تغییر شرایط شرکت در دور دوم فروش خودرو با مکانیزم نوبت دهی؟
سیاست گذار خودرویی دور اول فروش محصولات شرکت های خودروساز با چالش های متعدد روبرو بود. بزرگترین چالش مدیران صمت تحویل برخی از خودروها در سال ۱۴۰۳ بود. این زمان تحویل موجب نارضایتی بخشی از متقاضیان شد. امکان تغییر خودرو حربه ای بود که وزارت صمت برای راضی کردن مشتریان به کار بست. حال زمزمه هایی برای آغاز دور دوم فروش خودرو به گوش می رسد.
تغییر شرایط شرکت در دور دوم فروش خودرو با مکانیزم نوبت دهی؟
به گزارش اکو ایران، اخبار منتشر شده نشان می دهد وزارت صمت خود را آماده برگزاری دومین دور فروش محصولات شرکت های خودروساز با مکانیزم بدون قرعه کشی می کند. آن طور که شنیده می شود قرار است محصولات تولیدی خودروسازان روز ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ بار دیگر پشت ویترین سامانه یکپارچه تخصیص خودرو قرار گیرد تا متقاضیان نسبت به انتخاب خودروی مورد نظر خود و طی کردن مراحل ثبت نام اقدام کنند.
با توجه به تجارب به دست آمده از دور اول فروش خودرو با ساز و کار نوبت دهی بازه در نظر گرفته شده برای دور دوم عرضه محصولات خودروسازان ۱۰ روز در نظر گرفته شده است. بنابراین دور دوم حضور محصولات شرکت های خودروساز در سامانه یکپارچه تا اواخر اردیبهشت سال جاری ادامه دار خواهد بود.
نکته ای که در ارتباط با دور دوم فروش خودرو با مکانیزم بدون قرعه کشی ذهن متقاضیان را به خود جلب کرده شرایط شرکت در آن است. سیاست گذار خودرویی در دور اول عرضه محصولات شرکت های خودروساز از مسیر سامانه یکپارچه تخصیص خودرو شرایطی مانند نداشتن پلاک فعال، خرید نکردن از شرکت های خودروساز به مدت ۴۸ ماه گذشته و داشتن گواهینامه رانندگی را مدنظر داشت. فراموش نکنیم افتتاح حساب وکالتی و مسدود کردن مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان در آن حساب نیز از شروط شرکت در طرح فروش محصولات شرکت های خودروساز با ساز و کار جدید بود. به نظر می رسد سه شرط اول در این دور از عرضه خودرو نیز به قوت خود باقی باشد اما گمانه زنی درباره مبلغ ۱۰۰ میلیون تومانب دپویی در حساب های وکالتی تا حدودی محل شک است. اظهارات سخنگوی صمت در ضمن بیان تاخیر در شروع دور جدید فروش محصولات شرکت های خودروساز تا حدودی به ابهامات دامن زد. امید قالیباف گفت متقاضیان عجله ای در ارتباط با افتتاح حساب وکالتی نداشته باشند و اجازه دهند بعد از تعیین تکلیف زمان آغاز دور دوم فروش محصولات خودروسازان بدون قرعه کشی و اعلام شرایط حساب های وکالتی را افتتاح و مبلغ تعیین شده را به آن واریز کنند. تکرار این اظهارات از سوی مدیر سامانه یکپارچه تخصیص خودرو نیز اتفاق افتاد. مهدی تقدسی نیز از متقاضیان خواست تا برای افتتاح حساب های وکالتی عجله نکنند. به نظر می رسد پشت این اصرار برای افتتاح نکردن حساب وکالتی ایده ای وجود داشته باشد. این احتمال وجود دارد که سیاست گذار خودرویی قصد دارد تا میزان مبلغ دپو شده در حساب های وکالتی را افزایش دهد. البته این احتمال هم وجود دارد که وزارت صمت تغییر خاصی در شرایط شرکت و مبلغ مورد نیاز برای حضور در طرح فروش بدون قرعه کشی ایجاد نکند. هر چه هست باید تا زمان اعلام رسمی شرایط شرکت در دومین طرح فروش گسترده با ساز و کار نوبت دهی منتظر بمانیم و ببینیم آیا شرایط تغییر می کنند یا اینکه همان شرایط دور اول فروش خودرو بار دیگر در دور دوم پیش فروش محصولات خودروسازان اعمال خواهد شد؟