فرود روی مریخ بسیار دیرتر خواهد بود اما سیاره سرخ به عنوان مقصدی برای پروازهای فضایی آینده چین مورد توجه قرار گرفته است