ابعاد جدید قطعی برق؛ ابلاغ بخشنامه تعطیلی صنایع دو روز در هفته

 ابعاد جدید قطعی برق؛ ابلاغ بخشنامه تعطیلی صنایع دو روز در هفته

ابعاد جدید قطعی برق؛ ابلاغ بخشنامه تعطیلی صنایع دو روز در هفته

قطعی برق در این روزها بیشتر از هر زمان دیگر جدی‌تر شده، تا جایی که بخشنامه تعطیلی صنایع ابلاغ شده است.
این خبر را دبیرکل خانه صمت ایران داده و گفته است: بخشنامه مربوط به تعطیلی صنایع به دلیل قطعی برق به مدت دو روز در هفته ابلاغ شد.

آرمان خالقی دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره تعطیلی صنایع به دلیل قطعی برق، گفته: «تا دو روز در هفته به برخی از صنایع در برخی از شهرک‌های صنعتی از جمله شهر صنعتی کاوه در شهر ساوه ابلاغ شده است.»

به گفته او بخشنامه قطعی برق ابلاغ شده و از هفته آینده باید اجرایی می‌شود.

دبیرکل خانه صنعت همچنین افزوده است: «قطعی برق به صورت ۲۴ ساعته بوده و دو روز کامل واحد صنعتی برق نخواهد داشت.»

او تاکید کرده که با توجه به اینکه در ابتدای شروع خاموشی‌ها هستیم هنوز درباره فعال بودن صنایع در پایان هفته تصمیم اتخاذ نشده بنابراین تا اتخاذ تصمیم نهایی واحدها می‌توانند پایان هفته هم مشغول به کار باشند منتهی این امر برای کارفرما بسیار هزینه ساز است.

تصمیم به تعطیلی دو روز در هفته صنایع در حالی اتفاق می‌افتد که همین الان هم برخی از روزهای هفته، صنایع به خاطر تعطیلی استانی در تعطیلی به سر می‌برند و یا در روز، ساعت‌هایی را بدون برق سپری می‌کنند.

دور از ذهن نیست که تیر این تعطیلی‌های پشت سر هم، زودتر از همه بر پیکر کارگران خواهد خورد؛ چرخ صنایع به ویژه خوصوصی‌ها نمی‌چرخد و وقتی صنایع تعطیل باشند کارفرمایان بهانه برای تعدیل یا پرداخت نکردن حقوق دارند.

تا همین حالا که تنها سه ماه تا پایان سال فرصت است براساس داده‌های مرکز آمار ایران، تا پایان تابستان امسال، نرخ بیکاری در جمعیت ۱۵ ساله و بیش‌تر در کشور به ۷.۵ درصد رسیده و به نظر می‌رسد پیش‌بینی رشد اقتصادی ۸ درصدی محقق نخواهد شد.

مشکلات ساختاری داخلی، تحریم‌های بین‌المللی، تورم بالا و بهره‌وری پایین از جمله عواملی هستند که موانع جدی بر سر راه دستیابی به رشد پایدار ایجاد کرده‌اند. اینها را باید گذاشت در کنار تعطیلی صنایع و اداره‌های دولتی و شرکت‌های نیمه خصوصی به علت‌هایی مانند آلودگی هوا و برودت گرفته تا بی‌برقی و بی‌گازی.

در این میان هادی حق‌شناس نماینده عالی دولت در گیلان هم گفته است توقف چرخه تولید و صنایع استان، به عنوان خط قرمز استانداری است.

او درجلسه فوق‌العاده ستاد مدیریت بهینه مصرف انرژی استان با اشاره به کاهش کم سابقه دمای استان تاکید کرده است که به لحاظ اقتصادی اگر بنگاه‌های تولیدی استان که شاغلین بسیاری دارند، به ویژه صنایع ضروری تعطیل شوند، چه در کوتاه مدت و چه بلند مدت در زندگی مردم اثرات منفی خواهد گذاشت. صادقانه‌ترین درخواست از مردم این است که برای عدم تعطیلی صنایع که عواقب آن در آینده نزدیک در معیشت و گرانی‌ها و نیز بیکار شدن شاغلین در شب عید مشهود خواهد بود، به صورت جدی با مدیریت مصرف انرژی همچون برق و گاز همراهی کنند.

Nic

Related post

دیدگاهتان را بنویسید