پیروزی سخت شاگردان قلعهنویی مقابل قرقیزستان
تیم ملی فوتبال ایران که در دیدار برابر کره شمالی تا مرز تساوی پیش رفته و امیدوار بود در دیدار با قرقیزستان به پیروزی آسانی برسد، بازهم اسیر کابوس نیمه دوم شد و به سختی سه امتیاز را گرفت.
دیدار تیمهای ملی فوتبال ایران و قرقیزستان از ساعت ۱۷:۳۰ امروز در هفته ششم رقابتهای مرحله سوم گروه A انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶ در ورزشگاه «دولن اومورزاکوف» شهر بیشکک قرقیزستان آغاز شد که این بازی با پیروزی ۳ بر ۲ شاگردان امیر قلعه نویی همراه بود.
مهدی طارمی (۱۲)، صالح حردانی (۳۳) و سردار آزمون (۷۶) برای ایران و ژوئل کوجو (۵۲ و ۶۴- پنالتی) برای قرقیزها گلزنی کردند.
ترکیب دو تیم با همان طرح همیشگی!
تیم ملی فوتبال ایران برای این دیدار طراحی همیشگی خود برای رسیدن به گل را داشت. امیر قلعه نویی بدون اینکه استراتژی تیمش را نسبت به بازی قبلی با کره شمالی تغییر دهد تصمیم گرفت سردار آزمون و مهدی طارمی را در خط حمله قرار دهد تا همراه با وینگرهای سرعتی بتوانند بیشترین فشار را روی دفاع فشرده و پرتعداد میزبان قرقیزستانی بیاورد.
ترکیب تیم ملی ایران:
علیرضا بیرانوند، میلاد محمدی، محمدحسین کنعانی زادگان، علی نعمتی، صالح حردانی (روزبه چشمی -۶۳)، سیدمحمد کریمی (محمد قربانی -۶۳)، سعید عزت الهی (امید نورافکن -۶۳)، محمد محبی، مهدی طارمی، علی قلی زاده (مهدی قایدی – ۶۳) و سردار آزمون (امیرحسین حسین زاده ۵+۹۰).
همچنین تیم ملی قرقیزستان نیز برای زنده نگه داشتن کورسوهای خود برای صعود به رتبههای بالاتر در جدول گروه A انتخابی جام جهانی تصمیم به تکرار تاکتیک خود مبنی بر دفاع فشرده گرفت تا «ماکسیسم لیسیتسین» از ترکیب زیر استفاده کند:
توکوتائف ارژان، ارسلان بکبردینوف، الکساندر میشچنکو، مرک کای (آتابائف- ۴۶)، امرک کنزبائف، تمیرلان کوزوبائف، علیکولوف گولژیگت (آلماز – ۴۶)، عبدالرحمانوف عادلجان، علیمردون شوکوروف، زاریپبکوف الدیار و جوئل کوجو.
بازی کم اشتباه ایران در نیمه اول
تیم ملی ایران از ابتدای مسابقه طبق انتظار توانست مالکیت تمام و کمال توپ و میدان را در اختیار بگیرد. شاگردان امیر قلعه نویی با استفاده از توان پاسکاری بازیکنان خط میانی خود توانستند بارها مدافعان قرقیز را مجبور به دفاع فشرده کنند.
ملیپوشان فوتبال ایران با دقت پاس بالای خود کمترین اجازه را برای طراحی ضد حمله به قرقیزها دادند تا توپ و میدان بیشتر در زمین میزبان چرخش داشته باشد.
گل اول ایران: نخستین کرنر ایران توسط محمد کریمی کافی بود تا تیم ملی ایران روی ضربه سر سعید عزت الهی و دفع ناقص توپ توسط دروازه بان قرقیز با ضربه آرام مهدی طارمی به گل اول برسد. طارمی که در هر لحظه از نیمه اول یک مدافع را سایه به سایه خود داشت توانست خیلی راحت او را از پیش رو برداشته و گل اول بازی را به ثمر برساند.
گل دوم ایران: در اواسط نیمه اول قرقیزها سعی داشتند با پاسهای کوتاه نبردهای یک به یک را از پیش رو بردارند و مانع از حمله همه جانبه ایران شوند. آنها در دقیقه ۳۳ صاحب کرنر شدند اما نتوانستند آن را به خوبی استفاده کنند تا همان توپ توسط پاس رو به جلوی مهدی طارمی به سردار آزمون برسد تا او هم با پاس در عمق خود صالح حردانی را در موقعیت تک به تک با مدافع حریف قرار دهد که بازیکن ایران به زیبایی توانست او را از پیش رو بردارد و گل دوم ایران را با شوت تماشایی خود به ثمر برساند.
کابوس نیمه دوم
قرقیزها در آغاز نیمه دوم تصمیم به ایجاد تغییر در ترکیب خود گرفتند تا با ورود آتابائف و آلمازبکوف بتوانند کوجو را بیشتر صاحب موقعیت کنند. اتفاقی که خیلی زود هم نتیجه دا تا غفلتهای متوالی خط میانی و دفاع تیم ملی ایران باعث شود قرقیزها با تمام توان حمله کرده و بتوانند خلق موقعیت کنند.
گل اول قرقیزستان: کرنر قرقیزها را مدافعان ایران دو بار با ضربه سر دفع کردند که در نهایت توپ سرگردان روی هوا را جوئل کوجو با ضربه سر به گوشه دروازه بیرانوند زد تا گل اول میزبان در قیقه ۵۲ را به ثمر برساند.
گل دوم قرقیزستان: اشتباه سعید عزت الهی در دفع توپ باعث شد تا ضربه پنالتی به سود قرقیزستان گرفته شود و کوجو در دقیقه ۶۳ گل دوم تیمش را بر خلاف تشخیص بیرانوند در گرفتن توپ به تور دروازه ایران بچسباند.
تیم ملی ایران شبیه به دیدار کره شمالی نیمه دوم کاملا متفاوتی داشت. ملی پوشان فوتبال ایران کاملا سر در گم در ۱۵ دقیقه ابتدایی نیمه دوم بازی کردند تا میزبان به راحتی بتواند چندین بار خلق موقعیت کرده و دو بار هم به گل برسد.
همین موضوع باعث شد تا قلعه نویی تصمیم به ایجاد تغییرات زیادی در ترکیب تیمش بگیرد تا با ورود چهار بازیکن از دقیقه ۶۳ بتواند بار دیگر به بازی برگردد. همین موضوع هم کمک کرد تا تیم ملی ایران با استفاده از قدرت سانتر از جناحین به گل سوم برسد.
گل سوم ایران: نفوذ میلاد محمدی به دفاع حریف با سانتر او همراه بود تا سردار آزمون با ضربه سر دقیق خود بتواند گل سوم ایران را در دقیقه ۷۶ به ثمر برساند.
پس از این گل بازیکنان قرقیزستان بار دیگر بر بازی تسلط کامل پیدا کردند تا این بار تیم ملی ایران با دفاع چند لایه از سه امتیاز خود حراست کند.
تیم ملی ایران با پیروزی ۳ بر ۲ دیگر شبیه به دیدار با کره شمالی توانست قرقیزستان را در ناهیت شکست دهد تا با ۱۶ امتیاز همچنان در صدر جدول گروه A مرحله سوم انتخابی جام جهانی قرار گرفته و یک گام دیگر به این رقابتها نزدیک شود.