۹ تغییر که با نخوردن گوشت قرمز در بدن رخ می‌دهد

 ۹ تغییر که با نخوردن گوشت قرمز در بدن رخ می‌دهد

نخوردن گوشت

 

گوشت قرمز سرشار از کالری است. با حذف کردن آن از رژیم غذایی خود متوجه خواهید شد که چقدر لاغرتر شده‌اید. بسیاری از تکه‌های گوشت پروتئینی بیش از میزان مورد نیاز بدن دارند. اما در صورتی که گوشت قرمز نخوریم چه اتفاقی برای بدنمان می‌افتد؟ در این مطلب قصد داریم به بررسی اتفاق‌هایی که با نخوردن گوشت قرمز برای بدن رخ می‌دهند بپردازیم.

۸۵ گرم گوشت گوساله حدود ۱۷۰ کالری دارد اما پروتئین غلات حدود ۱۰۰ کالری است. ممکن است در ابتدا تفاوت چشمگیری به نظر نیاید اما به مرور زمان این تفاوت مشخص می‌شود. بررسی‌ای که در سال ۲۰۱۵ در مجله‌ی General Internal Medicine انجام شد نشان داد افرادی که رژیم گیاهخواری دارند، وزن بیشتری در مقایسه با افرادی که رژیم غیرگیاهخواری دارند از دست می‌دهند. همچنین افراد گیاهخوار وزن بیشتری را در مقایسه با افرادی که همچنان از تخم‌مرغ و محصولات لبنی استفاده می‌کنند از دست می‌دهند. در ادامه اتفاق‌هایی که در صورت نخوردن گوشت قرمز رخ می‌دهند را بررسی کرده‌ایم.

۱. بدنتان کمتر اسیدی خواهد بود

 

بدن‌های سالم به توازن PH خوبی نیاز دارند. اما بیشتر رژیم‌های غذایی راحت جدید از غذاهای اسیدی از جمله گوشت قرمز تشکیل شده‌اند. گوشت قرمز بار اسیدی بالایی در بدن برای جذب و خنثی‌سازی تولید می‌کند. علاوه‌براین اسیدی بودن بالای بدن، محیط عالی‌ای را برای بیماری‌ها فراهم می‌کند. در صورتی که استرس و خواب کم را هم به این ترکیب اضافه کنید مقاومت بدن را در برابر بیماری‌هایی مانند سرطان و دیابت بسیار کاهش داده‌اید.

۲. احساس نفخ کمتری خواهید داشت

بدن گوشت قرمز را آهسته‌تر از سایر گوشت‌ها هضم می‌کند به همین دلیل ممکن است پس از خوردن شام استیک احساس یبوست، درد شکمی و نفخ داشته باشید. با وجود اینکه درست پس از قطع مصرف گوشت قرمز ممکن است دچار سوء هاضمه شوید اما این در نتیجه‌ی خوردن غذاهای سالم و سرشار از فیبر است. در بلند مدت باکتری‌های سالم را به سیستم گوارش خود اضافه می‌کنید که التهاب کل بدن را کاهش داده و باعث می‌شوند احساس نفخ کمتری داشته باشید. در واقع در مطالعه‌ای که مجله‌ی Nutrition Research منتشر شد این نتیجه به دست آمده بود که گیاهخواران التهاب کمتری نسبت به گوشت خواران دارند.

 

 

۳. پوست بهتری خواهید داشت

بهبود سلامت پوست

داشتن پوست شفاف از درون بدن آغاز می‌شود. خوردن مقدار زیاد میوه‌ها و سبزیجات که دارای ویتامین‌هایی مانند A، C و E هستند باعث مبارزه با رادیکال‌های آزاد مولد لک پوست می‌شود.

۴. سطح کلسترول بدن کاهش می‌یابد

با نخوردن گوشت قرمز مقدار چربی‌های اشباع که با سطوح بالای کلسترول مرتبط است کاهش می‌یابد. انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند بیشتر از ۵ تا ۶ درصد از کالری‌های روزانه‌ی خود را از چربی‌های اشباع تغذیه نکنید. این تعادل خطر داشتن کلسترول بالا که منجر به ایجاد پلاک در دیواره‌ی رگ‌ها می‌شود را کاهش می‌دهد. این تجمع آتروسکلروسیز نامیده می‌شود که می‌تواند منجر به بیمارس عروق کرونری، حمله‌ی قلبی، سکته یا سایر بیماری‌های قلبی شود.

با وجود اینکه کلسترول بالا می‌تواند به ژن مرتبط باشد اما عدم مصرف گوشت قرمز به مدت طولانی می‌تواند سطح کلسترول بدن را کاهش دهد.

۵. خطر ابتلا به سرطان‌ها کاهش می‌یابد

با کنار گذاشتن گوشت گوساله خطر ابتلا به سرطان روده (به‌ویژه در صورتی که در خانواده‌ی شما وجود داشته باشد) را کاهش دهید. رژیم‌های غذایی‌ای که چربی‌های اشباع زیادی دارند منجر به ایجاد التهاب زیادی در بدن می‌شوند و التهاب روده با سرطان روده ارتباط مستقیمی دارد.

در سال ۲۰۱۵ سازمان جهانی بهداشت گوشت قرمز را یکی از عوامل سرطان‌زا معرفی کرد. گزارش‌های زیادی مبنی بر این موضوع وجود دارند که خوردن مقدار زیاد گوشت قرمز با افزایش خطر ابتلا به سرطان روده مرتبط است.

مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۹‌ در مجله‌ی بین‌المللی Epidemiology انجام شد به این نتیجه رسید که خوردن حدود ۷۶ گرم گوشت قرمز در روز خطر ابتلا به سرطان روده‌ی بزرگ را در مقایسه با مصرف ۲۱ گرم گوشت قرمز در روز ۲۰ درصد افزایش می‌دهد.

پختن گوشت قرمز در دمای بالا تولید ترکیبات مختلفی که باعث سرطان روده در افرادی که سابقه‌ی خانوادگی دارند را تحریک می‌کند. گوشت قرمز فرآوری شده و دارای مواد نگهدارنده مانند هات‌داگ و سوسیس نیتریت‌هایی دارند که منجر به ایجاد سرطان می‌شوند.

 

۶. دچار کمبود برخی مواد مغذی خواهید شد

کمبود مواد مغذی

با وجود اینکه جبران کردن پروتئین ممکن است اما برخی مواد مغذی به صورت عمده از گوشت قرمز وارد بدن می‌شوند و در صورت عدم جبران کمبود آن‌ها را پیدا خواهید کرد. یکی از اصلی‌ترین مواد مغذی ویتامین B، عمدتا ویتامین B12 و همچنین آهن معدنی است. سایر منابع ویتامین B12 توفو، سویا، ماهی، پنیر و تخم‌مرغ هستند. برخی کارشناس‌ها همچنان توصیه می‌کنند که برای اطمینان مکمل مصرف کنید.

بسیاری از افراد حتی آن‌هایی که گوشت قرمز مصرف می‌کنند کمبود منیزیم دارند. دلیل این موضوع این است که امروزه منیزیم خاک کم است و رژیم‌های گیاهی دیگر حاوی این ماده‌ی غذایی ارزشمند نیستند. حتی گوشت‌ها هم به قدر کافی منیزیم ندارند زیرا گاوها هم در مراتعی که تغذیه می‌کنند به اندازه‌ی کافی منیزیم دریافت نمی‌کنند. بنابراین مکملی که دارای منیزیم و ویتامین دی است را بخورید. علاوه بر این پروبیوتیک‌ها که باکتری‌های مهمی را برای کمک به گوارش و جذب غذا تولید می‌کنند را را هم به رژیم غذاییتان اضافه کنید.

 

۷. خطر ابتلا به بیماری‌های جدی کاهش می‌یابد

حذف گوشت قرمز از منوی‌ غذا می‌تواند خطر ابتلا به یک‌ سری بیماری‌ها را کاهش دهد. گوشت قرمز می‌تواند حاوی مقدار بالای چربی اشباع باشد که با افزایش خطر بیماری قلبی، چاقی و دیابت مرتبط است. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۸ در مجله‌ی European Heart انجام شد به این نتیجه رسید که مصرف گوشت قرمز ترکیبی را تولید می‌کند که خطر حملات قلبی را افزایش می‌دهد.

کارنیتین که باعث می‌شود بدن تری متیل آمین ان اکسید (TMAO)؛ ترکیبی که توسط باکتری‌ها در شکم تولید می‌شود را تولید کند با خطر مرتبط است. محققان بر این باور هستند که این ترکیب روی متابولیسم کلسترول بدن تاثیر می‌گذارد که در نتیجه پلاک‌های روی دیوارهای رگ‌های خونی و خطر بیماری‌های قلبی افزایش می‌یابد.

افرادی که گوشت قرمز می‌خورند همچنین در معرض خطر بیماری آلزایمر هم قرار دارند. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۷ در مجله‌ی پزشکی British منتشر شد این ارتباط را ناشی از تجمع بیش از حد آهن موجود در گوشت قرمز دانست.

۸. انرژی بیشتری خواهید داشت

انسان برای پر انرژی بودن به قلب سالم، سیستم گوارش سالم و ذهن و بدن سالم نیاز دارد. جایگزین کردن گوشت قرمز با غذاهای سالم‌تر مانند غلات، چربی‌های گیاهی، حبوبات، میوه‌ها و سبزیجات می‌تواند انرژی را افزایش دهد.

۹. به محیط زیست کمک خواهید کرد

پرورش حیوانات برای استفاده از گوشت آن‌ها برای غذا به زمین، غذا، انرژی و آب بسیاری نیاز دارد. حدود ۵۱ درصد یا بیشتر گازهای گلخانه‌ای جهان توسط کشاورزی حیوانات ایجاد می‌شود.

Nic

Related post

دیدگاهتان را بنویسید