مواد معدنی و ویتامینهای جعفری
جعفری گیاهی گلدار که بومی منطقهی مدیترانه است. با تحقیقات زیادی که بر روی خواص این گیاه صورت گرفت، مشخص شد که برای فشارخون بالا، بیماریهای التهابی و آلرژی مفید است.
این گیاه حاوی مواد معدنی زیادی است که در ۳۰ گرم آن مواد غذایی زیر یافت میشود:
کالری: ۱۱ واحد
کربوهیدرات: ۲ گرم
پروتئین: ۱ گرم
چربی: کمتر از ۱ گرم
فیبر: ۱ گرم
ویتامین A: 108 درصد از میزان مصرف روزانه را تأمین میکند.
ویتامین ث: ۵۳ % از نیاز روزانه را تأمین میکند.
ویتامین K: 547 درصد از نیاز روزانه را تأمین میکند.
فولات: ۱۱٪ از نیاز روزانه را تأمین میکند.
پتاسیم: ۴٪ از نیاز روزانه را تأمین میکند.
این گیاه سرشار از ویتامینهای زیادی است که همگی برای سلامت بدن ضرورت دارند. ویتامین K موجود در جعفری به لخته شدن خون پس از جراحت و استحکام استخوانها کمک میکند. یکی دیگر از خواص جعفری تازه تأمین ویتامینهای A و C است که آنتیاکسیدانهای مهمی برای بدن محسوب میشوند. علاوه بر این، به دلیل داشتن کالری بسیار کم، میتواند یک مادهی خوراکی مناسب برای لاغری باشد.
جعفری حاوی ویتامین K است. این ویتامین یک مادهی مغذی برای سلامت استخوانها محسوب میشود. هر ۳۰ گرم جعفری میتواند ۵۴۷ واحد از ویتامین K مورد نیاز بدن را تأمین کنید.