استخراج رمزارز در ۱۰ منطقه روسیه ممنوع شد

 استخراج رمزارز در ۱۰ منطقه روسیه ممنوع شد

استخراج رمزارز در ۱۰ منطقه روسیه ممنوع شد

دولت روسیه برای مدیریت انرژی موردنیاز خود، استخراج رمزارز در ۱۰ منطقه از کشور خود را ممنوع اعلام کرد.

دولت روسیه اخیراً با اعلام ممنوعیت استخراج رمزارز در ده منطقه از این کشور، تغییری مهم در سیاست‌های خود در قبال این صنعت پرمصرف انرژی ایجاد کرده است. ممنوعیت مذکور که از اول ژانویه آغاز و تا ۱۵ مارس ۲۰۳۱ (۲۴ اسفند ۱۴۰۹) ادامه خواهد یافت، نگرانی‌های فزاینده درباره مصرف زیاد انرژی در عملیات استخراج رمزارز را برجسته می‌کند. این اقدام در‌حالی صورت می‌گیرد که روسیه پیش‌تر در ماه نوامبر، استخراج رمزارز را به‌صورت قانونی به رسمیت شناخته بود.

این تصمیم دولت روسیه را خبرگزاری دولتی تاس گزارش داده است و نه‌تنها شامل ممنوعیت کامل در ده منطقه از کشور روسیه را شامل می‌شود؛ بلکه محدودیت‌هایی را نیز برای سه منطقه دیگر مشخص می‌کند که درصورت فشار روی شبکه‌ی انرژی، وارد لیست ۱۰ تایی یادشده می‌شوند. در این مناطق، استخراج فقط در زمان اوج مصرف انرژی ممنوع خواهد بود.

رویکرد دوگانه دولت روسیه به‌‌دلیل تلاش برای یافتن تعادل بین حمایت از نوآوری‌های فناورانه و مدیریت منابع انرژی این کشور عنوان شده است؛ هرچند این فهرست نهایی نیست و احتمال تغییر آن براساس بررسی‌های کمیسیون دولتی درباره توسعه صنعت برق وجود دارد.

یکی از دلایل اصلی ممنوعیت گفته‌شده دولت روسیه، مصرف زیاد انرژی فرایند استخراج رمزارز عنوان شده است؛ چراکه این فرایند شامل حل مسائل پیچیده ریاضی به‌وسیله رایانه‌های قدرتمند برای تأیید تراکنش‌ها و تولید واحدهای جدید رمزارز می‌شود که نیازمند برق زیادی است. برای نمونه، گزارش‌ها نشان می‌دهد که عملیات استخراج در ایالات متحده تقریباً ۲٫۵ درصد از کل مصرف انرژی این کشور را به خود اختصاص می‌دهد.

روسیه در سال ۲۰۲۲ استفاده از رمزارزها را به‌عنوان پول قانونی ممنوع اعلام کرد؛ اما همچنان پرداخت‌های فرامرزی با استفاده از آن‌ها را مجاز می‌داند. این رویکرد دوگانه به‌ویژه در شرایط تحریم‌های بین‌المللی، می‌تواند تلاشی برای دورزدن محدودیت‌های مالی و حفظ روابط تجاری با سایر کشورها محسوب شود. بااین‌حال، ممنوعیت اخیر نشان می‌دهد که نگرانی‌های مربوط به مصرف انرژی بر ملاحظات اقتصادی و سیاسی اولویت یافته است.

روسیه، تنها کشوری نیست که به‌دلیل نگرانی‌های مربوط به مصرف انرژی، محدودیت‌هایی را برای استخراج رمزارز اعمال کرده است. برای مثال، کشورهایی مانند کوزوو و آنگولا نیز پیش‌تر اقداماتی مشابه را انجام داده‌اند.

آنگولا حتی پا را فراتر گذاشته و استخراج رمزارز را جرم تلقی کرده است. کشورهایی مانند ایسلند و نروژ نیز به‌دلیل کمبود انرژی، مقررات سخت‌گیرانه‌تری برای این صنعت وضع کرده‌اند. این روند جهانی نشان‌دهنده افزایش آگاهی درباره تأثیرات زیست‌محیطی استخراج رمزارز و لزوم مدیریت منابع انرژی به‌صورت پایدار است.

Nic

Related post

دیدگاهتان را بنویسید