تشخیص افسردگی؛ اقدامی موثر در کاهش آمار خودکشی

 تشخیص افسردگی؛ اقدامی موثر در کاهش آمار خودکشی

افسردگی و خود کشی

رییس گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مطالعات نشان داده‌ است افسردگی یکی از شایع‌ترین علل خودکشی است، بنابراین شناسایی به موقع افراد افسرده و درمان مناسب و کامل این افراد می‌تواند اقدام به خودکشی و مرگ ناشی از آن را به میزان زیادی کاهش دهد.

دکتر محمدرضا غفارزاده رزاقی با بیان این که دهم سپتامبر مصادف با ۱۹ شهریورماه به عنوان روزجهانی پیشگیری از خودکشی نامگذاری شده است گفت: آثار منفی روانشناختی و اجتماعی خودکشی بر خانواده و اجتماع قابل محاسبه نیست.

رییس گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت افزود: به دنبال هر اقدام به خودکشی به طور میانگین شش نفر تحت تاثیر قرار می‌گیرند و اگر خودکشی در محیط‌هایی نظیر دانشگاه یا محل کار رخ دهد می‌تواند صدها نفر را تحت تاثیر قرار دهد.

به گفته دکتر غفارزاده رزاقی سالانه یک میلیون مرگ و میر در جهان به علت خودکشی رخ می‌دهد و آن را در زمره ۱۰ علت اصلی مرگ و میر در دنیا قرار می‌دهد.

رییس گروه سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت شناسایی عوامل خطر رفتارهای خودکشی را در برنامه‌های پیشگیری بسیار با اهمیت عنوان کرد.

وی خودکشی را از جمله مشکلاتی برشمرد که توجه فوری و اورژانسی مراکز بهداشتی را می‌طلبد.

غفارزاده رزاقی پیشگیری از خودکشی را مستلزم یک رویکرد جامع و اجرای طیف گسترده‌ای از مداخلات برشمرد که از آموزش فرزندپروری تا مشاوره خانوادگی و درمان اختلالات روانی را در برمی‌گیرد.

وی در خاتمه سخنان خود خاطرنشان کرد: کارشناسان سلامت روان در مراکز جامع خدمات سلامت دانشگاه مستقر بوده و علاوه بر آموزش‌های فردی و گروهی در زمینه سلامت روان به ارایه خدمات مشاوره و تخصصی در زمینه پیشگیری از خودکشی، پیشگیری از اقدام مجدد خودکشی، مشاوره سوگ برای بازماندگان و شناسایی به موقع اختلات روانی به صورت رایگان می‌پردازند.

 

Nic

Related post

دیدگاهتان را بنویسید