اینوفولیک چیست و چه تاثیری در درمان تنبلی تخمدان دارد؟

 اینوفولیک چیست و چه تاثیری در درمان تنبلی تخمدان دارد؟

اینوفولیک چیست و چه تاثیری در درمان تنبلی تخمدان دارد؟

تنبلی تخمدان هم از نظر جسمی و هم از نظر روانی آزاردهنده است. این بیماری به قاعدگی نامنظم، آکنه و ناباروری منجر می‌شود و خطر ابتلا به دیابت و پرفشاری خون را افزایش می‌دهد. امروزه محصولات زیادی برای کنترل علائم تنبلی تخمدان روانه‌ی بازار شده‌اند که اینوفولیک (Inofolic) یکی از آن‌ها است. در این مقاله به این سوال که اینوفولیک چیست پاسخ می‌دهیم و در مورد کاربردهای آن صحبت می‌کنیم. اگر به‌دنبال راهکار موثری برای درمان تنبلی تخمدان و تنظیم عملکرد هورمون‌هایتان هستید، خواندن ادامه‌ی مقاله به شما کمک می‌کند که با فواید، نحوه‌ی مصرف و نکات مهم مربوط به مکمل اینوفولیک آشنا شوید.
آنچه در ادامه می‌خوانید:

مکمل اینوفولیک چیست؟
در چه مواردی از اینوفولیک استفاده می‌کنند؟
عوارض مکمل اینوفولیک چیست؟
بهترین زمان مصرف مکمل اینوفولیک
دوره مصرف مکمل اینوفولیک چقدر است؟
مکمل اینوفولیک چیست؟

اینوفولیک یک مکمل تغذیه‌ای حاوی میواینوزیتول و فولیک اسید است که برای کمک به بهبود تعادل هورمونی، سلامت تخمدان‌ها و تنظیم تخمک‌گذاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۱. میواینوزیتول

میواینوزیتول یک نوع قند است که در بدن تولید می‌شود. با این حال، در بسیاری از غذاها و بعضی از مکمل‌های غذایی هم وجود دارد. برای مدت زمان زیادی تصور می‌شد که میواینوزیتول جزء ویتامین‌های گروه B است. اما این ماده در واقع شبه‌ویتامین است، نه ویتامین. چرا که جزء مواد مغذی ضروری طبقه‌بندی نمی‌شود.

شما می‌توانید میواینوزیتول را با خوردن مغزیجات، حبوبات، میوه‌ها و غلات دریافت کنید. با این حال، در زندگی پرمشغله‌ی امروزی سخت است که مطمئن شوید میواینوزیتول مورد نیاز را به‌طور بهینه از طریق غذاها تامین کرده‌اید.

۲. فولیک اسید

فولیک اسید یک ویتامین محلول در آب از گروه ویتامین‌های B است که به آن ویتامین B9 هم می‌گویند. این ویتامین در تشکیل گلبول‌های قرمز خون، تولید DNA و عملکرد سلول‌ها نقش دارد. همچنین دریافت آن در اوایل بارداری برای کاهش خطر نقایص مادرزادی مغز و ستون فقرات ضروری است. کمبود فولیک اسید کیفیت تخمک را تحت تاثیر قرار می‌دهد و به نقص در رشد جنین منجر می‌شود.

در چه مواردی از اینوفولیک استفاده می‌کنند؟

تحقیقات نشان می‌دهد که با مصرف مکمل میواینوزیتول، به‌ویژه همراه با اسید فولیک، می‌توان بسیاری از علائم تنبلی تخمدان یا سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) را بهبود بخشید و به افزایش تخمک‌گذاری و تقویت قدرت باروری کمک کرد.

از آنجا که اینوفولیک حاوی میواینوزیتول و فولیک اسید است، مزایای زیادی برای تنبلی تخمدان دارد. چه بخواهید باردار شوید و چه بخواهید فقط علائم بیماری خود را کنترل کنید، مصرف این مکمل می‌تواند برایتان مفید باشد. اینوفولیک از طریق مکانیسم‌های زیر به کنترل بهتر PCOS کمک می‌کند:

۱. بهبود مقاومت به انسولین

دلیل اصلی مفید بودن اینوفولیک برای تنبلی تخمدان این است که میواینوزیتول موجود در آن به پاسخ سلول‌ها به ‌سیگنال‌های انسولین (هورمون تنظیم‌کننده‌ی قند خون) کمک می‌‎کند. در حقیقت، تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف مکمل‌های میواینوزیتول در افزایش حساسیت به انسولین بسیار موثر است.

در بعضی از افراد مبتلا به PCOS، مقاومت به انسولین وجود دارد؛ به این معنی که سلول‌ها به‌خوبی به انسولین واکنش نشان نمی‌دهند و به همین دلیل لوزالمعده مجبور است ترشح این هورمون را افزایش دهد. این موضوع در نهایت باعث می‌شود سطح انسولین به بالاتر از حد طبیعی برسد که به این وضعیت «هیپرانسولینمی» می‌گویند.

میواینوزیتول به‌عنوان یک واسطه برای هورمون‌هایی مانند انسولین عمل می‌کند و واکنش سلول‌ها به این هورمون را بهبود می‌بخشد. درنتیجه، قند خون در محدوده‌ی نرمال حفظ می‌شود و بدن انسولین کمتری ترشح می‌کند. از این‌رو توصیه می‌شود غذاهای غنی از این ماده را در رژیم غذایی مناسب تنبلی تخمدان بگنجانید و در صورت لزوم، از مکمل‌های حاوی آن استفاده کنید.

۲. کاهش سطح آندروژن‌ها

معمولا سطح آندروژن‌ها یا هورمون‌های مردانه (مانند تستوسترون) در زنان مبتلا به تنبلی تخمدان بالاتر از حد طبیعی است و این موضوع به آکنه و هیرسوتیسم (رشد موهای زائد) منجر می‌شود. میواینوزیتول نه‌تنها روی مقدار انسولین خون در مبتلایان به PCOS تاثیر دارد، بلکه سطح آندروژن‌ها را هم در این افراد کاهش می‌دهد. کاهش آندروژن‌ها به درمان آکنه و ناپدید شدن موهای زائد کمک می‌کند و دفعات تخمک‌گذاری را بهبود می‌بخشد.

۳. افزایش دفعات تخمک‌گذاری و بهبود کیفیت تخمک

تنبلی تخمدان یکی از شایع‌ترین و در عین حال قابل درمان‌ترین علل ناباروری است. بنابراین شنیدن این حقیقت که اینوفولیک با بهبود باروری مرتبط است، می‌تواند بسیار امیدوارکننده باشد. میواینوزیتول موجود در این مکمل روی دفعات تخمک‌گذاری تاثیر دارد و کیفیت تخمک و جنین را بهبود می‌بخشد. علاوه بر این، مشخص شده است که به‌طور بالقوه می‌تواند شانس بارداری را در کسانی که لقاح آزمایشگاهی (IVF) انجام می‌دهند، بالا ببرد.

۴. تنظیم چرخه‌ی قاعدگی

اگر چرخه‌ی قاعدگی به‌دلیل تنبلی تخمدان نامنظم باشد، میواینوزیتول می‌تواند به تنظیم آن کمک کند. میزان میواینوزیتول موجود در تخمدان زنان مبتلا به PCOS ممکن است با افراد سالم متفاوت باشد. بنابراین با خرید مکمل غذایی اینوفولیک و استفاده‌ی صحیح از آن می‌توان نظم را به چرخه‌ی قاعدگی برگرداند.

۵. درمان سندرم متابولیک

متاسفانه، زنان مبتلا به تنبلی تخمدان بیشتر از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به سندرم متابولیک هستند. این سندرم با قند خون بالا، سطوح غیرطبیعی کلسترول، افزایش تری‌گلیسیرید، پرفشاری خون و چاقی شکمی مشخص می‌شود و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، سکته‌ی مغزی و بیماری قلبی را افزایش می‌دهد. اینوفولیک با بهبود حساسیت به انسولین، سطح کلسترول و فشار خون را کاهش می‌دهد.

عوارض مکمل اینوفولیک چیست؟

مکمل اینوفولیک برای اکثر افراد بی‌خطر است و در دوز توصیه‌شده مشکل جدی ایجاد نمی‌کند. با این حال، ممکن است در حین مصرف آن با عوارض جانبی خفیف مواجه شوید، از جمله:

اسهال
حالت تهوع
درد شکم
خستگی
سردرد
سرگیجه

اگر علائم فوق آزاردهنده بودند یا برای مدت طولانی ادامه داشتند، در مورد آن‌ها با پزشک صحبت کنید.
بهترین زمان مصرف مکمل اینوفولیک

اینوفولیک به‌دلیل ترکیبات خاص خود می‌تواند بهترین مکمل برای درمان تنبلی تخمدان باشد. برای اینکه بیشترین بهره را از این محصول ببرید، هر روز ۲ ساشه از آن را مصرف کنید. هر ساشه را در یک لیوان آب حل کنید و ۳۰ دقیقه قبل از غذا بخورید. برای کسب نتیجه‌ی مطلوب، بهتر است بین مصرف ۲ ساشه ۱۲ ساعت فاصله زمانی در نظر بگیرید.

دوره مصرف مکمل اینوفولیک چقدر است؟

اکنون که متوجه شدید اینوفولیک چیست و چه تاثیری روی بدن دارد، باید در مورد مدت زمان مصرف آن اطلاعات کسب کنید. مدت زمان مصرف مکمل اینوفولیک ممکن است بسته به وضعیت سلامتی و هدف شما متفاوت باشد. اما به‌طور کلی، توصیه می‌شود یک تا سه ماه از آن استفاده کنید تا اثرات لازم بر تنظیم هورمون‌ها و تخمک‌گذاری مشاهده شود.

کلام پایانی

مکمل اینوفولیک حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشد، به تنظیم چرخه قاعدگی و تخمک‌گذاری کمک می‌کند و شانس بارداری را در زنان مبتلا به تنبلی تخمدان افزایش می‌دهد. در مورد فواید و عوارض این مکمل باید تحقیقات بیشتری انجام شود. اما به نظر می‌رسد که برای اکثر افراد بی‌خطر است و در دوزهای پایین عوارض جانبی شدید ایجاد نمی‌کند.

مانند هر مکمل دیگری، توصیه می‌شود قبل از امتحان کردن اینوفولیک با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید. این کار به‌خصوص زمانی مهم است که داروی دیگری مصرف می‌کنید یا به مشکلات سلامتی خاصی مبتلا هستید.

Nic

Related post

دیدگاهتان را بنویسید