اندروید باکس چیست ؟
اندروید باکس چیست
اندروید باکس چیست ؟ پیشرفت تکنولوژی سبب شده تا تولیدکنندگان دستگاههای دیجیتال و الکترونیکی دست به تولید تلویزیونهای هوشمند بزنند. منظور از تلویزیونهای هوشمند، تلویزیونهایی بوده که قابلیت اتصال به اینترنت داشته و میتوان سیستم عامل اندروید را بر روی آنها نصب کرد. با این حال بسیاری از افراد هستند که از تلویزیونهای غیرهوشمند استفاده میکنند و تمایلی به خرید تلویزیونهای هوشمند ندارند. از طرفی بدشان نمیآید که تلویزیونی که از آن استفاده میکنند، قابلیت اتصال به اینترنت را داشته باشد. چنین افرادی باید از اندروید باکسها استفاده کنند. در این مقاله قصد داریم تا شما را با دستگاه اندروید باکس آشنا کرده و قابلیتهای آن را بررسی کنیم. پس اگر در صدد خرید اندروید باکس هستید و دوست دارید بدانید که اندروید باکس چیست ، خواندن این مقاله را از دست ندهید.
اندروید باکس چیست و چه تفاوتی با تی وی باکس دارد؟
اندروید باکس دستگاه پیشرفتهای بوده که به سیستم عامل اندروید مجهز شده است و میتواند یک تلویزیون غیرهوشمند را به تلویزیون هوشمندی که امکان اتصال به اینترنت و بهرهمندی از سیستم عامل اندروید دارد تبدیل کند. با استفاده از اندروید باکس میتوان از تلویزیون مانند یک گوشی یا تبلت اندرویدی استفاده کرده و انواع شبکههای اجتماعی، نرم افزارهای پخش فیلم، انواع بازیهای اندرویدی و… را روی تلویزیون اجرا کرد. به عبارت دیگر میتوان اندروید باکس را گوشی موبایلی در نظر گرفت که صفحه نمایش آن تلویزیون است. نمونه دیگری از دستگاههایی که امکان اتصال به اینترنت را دارند تی وی باکس بوده که بسیاری از افراد آن را با اندروید باکس اشتباه میگیرند. تیوی باکسها دستگاههایی هستند که قابلیت اتصال به اینترنت را دارند اما برای نصب نرم افزار بر روی آنها محدودیتهایی وجود دارد. در واقع این دستگاهها تنها نرم افزارهای مشخصی مثل یوتیوب یا Netflix را پشتیبانی کرده و نمیتوان هر نرم افزاری را بر روی آنها نصب کرد.
قابلیتها و امکانات اندروید باکس
بعد از پرسیدن سوال: اندروید باکس چیست ؟ بهتر است نگاهی کلی به قابلیتهای آن داشته باشیم. اندروید باکسها از قابلیتهای متعددی برخوردار بوده و کاربردهای فراوانی دارند. از جمله رایجترین کاربردهای اندروید باکسها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
وبگردی با استفاده از نرم افزارهای مختلف مثل Chrome و Firefox
امکان اجرای بازیهای اندرویدی
پشتیبانی از کیبورد و ماوس گیمینگ و گیم پد
قابلیت نصب و اجرای انواع نرم افزارهای ارتباطی مثل تلگرام، اینستاگرام و اسکایپ
قابلیت اجرای برنامههای تلویزیونی با استفاده از نرم افزارهای داخلی و خارجی مثل Amazon، آیو، فیلیمو و نماوا
قابلیت پخش استریم
قابل استفاده برای سیستمهای IPTV در هتلها و ساختمانهای بزرگ
قابل استفاده در پروژههای دیجیتال ساینیج
قابلیت پشتیبانی از سیمکارت در برخی مدلها و عدم نیاز به اتصال به اینترنت جداگانه
قابلیت دسترسی به ایمیلها
امکان نصب و اجرای نرم افزارهای پخش موسیقی
قابلیت نصب Play Store روی اندروید باکس
امکان نصب نرم افزارهای مختلف از روی فلش، کارت SD و هارد اکسترنال بر روی اندروید باکس
قابلیت پشتیبانی از زبان فارسی
قابلیت پشتیبانی از Kodi
امکان اتصال وبکم به اندروید باکس
پورتها و اتصالات موجود در اندروید باکس
اتصال اندروید باکس به تلویزیون معمولاً از طریق پورت HDMI تعبیه شده در آنها صورت میگیرد. در برخی نمونهها نیز سه فیش AV درگاه ارتباطی اندروید باکس و تلویزیون میباشد. اندروید باکسها قابلیت اتصال به شبکه WiFi را داشته و جهت اتصال انواع هارد، فلش مموری، ماوس و کیبورد گیمینگ و دیگر لوازم جانبی، پورت USB نیز در آنها تعبیه شده است. اگرچه وجود تمامی این پورتها و اتصالات در انواع اندروید باکس مشترک است، اما تعداد پورتها و کیفیت و نوع اتصالات با یکدیگر تفاوت دارد. به عنوان مثال تعداد پورتهای USB میتواند در مدلهای مختلف اندروید باکس متفاوت بوده و یا نوع پورتهای USB متغیر باشد. به عنوان مثال برخی از اندروید باکسها به پورت USB 3 مجهز شدهاند. از لحاظ کیفیت اتصالات نیز ممکن است برخی از اندروید باکسها مجهز به شبکه WiFi 5 گیگاهرتز بوده و برخی از آنها به شبکه WiFi 2.4 گیگاهرتز مجهز شده باشند. با توجه به این مورد کاربران در هنگام خرید اندروید باکس باید نیازهای خود را مد نظر قرار داده و دستگاهی با اتصالات و پورتهای مورد نیاز خود را تهیه کنند.
آموزش کار با اندروید باکس
حال که متوجه شدیم اندروید باکس چیست و نسبت به قابلیتها و امکانات این دستگاه آگاهی پیدا کردیم، زمان آن رسیده تا نحوه کار با اندروید باکسها را توضیح دهیم. همانطور که گفته شد در اندروید باکسها پورتهایی تعبیه شده که اتصال این دستگاه به تلویزیون را برقرار میکند. جهت اتصال اندروید باکس به تلویزیون، در ابتدا باید کابل HDMI را به این دستگاه و به تلویزیون متصل کرده و در بین گزینههای HDMI موجود روی تلویزیون، ورودی تلویزیون را روی پورت متصل به اندروید باکس تنظیم کنید. پس از برقراری اتصال سیمی بین اندروید باکس و تلویزیون، نوبت به فعال کردن دسترسی آن به شبکه اینترنت است که این اتصال از طریق WiFi یا کابل شبکه صورت میگیرد. جهت دسترسی به اتصالات شبکه میتوان به بخش Setting دستگاه رفته و یا از گزینه مجزای مربوط به تنظیمات WiFi استفاده کرد. پس از متصل شدن دستگاه به اینترنت، اندروید باکس آماده استفاده خواهد بود. برای نصب نرم افزارهای مختلف روی این دستگاه باید یک اکانت گوگل فعال ساخته و از طریق آن به Play Store مراجعه کرده و نرم افزارهای مورد نیاز را دانلود کرد. البته این نرم افزارها را میتوان از طریق فلش مموری، هارد اکسترنال، کارت حافظه و … نیز به دستگاه منتقل و نصب کرد. از آنجایی که اندروید باکس مجهز به حافظه داخلی بوده، بدون دسترسی به اینترنت نیز میتواند برنامهها را اجرا کند.
نحوه انتخاب یک اندروید باکس مناسب
از آنجایی که اندروید باکس نیز مانند سایر دستگاههای الکترونیکی یک وسیله کاربردی محسوب میشود، لازم است تا در هنگام خرید آن به برخی نکات توجه شده و دستگاهی متناسب با کاربری مد نظر خریداری شود. از جمله مواردی که در هنگام خرید اندروید باکس باید به آن توجه شود میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
پردازنده مرکزی اندروید باکس
همانطور که میدانیم مغز متفکر این دستگاه پردازنده مرکزی آن است و باید متناسب با آنچه از اندروید باکس انتظار دارید دست به انتخاب بزنید. چرا که اگر پردازنده مرکزی از عهده اجرای نرم افزارهای مورد نیاز برنیاید، کیفیت و قدرت سایر قطعات نیز نمیتواند تاثیری بر عملکرد اندروید باکس داشته باشد. به عنوان مثال اگر قصد دارید از اندروید باکس خود برای گیمینگ استفاده کنید، قدرت و کیفیت پردازنده مرکزی بسیار حائز اهمیت خواهد بود. به طور کلی برای اینکه اندروید باکس خریداری شده لگ نداشته باشد بهتر است به دنبال نمونههای مجهز به پردازنده مرکزی حداقل چهار هستهای، با حداقل فرکانس ۱٫۹ گیگاهرتز باشید.
پورتهای USB اندروید باکس | اندروید باکس چیست ؟
گفته شد که در اندروید باکسها پورتهای متعددی تعبیه شده است. چنانچه قصد دارید تا از لوازم جانبی مختلفی برای اندروید باکس خود استفاده کنید، بهتر است در هنگام خرید به نوع پورتهای USB و تعداد آنها توجه کنید. همچنین اگر قصد دارید از هارد دیسکهای اکسترنال استفاده کنید، به دنبال گزینههای مجهز به USB 3 باشید که از سرعت کافی بهره ببرد.
فضای ذخیرهسازی اندروید باکس
مورد دیگری که در هنگام خرید اندروید باکس باید مد نظر قرار گیرد، فضای ذخیرهسازی آن است. چراکه این فضای ذخیرهسازی بوده که سیستم عامل اندروید باکس را فعال میکند. نوع سیستم عامل اندروید باکس باید با میزان حافظه آن هماهنگ باشد تا علاوه بر اینکه اندروید باکس بتواند به اجرای سیستم عامل بپردازد، فضای کافی برای نصب نرم افزارهای مختلف را نیز داشته باشد. لازم به ذکر است که بسیاری از اندروید باکسها مجهز به کارت حافظه خارجی بوده که سبب میشود کاربر متناسب با نیاز خود از کارت حافظه با ظرفیت مشخصی استفاده کند.
سیستم عامل اندروید باکس | اندروید باکس چیست ؟
در هنگام خرید اندروید باکس نکتهای که باید مد نظر قرار گرفته شود، سیستم عامل آن است. در هنگام خرید سعی کنید به سراغ مدلهایی بروید که قابلیت پشتیبانی از سیستم عامل اندروید ۶ یا بالاتر را داشته باشد. این امر سبب میشود تا اندروید باکس عملکرد بهروزی داشته باشد.
بلوتوث
زمان خرید اندروید باکس به این نکته توجه کنید که پشتیبانی آن از بلوتوث امری بسیار ضروری است؛ چرا که در برخی موارد انتقال فایلها و یا اتصال برخی از قطعات جانبی از طریق بلوتوث صورت میگیرد.
پشتیبانی از گوگل پلی | اندروید باکس چیست ؟
هنگام خرید اندروید باکس توجه کنید که به سراغ دستگاههایی بروید که از گوگل پلی پشتیبانی میکند. این امر سبب میشود تا دانلود و نصب نرم افزارها به راحتی و از طریق خود اندروید باکس انجام شده و نیازی به دانلود جداگانه نرم افزارها و انتقال آنها به اندروید باکس از طریق فلش یا هارد اکسترنال نباشد.
سیمکارت
اگر قصد اتصال اندروید باکس به WiFi را ندارید، به سراغ گزینههایی بروید که از سیمکارت پشتیبانی میکند. این امر سبب میشود تا اندروید باکس به اینترنت سیمکارت متصل گردد
در یک کلام اندروید باکس چیست ؟
خب پیش از به پایان رساندن این مقاله یک بار دیگر ببینیم اندروید باکس چیست ؟ اندروید باکس یک دستگاه بسیار کاربردی بوده که یک تلویزیون غیرهوشمند را به تلویزیونی هوشمند تبدیل میکند. در واقع این دستگاه سبب میشود تا تلویزیون بتواند به اینترنت متصل شده و از سیستم عامل اندروید پشتیبانی کند. این امر سبب میشود تا تمامی نرم افزارهای اندرویدی از جمله تلگرام، اینستاگرام، اسکایپ، انواع بازیهای اندرویدی و… به راحتی بر روی تلویزیون قابل اجرا باشد و پخش موسیقی و فیلم نیز از طریق نرم افزارهایی همچون نتفیلیکس، یوتیوب، آمازون، فیلیمو، نماوا و… امکانپذیر باشد. اندروید باکسها مانند دیگر دستگاههای الکترونیکی شامل بخشهای مختلفی بوده که از جمله مهمترین این بخشها میتوان به پردازنده مرکزی، فضای ذخیرهسازی و پورت های تعبیه شده در آن اشاره کرد. اتصال اندروید باکس به تلویزیون از طریق این پورتها صورت گرفته و برای اتصال انواع قطعات جانبی مثل هارد اکسترنال، فلش مموری، کارت حافظه و… به اندروید باکس نیز باید از این پورتها استفاده شود. در هنگام خرید اندروید باکس باید متناسب با نوع کاربری مد نظر انتخاب صورت گیرد تا دستگاه خریداری شده بتواند سیستم عامل اندروید و نرم افزارهای مختلف اندرویدی را اجرا کند.
شما صاحب تلویزیون هوشمند هستید یا به دنبال خرید اندروید باکس یا تی وی باکس؟ به نظرتان خرید تی وی باکس تا چه حد میتواند ارزش خرید داشته باشد؟ آیا ترجیح میدهید با توجه به شرایط اینترنت تلویزیون هوشمند تهیه کنید یا با خرید اندروید باکس خیال خود را راحت کنید؟ از چالشها، نظرات و پیشنهادات خود برای ما و سایر خوانندگان بنویسید و اگر این مطلب برای شما مفید بود آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.