اگر خوابتان نمیبرد خود را در معرض سرمای منجمدکننده قرار دهید
مطالعهای جدید نشان میدهد که قرارگرفتن در معرض سرمای شدید ممکن است در خوابیدن بهتر به افراد کمک کند.
اگر مایلید هر کاری انجام دهید تا کیفیت خوابتان بهبود پیدا کند، دانشمندان راه جدیدی دیگری برای شما کشف کردهاند. اگر روزانه پنج دقیقه در اتاقک سرمادرمانی، بدن خود را تا دمای بسیار پایین منفی ۹۰ درجهی سانتیگراد سرد کنید، کیفیت خواب بهتری خواهید داشت.
بهگزارش ساینسآلرت، مطالعهی جدیدی که توسط محققان دانشگاه پواتیه فرانسه انجام شد، نشان میدهد که تمرین انجماد عمیق هم کیفیت خواب و هم خلقوخو را بهبود میبخشد، اگرچه فواید آن چند روز طول میکشد تا ظاهر شود.
هرچند بسیاری از ما در خانهی خود اتاقک سرمایی نداریم، یافتههای تحقیق جدید ممکن است برای یافتن درمانهای بهتر برای افراد مبتلا به مشکلات خواب، التهاب مزمن یا دارای علائم اولیهی زوال عقل کمککننده باشد. همچنین ممکن است به ورزشکاران نخبه کمک کند تا پس از رویدادهای ورزشی بهبود یابند.
سرمادرمانی به بهبود کیفیت خواب و التهاب کمک می کند
الیویه دوپوی، حرکتشناس از دانشگاه مونترال کانادا، میگوید مطالعهی آنها نشان میدهد که افراد در شبهای پس از استفاده از تحریک سرمایی (سرمادرمانی) خواب موج آهستهی بیشتری را در مقایسه با شبهای بدون سرمادرمانی داشتند. افراد مخصوصا در طول دو دورهی اول خواب بهطور متوسط ۷٫۳ دقیقه بیشتر خواب موج آهسته داشتند. خواب با موج آهسته به عنوان ترمیمیترین مرحلهی خواب در نظر گرفته میشود.
محققان ۲۰ شرکتکنندهی سالم با میانگین سنی ۲۳ سال را در طول پنج روز مورد مطالعه قرار دادند. پس از جلسات روزانهی پنج دقیقهای در اتاقک سرمایی، افراد بقیهی روز خود را بهطور معمول ادامه دادند؛ اما از مصرف الکل، کافئین و انجام ورزش پرهیز کردند.
داوطلبان در طول شب به انواعی از حسگرهای مغز و قلب برای نظارت بر فعالیت بیولوژیکی و تفسیر کیفیت خواب مجهز شدند. همچنین از شرکتکنندگان خواسته شد تا روز بعد به پرسشنامهای درباره نحوهی خواب خود پاسخ دهند.
محققان علاوه بر افزایش خواب موج آهسته که برای عملکرد حافظه مهم است، متوجه بهبود خلقوخو و کاهش اضطراب در شرکتکنندگان شدند. مزایای سرمادرمانی بهویژه برای زنان قابلتوجه بود. دوپوی میگوید: «زنان و مردان پاسخهای یکسانی نداشتند که نشان میدهد دوز سرما باید براساس جنسیت تنظیم شود، اگرچه این [نتیجهگیری] نیاز به مطالعهی بیشتر دارد.»
بیشتر بخوانید
برخی از جنبههای خواب از جمله اینکه شرکتکنندگان چقدر سریع به خواب فرو میرفتند و زمانی که در خواب REM بودند تحتتأثیر سرمادرمانی قرار نگرفت. خواب REM دورهای از خواب است که معمولاً رویاها در آن اتفاق میافتند و با تثبیت حافظه ارتباط دارد.
حجم نمونه در مطالعه کوچک بود و محققان سعی نکردند با جزئیات بفهمند چه چیزی سرمای شدید و کیفیت خواب بهبودیافته را به هم مرتبط میکند؛ بنابراین در مطالعات آینده میتوانند برای تکمیل یافتهها تلاش کنند. همچنین متغیرهای زیادی مانند زمان سپریشده در اتاق سرد وجود دارد که میتوان آنها را تغییر داد.
شواهد موجود نشان میدهد که سرمادرمانی کل بدن میتواند قلب را پس از ورزش آرام کند، التهاب را کاهش دهد و بهزیستی عمومی را بهبود بخشد. اکنون به نظر میرسد که فواید بیولوژیکی سرمادرمانی ممکن است کیفیت خواب را نیز شامل شود.
دوپوی میگوید: «استفاده از سرما برای اهداف درمانی به یونان باستان برمیگردد. یک چیز واضح است: [سرمادرمانی] اثر دارونما نیست. مطالعات دیگر تاثیرات مثبت مشابه را در ورزشکاران نخبه نشان دادهاند.»