خواص انار برای کبد چرب/ چه مقدار آب انار برای درمان کبد چرب بخوریم؟

 خواص انار برای کبد چرب/ چه مقدار آب انار برای درمان کبد چرب بخوریم؟

خواص انار

میوه انار فواید معجزه‌آسایی برای سلامتی کبد و پیشگیری از بیماری “کبد چرب” دارد.

“انار” یکی از میوه‌های بسیار مفید برای سلامتی ارگان‌های مختلف بدن از جمله کبد است. مطالعات جدید اثرات محافظتی انار روی سلول‌های کبدی علیه سموم را نشان می‌دهند. یکی از مهم‌ترین اثراتی که مورد توجه محققین واقع شده است، آنتی اکسیدانی بودن انار است. این خاصیت در عصاره انار بیشتر از عصاره سیب و چای سبز است.

خواص انار برای سلامتی کبد

در یک مطالعه، مصرف عصاره انار باعث اثر حفاظتی برای کبد در برابر مواد سمی شده است؛ ایـن اثر محـافظتی انار در مورد هپاتیت Cهم وجـود دارد و ترکیبی به نام “آنتوسـیانین” موجود در انار باعث کاهش بار ویروس هپاتیتC در کبد می‌شود. اثر جالب توجه دیگر، اثر عصاره پوسـت انـار روی کیست ایجاد شده در کبد است. این عصاره به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی خود مانع رشد کیست در کبد و فیبروز آن می‌شود.

خواص انار برای درمان و پیشگیری از کبد چرب

اما مهم‌ترین خاصیت انار روی کبد مربوط به خواص این میوه برای پیشگیری و درمان کبد چرب است.

کبد چرب چیست؟

کبدچرب طیف وسیعی از اختلالات از تجمع چربی در کبد به همراه التهاب تا آسیب سلول‌‎های کبدی و سیروز را دربرمی‌گیرد. این بیماری یکی از شایع‌ترین بیماری‌های کشور است به طوری که حدود 30 درصد جامعه بزرگسالان ایران مبتلا به کبد چرب هستند. کم تحرکی و مصرف بالای کربوهیدرات‌ها و قند و چربی از عوامل اصلی بروز کبد چرب در بدن هستند. در کنار پیروی از یک رژیم غذایی متعادل و متناسب با وزن بدن و داشتن فعالیت بدنی کافی می‌توان خطر بروز کبدچرب را کاهش و شانس درمان آن را افزایش داد. انار یکی از میوه‌هایی است که به درمان این بیماری کمک می‌کند.

 

خواص انار برای کبد چرب

مطالعات نشان می‌دهد که مصرف انار به دلیل محتوای بالای آنتی اکسیدانی آن، باعث جلوگیری از بروز و کمک به درمان کبد چرب می‌‌شود. این میوه همچنین به دلیل دارا بودن پلی فنل‌ها (نوعی ترکیبات گیاهی) به درمان کبد چرب کمک می‌کند. این ترکیبات گیاهی شامل “آنتوسیانین‌” و “تانن” هستند که خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی دارند. آنتی اکسیدان‌ها با کاهش التهاب به درمان کبد چرب کمک می‌کنند. همچنین مواد غذایی غنی از ترکیبات پلی فنل بر میزان انباشت چربی در کبد تأثیر گذاشته و خطر کبد چرب را کاهش می‌دهند.

باتوجه به این که کاهش وزن یکی از گام‌های اساسی در درمان بیماران کبد چرب است؛ مصرف انار می‌تواند همراه با رعایت رژیم کاهش وزن،‌ در کاهش تری گلیسیریدها و چربی‌های انباشه شده در کبد مؤثر باشد. مطالعات نشان داده که مصرف دو عدد انار متوسط در روز می‌تواند این اثربخشی را داشته باشد.

تأثیر آب انار بر کبد چرب

باتوجه به این که محتوای آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنلی موجود در آب انار بالاست؛ رژیم غذایی کاهش وزن در کنار مصرف روزانه آب انار می‌تواند منجر به کاهش در وزن بدن و نمایه توده بدنی شود.

همچنین داده‌های یک مطالعه نشان می‌دهد که مصرف آب انار باعث کاهش سطح آنزیم‌های کبدی (ALT و AST) می‌شود.

مصرف روزانه چه مقدار آب انار به درمان کبد چرب کمک می‌کند؟

پیروی از رژیم غذایی کاهش وزن به همراه مصرف روزانه 250 میلی لیتر آب انار (یک لیوان) و مصرف میوه‌های حاوی فیبر،‌ می‌تواند منجر به کاهش معنی‌دار وزن بدن و افزایش میزان غلظت HDL (کلسترول خوب) شود.

Nic

Related post

دیدگاهتان را بنویسید