این افراداز خوردن آب زرشک پرهیز کنند
آب زرشک یکی از نوشیدنیهای پرطرفدار است که مصرف آن فوایدی بسیاری برای سلامت بدن به همراه دارد، دو روش خانگی برای تهیه این نوشیدنی پر خاصیت وجود دارد.
آب زرشک خانگی و طبیعی یکی از انواع نوشیدنیهایی است که خواص بینظیری برای سلامتی دارد. فصل پاییز مناسب ترین زمان برای خرید زرشک تازه و تهیه آب زرشک است. متاسفانه آب زرشکهای آماده و صنعتی که در مغازههای مختلف فروخته میشوند، اصل نیستند، شما میتوانید خودتان در خانه آب زرشک تهیه کنید و از فواید آن بهره ببرید. برای تهیه آب زرشک میتوانید از زرشک پلویی و یا زرشک سیاه استفاده کنید و با استفاده از دستور تهیه این بخش این نوشیدنی ترش و خوشمزه را تهیه کنید.
برای تهیه آب زرشک میتوانید از زرشک پلویی و زرشک سیاه استفاده کنید اما بهتر است از زرشک سیاه استفاده شود. حتی اگر به زرشک تازه دسترسی ندارید، از زرشک منجمد شده استفاده کرده و آب زرشک تهیه کنید. در صورتی که از زرشک تازه استفاده میکنید، ابتدا زرشک را از شاخه و برگ جدا کنید و به مدت ۲ دقیقه آن را در آب بریزید و بهم بزنید، سپس آبکش کنید و سایر مراحل تهیه آب زرشک را انجام دهید.
در ظرفی غیر فلزی به مدت ۲۴ ساعت زرشکها را خیس کنید. برای خیس کردن زرشک از ظروف شیشهای استفاده کنید. به ازای هر ۲۵۰ گرم زرشک یک پیمانه آب اضافه کنید، اینگونه آب زرشکتان غلیظ میشود و میتوانید هنگام نوشیدن به آن آب بیفزایید و یا به ازای هر ۲۵۰ گرم زرشک ۶ پیمانه آب اضافه کنید. در ظرف را ببندید.
زرشک و آب آن را پس از گذشت ۲۴ ساعت داخل مخلوط کن یا غذاساز بریزید و آن را برای ۳۰ ثانیه با دور متوسط، مخلوط کنید. مخلوط کردن بیش از اندازه سبب خرد شدن کامل زرشک میشود، مخلوط کردن به اندازهای لازم است که دانههای زرشک شکسته شوند و آب آنها خارج شود. اگر دانههای زرشک کاملا خرد شوند، جدا کردن تفاله از آب بسیار سخت است.
برای جدا کردن تفاله زرشک محتویات درون مخلوط کن را از پارچه یا صافی ریز عبور دهید و با کمی فشردن همه آب را خارج کنید. آب زرشک آماده است و میتوانید در بطری شیشهای ریخته و آن را در یخچال بگذارید.
مقدار مصرف روزانه آب زرشک برای مقاصد مختلف متفاوت است:
مصرف آب زرشک یک لیوان صبح ناشتا و یک لیوان شب، هنگام خواب برای درمان کبد مفید است. مصرف آب زرشک روزی سه فنجان، نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی برای کاهش وزن و لاغری، مفید است.
آب زرشک دارای طبع سرد و خشک است و افراد دارای مزاج سرد باید در مصرف آن احتیاط کرده و از مصلح استفاده کنند.
برخی افراد با مصرف آب زرشک ممکن است دچار عوارض جانبی مانند تهوع، اسهال، یبوست، درد و گرفتگی معده شوند.
آب زرشک در دوران بارداری و شیردهی با احتیاط مصرف شود.
کسانی که سرفههای خشک می کنند نباید آب زرشک بخورند.
مصرف زیاد آب زرشک به صورت روزانه توصیه نمیشود.