هوش مصنوعی محل دفن افلاطون را کشف کرد
یک محقق ایتالیایی مدعی شده است که با کمک هوش مصنوعی و رمزگشایی از طومارهای باستانی توانسته است قبر افلاطون، فیلسوف بزرگ یونانی، را پیدا کند.
«گرازیانو رانچیا»، این محقق ایتالیایی، با کمک هوش مصنوعی طومارهای هرکولانیوم را که شامل پاپیروس ذغالی است که توسط فوران کوه «وزوویوس» در سال ۷۹ پس از میلاد دفن شده بود، متن جدیدی را کشف کند که به مکان دقیقی در آتن اشاره میکند. هرکولانیوم شهر رومی کوچک اما ثروتمندی بر کناره خلیج ناپل در کامپانیای امروزی در جنوب ایتالیا بود که بههنگام فوران آتشفشان وزوو در سال ۷۹ میلادی همراه با پمپئی، توره آنونزیاتا و استابیا نابود شد. امروزه شهر ارکولانو بر بخشی از بقایای شهر باستانی هرکولانیوم بنا شده است.
تجزیه و تحلیل نشان داد که افلاطون در «آکادمی»، مدرسه معروفی که توسط فیلسوف در سال ۳۸۷ قبل از میلاد تأسیس شد، در نزدیکی به اصطلاح Museion – یک ساختمان کوچک مقدس برای موزهها که دیگر در میان خرابهها وجود ندارد، به خاک سپرده شد.
رانچیا و تیمش با استفاده از «چشم بیونیک» هزار کلمه را کشف کردند که مربوط به ۳۰ درصد متن است و معتقدند تا سال ۲۰۲۶ پاپیروس را به طور کامل تجزیه و تحلیل خواهند کرد.
رانچیا در بیانیهای گفت: در مقایسه با نسخههای قبلی، اکنون متنی تقریباً تغییر یافته در دست داریم که حاکی از تعدادی حقایق جدید و ملموس در مورد فیلسوفان دانشگاهی مختلف است. از مهمترین اخبار، میخوانیم که افلاطون در باغی که برای او در نظر گرفته شده بود (منطقهای خصوصی که برای مدرسه افلاطونی در نظر گرفته شده) آکادمی آتن، در نزدیکی به اصطلاح Museion یا sacellum مقدس موزها به خاک سپرده شد. تاکنون فقط میدانستند که او به طور کلی در آکادمی به خاک سپرده شده است. آکادمی زمانی در حومه آتن در ملکی که افلاطون در سال ۳۸۷ قبل از میلاد به دست آورد، قرار داشت و به عنوان اولین موسسه آموزش عالی شناخته میشود.
افلاطون، که در حدود ۳۴۷ قبل از میلاد درگذشته، مسلماً بزرگترین فیلسوف یونانی به شمار میرود. او با مرشد خود سقراط و شاگرد ارسطو، پایههای فیلسوف و علم غربی را پیریزی کرد.
رانچیا و تیم او ۳۰ درصد بیشتر متن پاپیروس هرکولانیوم را نسبت به نسخه قبلی ۱۹۹۱ کشف کردهاند. تحلیل جدید همچنین نشان داد که افلاطون ممکن است در سال ۳۹۹ قبل از میلاد و پس از مرگ سقراط یا در سال ۴۰۴ قبل از میلاد در طی فتح اگینا توسط اسپارتها به بردگی فروخته شده باشد.
رانچیا میگوید: تاکنون تصور میشد که افلاطون در سال ۳۸۷ قبل از میلاد در حین اقامتش در سیسیل در دربار دیونیسیوس اول سیراکوز به بردگی فروخته شده باشد. افلاطون در بخشی دیگر، در گفتوگوی بین شخصیتها، خود را تحقیرآمیز در مورد تواناییهای موسیقیایی و ریتمیک یک موسیقیدان بربر که اصالتاً از تراکیه دارد بیان میکند.
او و تیمش سالها پیش آزمایشگاهی را در کتابخانه ملی ایتالیا در ناپل راهاندازی کردند که امکان دسترسی آسانتر به طومارهای هرکولانیوم ذخیره شده در این مرکز را فراهم میکرد. آنها با استفاده از یک دوربین، صدها عکس از سند سوخته گرفتند که توسط یک الگوریتم تجزیه و تحلیل شدند. آنها از تصویربرداری مادون قرمز استفاده کردند که به آنها اجازه میداد از طریق قسمت جلویی پاپیروس تا نوشته پشت آن را ببینند.
هوش مصنوعی محل دفن افلاطون را کشف کرد
طومارهای سوخته در سال ۱۷۵۲ در ویلایی در نزدیکی خلیج ناپل که زمانی گمان میرفت متعلق به پدرزن جولیوس سزار است، دوباره ظاهر شدند، اما محتویات آنها همچنان یک رمز و راز باقی مانده است، زیرا دانشمندان آنها را شکنندهتر از آن میدانند که نمیتوان آنها را باز کرد.