مدیرعامل Mojo Vision لنز هوشمند واقعیت افزودهی خود را آزمایش میکند
هدستهای AR یا همان واقعیت افزودهی بزرگ و حجیم خود را فراموش کنید؛ لنزهای تماسی هوشمند میآیند تا نمایشگرهای واقعیت افزوده را دقیقاً روی کره چشم شما قرار دهند. هفته گذشته، در کالیفرنیا ، مدیرعامل Mojo Vision داوطلب شد تا نمونه اولیه طراحی شده کمپانی خود را آزمایش کند.
یک چیز مسلم است و آن این است که تا زمانی که دانشمندان نتوانند یک صفحه نمایش AR یا همان واقعیت افزوده را مستقیماً بر روی شبکه بینایی کاربران منتقل کنند، کوچکترین و قابل حملترین وسیله برای این کار استفاده از لنزهای تماسی هوشمند است. کمپانی Mojo Vision از سال ۲۰۱۵ بر روی لنزهای تماسی هوشمند کار میکند، و آخرین نمونه اولیه آن لنز Mojo است که در داخل خود از فناوریهای فوق پیشرفتهای استفاده مینماید و تمام این فناوری در یک لنز تماسی بسیار نازک جمعآوری شده است.
این لنز تماسی پیشرفته، دارای کوچکترین صفحه نمایش با بالاترین تراکم پیکسل در جهان است که قادر به نمایش محتوای پویا میباشد. این صفحه نمایش تک رنگ از فناوری MicroLED بهره میبرد و قطری کمتر از ۰.۵ میلی متر دارد، وضوح این صفحه نمایش منحصربهفرد ۱۴۰۰۰ پیکسل در هر اینچ میباشد. این لنز به پردازنده ARM Core M0، یک رادیو ۵ گیگاهرتزی با قابلیت ارتباط با تأخیر بسیار کم، شتابسنج، ژیروسکوپ و یک مغناطیسسنج برای ردیابی حرکات چشم شما با دقت بسیار بالا مجهز شده است. وجود این فناوریهای پیشرفته در کنار هم برای کاربران این امکان را فراهم میکند تا زمانی که مردمک چشم در حال حرکت سریع و نگاه به اطراف است تصویر در مقابل چشم ثابت بماند.
این دستگاه دارای یک میکرو باتری با فناوری بسیار پیشرفته پزشکی میباشد که در حلقه بیرونی لنز تعبیه شده است و با تستهای انجام شده ثابت کرده است که از پس یک روز کامل بر میآید، برای شارژ این باتری از یک شارژ مخصوص بیسیم استفاده میشود و از همه مهمتر برای کنترل این لنز تماسی پیشرفته نیازی به کنترلهای دستی، تلفن هوشمند و … نیست، Mojo Vision یک رابط کاربری طراحی کرده است که با حرکات چشم شما تمام دستورات انجام میشود.
و باز هم باید یادآوری کنم، تمام این قطعات فیزیکی و فناوریهای هوشمند به قدری کوچک طراحی شدهاند که بر روی یک لنز تماسی چشمی قرار گرفتهاند و نیازی نیست برای استفاده از این لنز به چشم پزشک مراجعه نمایید و یا از گیرههای مخصوص برای باز نگهداشتن پلک و قرار دادن لنز استفاده شود.
در ۲۳ ژوئن در آزمایشگاه Mojo Vision در ساراتوگا، کالیفرنیا مدیر عامل Mojo Vision اولین کسی بود که از این لنز استفاده کرد و او تجربه منحصر به فرد خود را در یک پست وبلاگی اینگونه بیان کرد:
پس از تکمیل آزمایشات بالینی و کاهش خطرات احتمالی ایمنی، من لنز Mojo را بر روی چشم خود قراردادم. در کمال شگفتی توانستم از قطبنمای داخل لنز برای پیدا کردن جهت خود استفاده کنم. توانستم متنی را درست در مقابل چشمانم بخوانم و تمام این موارد مانند آن بود که آینده را در مقابل چشمانم میبینم و همین برای من کافی بود که نتوانم از کلمات برای توضیح دادن این اتفاق شگفت انگیز و خاص استفاده کنم.
روند آزمایشات Mojo Vision برای اخذ تاییدیههای FDA آغاز شده است و در این مرحله این شرکت قصد دارد از طیف وسیعی از کاربران برای آزمایشات بالینی خود استفاده نماید در همین حال، این شرکت با توسعه دهندگان نرمافزاری جهت توسعه نرمافزاری و ارائه طیف وسیعی از برنامههای کاربردی در حال مذاکره میباشد.
مدیر عامل Mojo Vision امیدوار است زندگی افراد دارای اختلال بینایی با استفاده از این لنز همراه شود با بهبود توانایی این افراد در زندگی روزمره و همچنین او امیدوار است استفاده از این لنز برای ورزشکاران حرفهای و آماتور تجربههای بسیار منحصربهفردی فراهم آورد و در نهایت، این لنز ابزاری است که میتواند به مانند یک دستیار نامرئی برای کاربران عمل کند تا بدون از دست دادن دسترسی به اطلاعات مورد نیاز برای احساس اطمینان در هر موقعیتی، متمرکز بمانند.
این شرکت هنوز اعلام نکرده است که چه زمانی محصول را به بازارهای جهانی عرضه میکند، اما در مصاحبهای با IEEE Spectrum، معاون ارشد محصول و بازاریابی Mojo استیو سینکلر تخمین میزند که قیمت آن چیزی در حدود قیمت یک گوشی هوشمند رده بالا باشد. در حالی که هدستهای AR هنوز در مرحله ابتدایی خود هستند Mojo توانسته جهشی عظیم در این صنعت بردارد و انتظار میرود غولهای فناوری مانند متا، گوگل، اپل و ماکروسافت برای تصاحب این فناوری به نفع خود وارد چالشی جدی با رقبای خود شوند.