جستجو برای هوش فرازمینی: آیا ما تنها هستیم؟
همه یا هیچ”: دانشمندان در جستجوی هوش فرازمینی هستند
هوش فرا زمینی یا احتمال وجود حیات هوشمند خارج از کره زمین یکی از سوالات اصلی است که ذهن دانشمندان را درگیر کرده است. در این مطلب از بیتوته شما را با هوش فرازمینی آشنا می کنیم.
هوش فرازمینی به حیات فرازمینی هوشمند گفته می شود. سوال اصلی اینجاست که آیا خارج از زمین تمدن های هوشمند وجود دارد یا خیر؟ فرضیه وجود هوش فرا زمینی بعد از انقلاب کوپرنیکی شکل گرفت. براساس نظریه کوپرنیک، خورشید مرکز جهان در نظر گرفته شده و دیگر کرات و سیارات از جمله زمین با سرعتی ثابت حول محور خورشید می چرخند.
نتیجه این درک جدید مطرح شدن سوالاتی بود که آیا در دیگر سیارات و قمرها زندگی وجود دارد؟ این سوال بحث برانگیز تبدیل به یکی از موضوعات اصلی داستان ها و فیلم های علمی تخیلی گردید.
در سال ۲۰۲۰ ، یکی از ستاره شناسان دانشگاه ناتینگهام از احتمال وجود بیش از ۳۶ هوش فرازمینی در کهکشان راه شیری خبر داد و تصور می شود که فاصله متوسط با یکی از تمدن های هوشمند بیگانه حدود ۱۷ هزار سال نوری است در نتیجه در حال حاضر ارتباط با آنها غیر ممکن است.
یافتن هوش فرازمینی
آیا هوش فرازمینی وجود دارد؟
اولین جرقه وجود هوش فرازمینی و امکان برقراری ارتباط با تمدنی دیگر در مقاله ای در نشریه نیچر توسط دو دانشمند به نام های کوکونی و ماریسون مطرح گردید. در این مقاله گفته میشد که اگر در دیگر نقاط کیهان موجودات هوشمندی وجود داشته باشند که مجهر به تجهیزتی همانند ما باشند میتوانند سیگنال های رادیویی ما را دریافت کنند یا پیامهای رادیویی شان در زمین قابل دریافت است.
اخترشناسان از پشت تلسکوپ های رادیویی غول پیکرشان به دنبال این علایم هستند.
جستجوی هوش فرا زمینی ( به انگلیسی : Searching for Extra-Terrestrial Intelligence ) به اختصار SETI نامیده می شود که به پروژه های علمی با هدف یافتن هوش فرا زمینی گفته می شود.
این پژوهش علمی در میان امواج رادیویی رسیده از فضا به دنبال الگوهای منظم و منحصر به فرد ست که ممکن است از سوی موجودات فرازمینی ارسال شده باشد. دانشمندان امواج رادیویی کیهانی را جمع آوری و به صورت اطلاعات خام ذخیره میکنند تا توسط نرم افزارهای کامپیوتری مخصوص ، آنالیز شوند و امواج پس زمینه آنها حذف می شود تا احتمال یافتن امواج رادیویی منظم با منشا غیر طبیعی بیشتر شود.
پروژه گالیله به دنبال نشانههایی از حیات در منظومه شمسی
پروژه گالیله
پروژه گالیله برای پاسخ یکی از اساسی ترین سوالات بشر تشکیل شده است، آیا ما در کیهان تنها هستیم؟
اگر موجودات بیگانه وجود دارند حسگرهایشان غیر فعال است و تکنولوژی و فناوری آنها برای ما غیرقابل تشخیص است.
پروژه گالیله در سال ۲۰۲۱ توسط آوی لوب و فانگلین لاوگین از دانشگاه هاروارد شروع به کار کرده است و اولین برنامه ای است که بر تحقیقات علمی برای جستجوی آثار باستانی نجومی در نزدیک زمین متمرکز شده است.
این تیم به صورت منطقی درباره بازدید بیگانگان اظهار نظر می کنند. این پروژه متعهد شده که فقط فرضیه های فیزیکی شناخته شده را بررسی کند و داده های بدست آمده را تجزیه و تحلیل نماید تا نتایج و تحلیل های قابل اعتماد و قابل تکرار بدست آورد. پروژه گالیله دارای چهار مسیر کلی است:
۱ – تصویربرداری از پدیده های ناشناس هوایی با استفاده از باندهای مادون قرمز ، امواج رادیویی و نوری و ضبط داده های صوتی با ابزارهای رصدی و هوش مصنوعی.
۲ – مشاهده اجرام بین ستاره ای که از منظومه شمسی عبور میکنند.
۳ – بازیابی تکه های اجرام بین ستارهای که به زمین برخورد میکنند.
۴ – جستجو برای ماهواره های کوچک و بیگانه ای که دور زمین می چرخند.