این دو ماده خوراکی هیچ وقت کپک نمی‌زنند

 این دو ماده خوراکی هیچ وقت کپک نمی‌زنند

قند وشکر وکپک

شاید شما هم متوجه شده باشید که بعضی از مواد غذایی فاسد نمی‌شوند و کپک نمی‌زنند، این موضوع دلایل مختلف و مرموز خودش را دارد.

فرض کنید که دو ماده غذایی مثل یک کاسه گوجه فرنگی تازه و یک کاسه شکر را بیرون گذاشته‌اید. بعد از یک هفته به آنها سر می‌زنید. احتمالا بعد از یک هفته متوجه لکه‌های سیاه و موادی شبیه به کپک روی گوجه فرنگی می‌شوید. در حالی که این اتفاق برای شکر نیفتاده است اما به نظر شما چرا شکر کپک نمی‌زند؟

دلیل اول: آب

موجودات مختلف مثل باکتری و قارچ عاشق شکر هستند اما آنها برای زنده ماندن علاوه بر قند، به آب هم نیاز دارند. اما خاصیت شکر و شیرینی این گونه است که تمام آب اطراف را به داخل خودشان می‌کشند. به همین دلیل شکر می‌تواند یک عامل نگهدارنده برای مواد غذایی محسوب شود و به خاطر اینکه تمام آب را داخل خودش نگه می‌دارد، در نتیجه باکتری‌های اطراف، آن را تغذیه نمی‌کنند، زیرا هیچ آبی را برایشان نگه نمی‌دارد؛ بنابراین محیط خوبی برای رشد کپک و باکتری نخواهد بود.

دلیل دوم: غشا

به گزارش وب گاه نمناک، دلیل دیگر این که قسمت خارجی سلول در ناحیه غشا یک سد ایجاد می‌کند و مانع از حرکت بعضی از مواد به داخل و یا بیرون می‌شود. غشای سلولی در شکر و قند، غلظت و ضخامت بالایی دارد و در نتیجه آب داخل سلول می‌ماند و باکتری‌ها دیگر به آن دسترسی ندارند و اگر به سراغ شکر بروند، نمی‌توانند زنده بمانند و همین باعث می شود که قند و شکر کپک نزنند.

Nic

Related post

دیدگاهتان را بنویسید