۹ایدهی خلاقانه برای استفاده از موزهای قهوهای و خیلی رسیده
مانند بسیاری از میوهها، موز هم بهتدریج رسیدهتر و نرمتر میشود و تغییر رنگ میدهد. پوست این میوهی مغذی در ابتدا سبز است، اما با گذشت زمان به زرد و سپس قهوهای تبدیل میشود. با رسیدن موز، آزاد شدن گاز اتیلن باعث قهوهای شدن رنگدانهی زرد در پوست آن میشود. ممکن است موزهای قهوهای و خیلی رسیده برای پذیرایی از مهمان مناسب نباشند، اما بیفایده هم نیستند و همچنان یک غذای مغذی محسوب میشوند. در این مقاله، ۹ روش برای استفاده از این نوع موزها را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت. با ما همراه باشید.
۱. آنها را داخل اسموتی بریزید
موز یکی از محبوبترین مواد تشکیلدهندهی اسموتی است. موز قهوهای بهخوبی با سایر اجزای اسموتی ترکیب میشود و تقریباً در هر دستورالعمل اسموتی که به موز نیاز دارد میتوان از آن استفاده کرد. تنها تغییری که ممکن است در اسموتی خود مشاهده کنید، تیرهتر شدن رنگ و شیرینتر شدن طعم آن است. چون موز قهوهای نسبت به موز زرد حاوی قند بیشتری است و بنابراین طعم شیرینتری دارد.
طرز تهیه ۲۵ اسموتی فوقالعاده برای کاهش وزن و چربیسوزی
۲. آنها را به بلغور جو دوسر اضافه کنید
اضافه کردن موز قهوهای به بلغور جو دوسر، راهی ساده برای شیرینتر کردن طعم آن بدون استفاده از شکر است. بهعلاوه، موز دارای مواد مغذی است و میتواند فیبر، ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدانهای بیشتری را به وعدهی غذایی شما اضافه کند.
۳. از آنها برای تهیهی پنکیک استفاده کنید
پنکیک موز
موز اغلب با پنکیک بهخوبی ترکیب میشود. میتوانید موزهای رسیده را خرد کرده و روی پنکیک قرار دهید یا آنها را مستقیماً با خمیر پنکیک مخلوط کنید. بعضی از افراد معتقدند که ترکیب کردن موز قهوهای یا خیلی رسیده با خمیر پنکیک باعث شیرینتر شدن و پف کردن آن میشود.
۴. با آنها نان و کیک بپزید
اگر از طرفداران موز هستید، احتمالاً میدانید که موز قهوهای و خیلی رسیده برای تهیهی نان موز مناسب است. همچنین میتوانید از آن برای درست کردن کیک استفاده کنید.
۵. آنها را بهصورت پختهشده بخورید
آیا میدانستید که میتوان موز را هم مثل پلانتین روی دستگاهی گریل یا اجاق گاز کباب کرد؟ پلانتین میوهای شبیهی موز است که گاهی اوقات بهصورت خام مصرف میشود، اما اغلب از آن بهشکل پختهشده استفاده میکنند. این میوه نسبت به موز سفتتر و بزرگتر است و قند کمتر و نشاستهی بیشتری دارد.
۶. آنها را جایگزین تخممرغ کنید
اگر تخم مرغ ندارید، به آن حساسیت دارید یا از رژیم گیاهخواری پیروی میکنید، موادی دیگری وجود دارند که میتوانید از آنها به جای تخممرغ استفاده کنید، مثل سس سیب، دانههای آسیابشدهی بزرک و حتی موز قهوهای لهشده. موز قهوهای لهشده بهدلیل شیرین و چسبنده بودن، بهعنوان جایگزین تخممرغ در دستور پخت انواع نان، کیک و مافین بهترین کارآیی را دارد. به ازای هر تخممرغ میتوانید یک موز قهوهای کوچک یا نصف یک موز بزرگ را له کرده و به دستور غذا اضافه کنید.
۷. از آنها برای تهیهی چای استفاده کنید
چای موز
وقتی به موز فکر میکنید، ممکن است چای اولین چیزی نباشد که به ذهنتان خطور میکند. اما در حقیقت، چای موز منبع خوشطعمی از ویتامینها و مواد معدنی مختلف مانند پتاسیم و منیزیم است. میتوانید چای موز را با یا بدون پوست درست کنید، اما به خاطرداشته باشید که بسیاری از آنتی اکسیدانهای مفید این میوه در پوست آن یافت میشوند. بنابراین، استفاده از پوست موز در چای میتواند مواد مغذی بیشتری را به همراه داشته باشد.
برای تهیهی چای موز بهروش زیر عمل کنید:
یک قابلمه را با دو تا سه لیوان (۵۰۰ تا ۷۵۰ میلیلیتر) آب پر کنید و آن را به جوش آورید.
یک عدد موز را خرد کنید. در صورت تمایل، میتوانید پوست آن را بگیرید.
موز را به آب در حال جوش اضافه کنید.
حرارت را کم کنید و بگذارید ۵ تا ۱۰ دقیقه بجوشد.
در صورت تمایل، به آب دارچین یا عسل اضافه کنید.
موز را بردارید و مایع باقیمانده را داخل دو تا سه لیوان بریزید.
برای جلوگیری از هدر رفتن مواد غذایی، از باقیماندهی موز برای تهیهی اسموتی یا نان استفاده کنید یا آن را همراه با بلغور جو دوسر بخورید.
۲۳ کاربرد جالب پوست موز برای مراقبت از پوست و مو، سفید کردن دندان و…
۸. از آنها برای مراقبت از پوست و موی خود استفاده کنید
اگر تعداد موزهای قهوهای بیشتر از مقداری است که میخواهید بخورید، میتوانید از آنها در روتین مراقبت از پوست و مو و تهیهی ماسکهای خانگی استفاده کنید.
۱۱ ماسک موی طبیعی و تقویتکننده با موز برای انواع مو
۹. آنها را برای استفاده در روزهای آینده فریز کنید
یکی از مزایای موز این است که میتوانید بهراحتی از آن در فریزر نگهداری کنید. اگر مقدار زیادی موز قهوهای و رسیده دارید و نمیتوانید همین الان از آنها استفاده کنید، فریز کردن یک راهی عالی برای جلوگیری از هدر رفتن مواد غذایی است. با موز یخزده میتوانید کارهای زیادی انجام دهید، اما بهتر است از آنها برای تهیهی اسموتی و بستنی استفاده کنید.