سفیر روسیه: طالبان یک سیستم دولتی فراگیر ایجاد کند
سفیر روسیه در کابل اظهار داشت: ما به طالبان توصیه میکنیم که یک سیستم دولتی فراگیر ایجاد کند که شامل اعضای تمام گروههای قومی، مذهبی و سیاسی افغانستان باشد و مبارزه با تروریستهای زیرزمینی و مواد مخدر را تشدید کند.
«دمیتری ژیرنوف» سفیر روسیه در افغانستان اظهار داشت: طالبان در حال حاضر تمام این کشور را تحت کنترل دارد و تلاش میکند تا یک زندگی مسالمتآمیز ایجاد کند و با ویرانیهای اقتصادی که از دولت قبلی به ارث رسیده دست و پنجه نرم میکند.
سفیر روسیه درباره عملکرد طالبان در دو سال گذشته به «تاس» گفت: طالبان تمام خاک کشور را تحت کنترل دارد، در مبارزه با داعش موفقیتهایی به دست آورده و برنامهای را برای ریشهکنی صنعت مواد مخدر اعلام کرده است. آنها در تلاشند تا زندگی مسالمتآمیزی برقرار کنند، تا بر ویرانیهای ناشی از حکومت دست نشاندهای که فرار کرده غلبه کنند.
وی افزود: طالبان درحالی در این راستا تلاش میکند که تحت تحریمهای سخت آمریکا قرار دارد و واشنگتن ذخایر ارزی و طلای افغانستان را نیز بلوکه کرده است. ژیرنوف ادامه داد: ما با شرکای خارجی خود کار میکنیم تا اطمینان حاصل کنیم که آمریکا و کشورهای وابسته به آن که افغانستان را در یک فاجعه انسانی فرو بردهاند، سرانجام مسئولیت خود را با بر عهده گرفتن بیشتر بار بازسازی اقتصاد کشور انجام دهند.
این دیپلمات روس با اشاره به بازگشت طالبان به قدرت اظهار داشت: دو سال گذشته چه چیزی نشان داده است؟ طالبان دیگر فقط یک عمل انجام شده نیست. چریکهای دیروز با اطمینان خود را به عنوان یک قدرت نشان دادهاند که ورود آنها به اشغال ۲۰ ساله آمریکا و ناتو در افغانستان و جنگ داخلی طولانی پایان داد.
ژیرنوف با تأکید بر اینکه «هیچ جایگزین جدی برای طالبان وجود ندارد»، افزود: کارهایی که از قبل برای برقراری ارتباط با این گروه نظامی-سیاسی که در آن زمان در مخالفت مسلحانه بود، انجام داده بودیم، کاملاً خود را توجیه کرده است.
وی با تأکید بر لزوم دولت فراگیر در افغانستان نیز اظهار داشت: ما به طالبان توصیه میکنیم که یک سیستم دولتی فراگیر ایجاد کند که شامل اعضای تمام گروههای قومی، مذهبی و سیاسی افغانستان باشد و مبارزه با تروریستهای زیرزمینی و مواد مخدر را تشدید کند. این مسائل باید سازش ناپذیر باشد، اینها مسائل کلیدی هستند که ما همچنان انتظار پیشرفت در آن را داریم.
سفیر روسیه با تأکید بر اولویت رویکرد منطقهای برای حل مسئله افغانستان گفت: متأسفانه، ما هیچ تمایل صادقانهای برای مشارکت در حل این مسائل از راههای دیگر مشاهده نمیکنیم. ما فقط میل به فشار برای اهداف ژئوپلیتیکی کوتهفکرانهای را شاهد هستیم که به ضرر ثبات افغانستان و امنیت منطقه اطراف، در درجه اول قدرتهایی مانند روسیه، چین و ایران است.