رشد جمعیت در دومین شهر پرجمعیت چین منفی شد
آمارهای رسمی در کشور چین نشان میدهد رشد جمعیت در شهر پکن، پایتخت این کشور برای اولین بار از سال ۲۰۰۳ منفی شده است.
بر اساس این آمار نرخ مرگ و میر در پکن که با بیش از ۲۱ میلیون جمعیت یکی از پرجمعیتترین شهرهای چین است به ۵.۷۲ مرگ در هر هزار نفر افزایش یافته است، این در حالیست که نرخ تولد به ۵.۶۷ در هر هزار نفر کاهش یافته است.
اعتراف به شکست سیاست فرزندآوری؛ جمعیت چین در مسیر کاهش قرار گرفت
البته پکن تنها شهری در چین نیست که این کاهش جمعیت را تجربه میکند، سال گذشته جمعیت چین برای اولین بار در ۶۰ سال اخیر کاهش یافت و حالا پرجمعیتترین کشور جهان با بحران جمعیتی روبهرو شده است.
کارشناسان معتقدند این کاهش جمعیت ممکن است برای کوتاهمدت نتیجه بدی برای این کشور نداشته باشد اما بعد از سال ۲۰۳۰ کاهش جمعیت میتواند بر رشد اقتصادی این کشور که در حال حاضر دومین اقتصاد جهان است تأثیر منفی بگذارد.
جمعیت چین برای اولین بار در ۶۰ سال اخیر کاهش یافت
با اینکه از سال ۲۰۱۶ قانون تک فرزندی لغو شده و دولت چین در سالهای گذشته تسهیلات مالیاتی و حتی مشوقهایی برای فرزند آوری اعلام کرده است، روند کاهش جمعیت در این کشور تغییر نکرد.
تئوریهای مختلفی درباره دلایل امتناع زوجهای چینی به فرزندآوری علیرغم تشویقهای دولت وجود دارد. برخی دلیل آن را این میدانند که مردم به خانوادههای کوچک عادت کردهاند. برخی دیگر بالا رفتن هزینههای زندگی را علت آن میدانند و به نظر بعضی بالا رفتن سن ازدواج باعث به تاخیر افتادن فرزند آوری و کمکم بیمیل شدن به آن باعث روند رو به کاهش جمعیت است.