فقط ۲۰ دقیقه ورزش روزانه میتواند خطر ابتلا به ۱۹ بیماری را کاهش دهد
ورزش حتی به میزان اندک، تاثیری شگفتانگیز در حفظ سلامت ما دارد و یافتههای مطالعهی جدید پژوهشگران، این موضوع را تایید میکند.
ورزش روزانه، هرچند با مدت زمانی اندک و محدود، میتواند آثار شگرفی بر وضعیت سلامتی ما داشته باشد. مطالعهای تازه نشان داده است که انجام بیش از ۱۵۰ دقیقه ورزش متوسط تا سنگین در هفته، خطر ابتلا به ۱۹ بیماری مزمن را به طور چشمگیری کاهش میدهد. این میزان ورزش هفتگی، معادل حدود ۲۲ دقیقه ورزش در روز است. به نظر میرسد همین مدتزمان محدود که فقط به اندازهی تماشای یک قسمت از انیمیشنی کوتاه است، از قلب و عروق گرفته تا پیشگیری از سرطان و دیابت، نقشی کلیدی در وضعیت سلامتی ما ایفا میکند.
۲۲ دقیقه ورزش در روز نقشی کلیدی در وضعیت سلامتی ما ایفا میکند
مطالعهی جدید که در مرکز پزشکی دانشگاه آیووا در ایالت آیووا در آمریکا انجام شده، اطلاعات بیش از هفت هزار نفر را جمعآوری کرده و مورد بررسی قرار داده است. نتایج نشان داد افرادی که در هفته ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط تا سنگین انجام میدهند، به طور چشمگیری کمتر از باقی افراد در معرض ابتلا به بیماریهایی مانند بیماریهای قلب و عروق، سرطان، بیماریهای تنفسی و دیابت قرار دارند. در مقابل، افرادی با فعالیت بدنی کمتر، بیشتر با خطر ابتلا به این بیماریها مواجه هستند.
پژوهشگران تأکید دارند که اهمیت یافتههای مطالعه، در یادآوری یک حقیقت ساده نهفته است: ورزش، حتی به میزانی اندک، میتواند تأثیر بسزایی بر سلامت کلی داشته باشد. آنها همچنین بر این باورند که پزشکان باید به طور فعال از بیماران خود درمورد میزان فعالیت بدنی، سؤال بپرسند. بهگفتهی پژوهشگران، فقط یک روش ساده و سریع، میتواند به پزشکان کمک کند تا بیمارانی را که به فعالیت بدنی بیشتری نیاز دارند، شناسایی و به آنها کمک کنند.
روش پیشنهادی پژوهشگران برای پزشکان، شامل دو پرسش ساده است که پاسخدادن به آنها کمتر از ۳۰ ثانیه زمان میبرد. بیماران باید به این دو پرسش پاسخ دهند:
به طور متوسط، در چند روز از هفته ورزشهای متوسط تا سنگین (مانند پیادهروی پرسرعت) انجام میدهید؟
به طور متوسط، چند دقیقه در روز را به این سطح از ورزش اختصاص میدهید؟
شیوهی پرسشگری پیشنهادی به راحتی میتواند اطلاعات ارزشمندی را دربارهی سبک زندگی بیماران در اختیار پزشکان قرار دهد و ارتباط آنها را با خدماتی مانند برنامههای ورزشی یا متخصصان سلامت جامعه، تسهیل کند. در حال حاضر، چنین پرسشهایی به طور معمول مطرح نمیشوند و به اعتقاد پژوهشگران، این روند صحیح نیست. نویسندگان مطالعه امیدوارند که در آینده، این روش به طور گسترده در دسترس همگان قرار گیرد.
لوکاس کار، استاد همکار در دپارتمان سلامت و فیزیولوژی دانشگاه آیووا و سرپرست گروه مطالعه، در بیانیهای میگوید: «نظرسنجی دو سؤالی معمولاً کمتر از ۳۰ ثانیه طول میکشد. انجام آن هیچ خللی در روند ویزیت بیماران ایجاد نمیکند، اما اطلاعات ارزشمندی دربارهی سلامت کلی بیمار به ما ارائه میدهد.»
مطالعهی جدید نشان میدهد که ایجاد تغییری هرچند کوچک، مانند افزودن دو پرسش ساده به ویزیتهای پزشکی، گامی بزرگ در جهت بهبود سلامت جوامع است.