علت بی انگیزگی + روش های درمان انگیزه پایین
همه افراد در طول زندگی خود گاهی بی انگیزگی را تجربه میکنند. اما همه ما میتوانیم یاد بگیریم تا علت کمبود انگیزه در زندگی روزمره را بشناسیم و به خودمان کمک کنیم تا به مسیر درست برگردیم. عوامل زیادی مانند اطرافیان شما میتوانند بر انگیزه شما تأثیر بگذارد. اما علت بی انگیزگی چیست؟ روش درمان بی انگیزگی چیست؟
علت بی انگیزگی
علل مختلفی میتواند برای بی انگیزگی وجود داشته باشد. در این قسمت به برخی از علتهای بی انگیزگی اشاره میکنیم.
مسائل مربوط به سلامت روان
انگیزه پایین میتواند یکی از علائم رایج افسردگی، اضطراب و سایر مشکلات و بیماریهای سلامت روان باشد. ممکن است متوجه شوید در این مواقع جستجوی کمک حرفهای برای شما مفیدتر است. میتوانید از مشاوره آنلاین هم برای بهبود وضعیت خود استفاده کنید.
استرس
استرس میتواند پاسخی طبیعی به موقعیتهای چالشبرانگیز باشد، اما زمانی که مزمن شود ممکن است بر انگیزه شما تأثیر منفی بگذارد. استرس ممکن است منجر به احساس افسردگی و خستگی شود که میتواند پیدا کردن انگیزه برای اساسیترین وظایف را دشوار کند.
فقدان اهداف مشخص
همانطور که میدانید داشتن اهداف مشخص میتواند انگیزه ایجاد کند و برعکس فقدان اهداف روشن میتواند منجر به سردرگمی و انگیزه پایین شود.
علت بی انگیزگیعلت بی انگیزگی
فشار زیاد
ممکن است چند عامل مثل حجم کاری بالا، عدم حمایت یا مشکلات شخصی برای فرد به وجود بیاید. در این زمان فرد ممکن است احساس کند قادر به کنار آمدن با خواسته هایش نیست که منجر به کمبود انگیزه و احساس ناامیدی میشود.
احتمال دارد هر فردی این عوامل را تجربه نکند. درک علت اصلی کمبود انگیزه می تواند به شناسایی بهترین رویکرد برای بازیابی انگیزه کمک کند.
علائم بی انگیزگی
تشخیص اینکه در چه زمانی کمبود انگیزه را تجربه می کنید ممکن است کار مشکلی به نظر برسد، اما نشانههای سادهای وجود دارد که می تواند وضعیت فعلی شما را نشان دهد. علائم بی انگیزگی شامل:
مشکل در شروع کارها یا پروژه ها
به تعویق انداختن کارها
کمبود انرژی و اشتیاق
بی علاقگی به فعالیت هایی که زمانی از آنها لذت می بردید
تفکر منفی
علائم بی انگیزگیعلائم بی انگیزگی
درمان بی انگیزگی
اکنون که میدانید چه چیزی میتواند باعث کمبود انگیزه شود، باید تکنیکهایی را یاد بگیرید تا دوباره انگیزه خود را پیدا کنید. ممکن است همه نکات برای شما مناسب نباشد، اما سعی کنید حداقل یکی را انتخاب کنید و آن را تمرین کنید:
به پادکستهایی گوش دهید که داستانهای مثبت و دلگرم کننده را به اشتراک میگذارند.
اطراف خود را با افرادی در زندگی خود احاطه کنید که روی اهداف خود کار میکنند و پیشرفتها و چالشها را به اشتراک میگذارند.
برای انجام وظایف به خود انگیزه یا پاداش مشخص کنید.
بعد از هر کاری که انجام میدهید و دوست ندارید، کاری انجام دهید که شما را خوشحال میکند.
برای خود اهداف کوچک و دست یافتنی تعیین کنید. این کار میتواند به تقسیم وظایف و تبدیل پروژههای بزرگتر به بخشهای قابل مدیریت کمک کند، که ممکن است به بازگرداندن حس کنترل و موفقیت کمک کرده و حس انگیزه را برای ادامه کار برای رسیدن به اهداف بزرگتر فراهم کند. سعی کنید اهداف واقع بینانه داشته باشید و آنها را به مراحل کوچکتر تقسیم کنید.
خود مراقبتی، ممکن است در غلبه بر کمبود انگیزه نقش داشته باشد. اولویت دادن به فعالیت های خودمراقبتی مانند ورزش، تغذیه سالم و خواب کافی ممکن است به بهبود سطح انرژی، کاهش استرس و بهبود خلق و خوی شما کمک کند و پیدا کردن انگیزه برای انجام وظایف و پروژه ها را آسانتر کند.
برای پیاده روی بیرون بروید تا خود را متمرکز کنید.
محیط خود را تغییر دهید. این کار ممکن است راهی موثر برای غلبه بر کمبود انگیزه باشد. این کار شامل ساماندهی مجدد فضای کاری، قدم زدن در بیرون یا کار در مکان دیگری باشد. تغییر محیط باید به از بین بردن یکنواختی کمک کند و پیدا کردن انگیزه برای انجام وظایف و پروژه ها را آسانتر کند.
از شخص متخصص کمک بگیرید. اگر بی انگیزگی ادامه پیدا کند، ممکن است کمک گرفتن از یک متخصص مفید باشد. یک متخصص سلامت روان میتواند به شناسایی علل زمینهای کمبود انگیزه کمک کند و سعی کند راهبردهایی برای غلبه بر آن ارائه دهد.