جراحی بلفاروپلاستی چیست و چرا انجام می‌شود؟

 جراحی بلفاروپلاستی چیست و چرا انجام می‌شود؟

بلفارو پلاستی

بلفاروپلاستی یک نوع عمل زیبایی برای جوانسازی پلک است؛ که بسته به شرایط مراجعه کننده، روی پلک فوقانی یا تحتانی انجام می شود. این نوع متد زیبایی در مواقعی جنبه درمانی پیدا می کند. برخی از افراد به دلیل افتادگی پلک دید کمتری نسبت به قبل دارند و این جراحی را با هدف اصلاح وضعیت بینایی انجام می دهند.

با توجه به اینکه امروزه اغلب افراد خواستار زیبایی و کاهش آثار پیری هستند؛ جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین و بالا مورد توجه عده زیادی قرار گرفته است. در ادامه این مطلب، جراحی بلفاروپلاستی را به طور کامل برای شما شرح می دهیم و همچنین در انتهای این محتوا یک جراح متخصص و حاذق را برای انجام این جراحی حساس به شما عزیزان معرفی می کنیم.

در چه مواقعی جراحی بلفاروپلاستی پلک بالا انجام می شود؟

جراحی بلفاروپلاستی پلک بالا معمولاً برای کسانی انجام می شود که پلک فوقانی آن ها به دلیل کهولت سن و کاهش الاستین دچار افتادگی شده است. متاسفانه افزایش سن سبب می شود تا از میزان تولید کلاژن ها در پوست کاسته شود. به دنبال کاهش کلاژن در بزرگسالی، پتوز یا افتادگی پلک اتفاق می افتد. لازم است این نکته را یادآور شویم که پتوز چشم تنها به دلیل بالا رفتن سن اتفاق نمی افتد؛ بلکه در مواقعی علت اصلی پتوز، افتادگی ابرو است.

در این وضعیت جراح پلاستیک طی جراحی لیفت، با بالا بردن ابرو باعث اصلاح پتوز می شود. جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین و بالا ضمن اصلاح عارضه پتوز، برای رفع مشکل بلفاروپتوز نیز انجام می شود. بلفاروپتوز وضعیتی است که به دلیل جدا شدن فیبر ماهیچه های باز کننده چشم اتفاق می افتد. در واقع بالا رفتن سن سبب جدا شدن فیبر از این ماهیچه ها و در نتیجه افتاده شدن پلک بالایی می شود.

جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین در چه مواقعی انجام می شود؟

پلک های پایینی مانند پلک های بالایی به دلیل افزایش سن در معرض اثرات پیری قرار دارند؛ بنابراین؛ پوست پلک پایینی نیز به دلیل کاهش میزان کلاژن و الاستین افتاده و چروکیده می شود. بعد از افتادگی پوست و نازک شدن آن، بافت همبند نیز به سمت پایین چشم کشیده می شود؛ که نتیجه آن ایجاد کیسه های ریز و ناخوشایند در زیر چشم است. در برخی از افراد افتادگی بافت همبند با تجمع مایع همراه است؛ که نتیجه آن بزرگ تر دیده شدن کیسه های تشکیل شده است. در صورت بروز این مشکلات، جراح پلاستیک طی جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین، اقدام به رفع افتادگی ها، از بین بردن کیسه و جدا کردن پوست اضافی پلک می کند.

چه کسانی کاندیدای مناسبی برای جراحی بلفاروپلاستی پلک بالا و پایین هستند؟

ممکن است این سوال برای عده ای از افراد ایجاد شود که آیا من کاندیدای مناسبی برای جراحی بلفاروپلاستی پلک هستم؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال لازم است تا لیست زیر را با دقت مطالعه کنید. کاندیدای جراحی بلفاروپلاستی پلک بالا و پایین عبارتند از:

افراد دارای پلک بالای افتاده
افراد دارای پلک پایین افتاده
افراد دارای میدان دید کم
افراد دارای کیسه های ریز برجسته زیر چشم
افرادی با پلک های نامتقارن
افراد دارای پف پلک

جراحی بلفاروپلاستی پلک چگونه انجام می شود؟

روش انجام جراحی بلفاروپلاستی پلک بالا و پایین اندکی با یکدیگر متفاوت است. در جراحی بلفاروپلاستی پلک فوقانی، جراح یک برش بسیار ظریف در امتداد جدیدترین چین پلک ایجاد می کند. حال ابزارهای موردنظر خود را از طریق شکاف به زیر پوست وارد می کند؛ تا به جابه جایی یا خارج کردن چربی های اضافی زیر پلک بپردازد. معمولاً پوست های اضافی و چین خورده این ناحیه نیز در انتهای جراحی برداشته می شود. در پایان عمل بلفاروپلاستی پلک بالایی، شکاف ایجاد شده با بخیه بسته می شود.

بلفاروپلاستی پلک پایین با توجه به وضعیت بیمار، ممکن است به چند روش انجام شود. برای انجام این عمل، جراح پلاستیک ابتدا برش نازکی را در امتداد خط مژه ایجاد می کند؛ تا به قسمت زیرین پلک دسترسی پیدا کند؛ مانند جراحی بلفاروپلاستی پلک فوقانی، جراح چربی های اضافی زیر پوست را خارج می کند؛ یا با کمک ابزارهای موجود، این چربی را به نواحی فرورفته انتقال می دهد. بسته به میزان افتادگی، ممکن است جراح ترجیح دهد تا برش اولیه را در امتداد خط صورتی پلک پایین ایجاد کند.

در مواقعی جراح در کنار جراحی بلفاروپلاستی پلک فوقانی، اقدام به عمل کانتوپکسی می کند. این عمل معمولاً به منظور جلوگیری از افتادگی بیشتر پلک ها انجام می شود. در عمل کانتوپکسی، جراح بخش خارجی چشم را به ساختار زیرینش اتصال می دهد. این متد زیبایی نیاز به دقت و تمرکز بسیار زیادی دارد؛ بنابراین؛ لازم است تا قبل از اقدام برای این عمل، نسبت به مهارت و توانایی جراح پلاستیک اطمینان حاصل شود.

جراحی بلفاروپلاستی پلک با چه خطراتی همراه است؟

چند خطر احتمالی که ممکن است بعد از جراحی بلفاروپلاستی پلک شما را تهدید کند، عبارت است از:

اختلال موقت در بینایی
دید دوتایی
متقارن نبودن پلک ها
ایجاد زخم و آکنه برای مدت کوتاه
ظاهر شدن جوش های سر سفید
بروز بیماری اکتروپیون
بروز عفونت در محل بخیه
متورم و کبود شدن محل بخیه

اکثر عوارض ذکر شده موقتی هستند و پس از اتمام دوران نقاهت رفع می شوند؛ بنابراین؛ نگرانی چندانی از بابت خطرات بعد از عمل بلفاروپلاستی وجود ندارد.

مراجعه به پزشک

برخی از افراد بعد از مطالعه خطرات و عوارض جراحی بلفاروپلاستی پلک از انجام این عمل زیبایی پشیمان می شوند. اگرچه جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین و بالا با عوارض و کمی خطر همراه است؛ اما اگر توسط یک جراح پلاستیک متخصص و باتجربه انجام شود، خطر جدی و غیرقابل جبرانی شما را تهدید نمی کند.

 

Nic

Related post

دیدگاهتان را بنویسید