کدام شبکه اجتماعی برای سلامت روان بیشترین عوارض را دارد؟
از طریق انواع شبکه اجتماعی ، جهان قادر به همکاری، یادگیری، ارتباط و اشتراک گذاری است. با این حال، عوارض جانبی منفی زیادی نیز وجود دارد که بر سلامت روان تأثیر میگذارد.
پلتفرمهای اجتماعی به شیوهای اعتیادآور ایجاد شدند و ژاکلین اسپرلینگ، روانشناس و محقق توضیح داده که ماهیت برنامههای شبکه اجتماعی، کاربران را بارها و بارها به عقب میکشاند. در واقع شبکه اجتماعی تاثیرات منفی بیشتری دارد و این عوارض منفی همهی کاربران به خصوص جوانان را تحت تاثیر قرار میدهد.
علاوه بر این، مطالعات نشان داده است که کسانی که به طور منظم در این سایتها و شبکه اجتماعی مانند یوتیوب، اینستاگرام، توییتر، فیسبوک و غیره هستند ممکن است از افسردگی و اضطراب رنج ببرند. اما کدام شبکه اجتماعی برای سلامت روان بدترین و بیشترین عوارض منفی را دارد؟
شبکه اجتماعی
به گفتهی متخصصین، شبکههای اجتماعی منجر به احساس بیکفایتی و اضطراب میشوند. یک انجمن برای سلامت عمومی (RSPH) و جنبش سلامت جوانان، گزارشی در مورد رسانههای اجتماعی و سلامت روان منتشر کردند. از سوی دیگر بد نیست بدانید که شبکههای اجتماعی بر حمایت عاطفی، احساسات عصبی، حفظ روابط، FOMO و رفتار تهدیدآمیز تأثیر میگذارند.
به طور کلی، یوتیوب به عنوان مثبتترین سایت در بین پنج شبکه اجتماعی برتر شناخته شد و پس از آن توییتر، فیس بوک و اسنپ چت قرار گرفتند. پلتفرمی که کمترین امتیاز را به خود اختصاص داد، اینستاگرام بود. اینستاگرام بیشترین تاثیر منفی و عوارض جانبی را بر سلامت روانی کاربران خود دارد.
شبکه اجتماعی
شرلی کرامر، مدیر اجرایی RSPH، خاطرنشان کرد که اینستاگرام «بسیار متمرکز بر تصویر» است، بنابراین میتواند «احساس بی کفایتی و اضطراب» را در افراد ایجاد کند و زندگی مقایسهای را رواج دهد که در حال حاضر نیز شاهد سبک زندگی متفاوتی در اینستاگرام هستیم. به گفتهی محققان، شبکههای اجتماعی بیش از سیگار و الکل اعتیادآور توصیف شدهاند و اکنون آنقدر در زندگی جوانان جا افتادند که دیگر نمیتوان هنگام صحبت در مورد مسائل سلامت روانی جوانان از آن چشمپوشی کرد.