محبوبترین انواع پنیر را بشناسید؛ ۹ مورد مخصوص عاشقان پنیر
به نظر من پنیر یکی از خوشمزهترین مواد خوراکی است که در جهان وجود دارد. تنوع بالا و طعمهای مختلف انواع پنیر توانسته آن را به یک مکمل عالی برای غذاهای اصلی و میانوعدهها تبدیل کند. البته پنیر برای من یک غذای اصلی به شمار میرود چون عاشق آن هستم.
در بازار ایران هم انواع پنیر خوشمزه و جذاب وجود دارد که میتوانید با آنها آشپزی کنید یا در کنار آجیل، کراکر شور، گلابی و انجیر به عنوان یک میانوعدهی خوشمزه مصرف کنید. البته من به این ترکیب یک شیشه دلستر تلخ هم اضافه میکنم تا تمام طعمهای دلچسب را یکجا جمع کنم.
از آنجایی که اغلب مردم با تنوع پنیرها آشنا نیستند و فقط یکی دو مدل پنیر مناسب صبحانه را میشناسند، تصمیم گرفتم در این مطلب از دیجیکالا مگ ۹ مدل از محبوبترین انواع پنیر را به شما معرفی کنم. محبوبیت این پنیرها جهانی است و توصیه میکنم حتما آنها را امتحان کنید.
آنچه میخوانید:
۱. پنیر چدار کهنه
۲. پنیر آلپ یا آلپاین
۳. پنیر خاکستری
۴. پنیر خامهای سهگانهی بلومی
۵. بلو چیز یا پنیر آبی
۶. پنیر خامهای
۷. پنیر فتا
۸. پنیر تازهی بُز
۹. پنیر طعمدار
کالری انواع پنیرها
۱. پنیر چدار کهنه 🧀
هیچ تفاوتی بین پنیر چدار سفید و زرد نیست، تنها چیزی که به پنیر زرد اضافه شده آناتو، یک مادهی طبیعی حاوی رنگ نارنجی، است.
این پنیر کهنه کمی مرطوب است و وقتی برش میخورد یک قسمت تیز دارد که به راحتی از همان بخش میتوانید ان را رنده کنید. پس میتوان گفت که یک انتاب عالی برای پختوپز و البته میانوعده است. باید بدانید که چدار هرچه کهنهتر شود خشکتر، خوشطعمتر و البته گرانتر میشود. شما میتوانید پنیر چدار را تا ۵ سال نگه دارید تا حسابی کهنه شود، اما بهترین زمان برای شروع استفاده پس از ۲ تا ۳ سال نگهداری است. طعم این پنیر با سن ۲ تا ۳ سال مناسبتر است و بافت بهتری هم دارد. چدار هرچه کهنهتر شود شکنندهتر هم خواهد بود پس اگر میخواهید تختهی پنیر بچینید میتوانید چدار خیلی قدیمی بخرید.
۲. پنیر آلپ یا آلپاین 🧀
این پنیر بافت نسبتا سفت و حالت کشسانی دارد پس برای ذوب کردن و استفاده روی غذا مناسب است. این پنیر در بعضی کشورها با نام پنیر کوهستانی شناخته میشود.
۳. پنیر خاکستری 🧀
رنگ خاکستری ظاهر پنیر را چند برابر جذابتر میکند. این رنگ گاهی تمام سطح پنیر را میپوشاند، گاهی هم فقط به صورت یک نوار از وسط پنیر میگذرد. اضافه شدن رنگ خاکستری به پنیر فقط جنبهی زیبایی ندارد. اضافه کردن خاکستر به پنیر یک روش سنتی است که به زودتر و بهتر آماده شدن آن کمک میکند. دهکدهی موربیه در فرانسه یکی از معروفترین مکانها برای تولید پنیر خاکستری است. خاکستری که برای ساخت این نوع پنیر استفاده میشود معمولا از سوزاندن چوب درخت انگور به دست میآید. اگر اهل کمپینگ و طبیعتگردی هستید حتما یک تکه پنیر خاکستری همراه خود داشته باشید. هیچ چیزی از خوردن آن وقتی کنار آتش نشستهاید لذتبخشتر نیست.
۴. پنیر خامهای سهگانهی بلومی 🧀
این پنیر اصالتا نروژی است و زیر پوست نرم آن مخلوطی از پنیر نرم،کپک و قارچهای بیضرر وجود دارد. ترکیب کپکها و قارچهای باعث جا افتادن و خوشمزهتر شدن پنیر میشود. بافت آن شبیه به پودینگ است و طعمی بینظیر دارد. در زمان خوردن این پنیر نتهای لیمو و قارچ را هم در دهان خود احساس خواهید کرد. در زمان خرید باید توجه کنید که اگر پوستهی پنیر شما بوی آمونیاک میدهد یعنی از زمان مناسب برای مصرف آن گذشته و نباید آن را بخورید. پیشنهاد من پخت پنینی با این پنیر خامهای خوشمزه است.
۵. بلو چیز یا پنیر آبی 🧀
کپک پنیسیلیوم همان چیزی است که باعث به وجود آمدن بلو چیز میشود. بافت این پنیر نیمهنرم است و برای استفاده در تختههای پنیر گزینهی بسیار مناسبی است. اگر این پنیر را از قبل خرد کنید و کمی هوا بورد طعم آن کمی غیرملایم میشود پس بهتر است کمی مانده به سرو، آن را خرد کنید. همچنین در زمان خرید یک تکه بلوچیز کامل، و نه خرد شده، بخرید تا طعم ملایم آن از بین نرفته باشد.
۶. پنیر خامهای 🧀
این مدل پنیر با شیر و خامه درست شده و بافت بسیار نرمی دارد که کمک میکند به راحتی روی تمام سطح مورد نظر پخش شود. همچنین به راحتی با هر مادهی غذایی که بخواهید ترکیب میشود. شاید بتوان گفت یکی از انواع پنیر صبحانه است که در هر خانهای پیدا میشود. فرقی ندارد قرار است صبحانه بخورید، قصد پخت پاستا دارید یا قرار است یک چیز کیک خوشمزه بپزید، پنیر خامهای همه جا میتواند در کنار شما باشد.
۷. پنیر فتا 🧀
شاید بتوان گفت یکی از محبوبترین انواع پنیر در ایران بعد از پنیر تبریزی، همین پنیر فتا است. طعم آن شور است و در تمام جهان طرفدار دارد. این پنیر اصالتا مربوط به یونان است. یونانیها فتا را از شیر گوسفند تهیه میکردند که بافت بسیار نرمی داشت. اما این روزها از شیر گاو هم برای تهیهی فتا استفاده میشود که بافت خشکتری به آن میدهد. پس اگر قرار است پنیر فتا را به صورت خرد شده در سالاد یا روی غذا استفاده کنید به دنبال پنیری باشید که از شیر گاو تهیه شده باشد. اما اگر قرار است در وعدهی صبحانه آن را مصرف کنید یا یک جای خالی روی سینی پنیرتان برای فتا کنار گذاشتهاید، پنیری بخرید که از شیر گوسفند تهیه شده باشد.
۸. پنیر تازهی بُز
این یک پنیر همهکاره است چون میتوانید آن را در کوتاهترین زمان برای سینی پنیر یا آشپزی آماده کنید. اگر به دنبال پنیری سبک اما خامهای برای عصرانه میگردید که به همراه بیسکوییتهای ترد یا نان تازه بخورید، پنیر تازهی بز گزینهای بسیار عالی است.
۹. پنیر طعمدار 🧀
این پنیر، که با نام پنیر میخانه هم شناخته میشود، کمی سختتر از دیگر پنیرها ذوب میشود. پس بهتر است از آن برای چیدن سینی پنیر استفاده کنید و به فکر استفادهاش در آشپزی نباشید. طعم آن همراه با پیازچه عالی میشود و اگر همراه با ساندویچ پنیر طعمدار و پیازچه یک شیشه دلستر هم کنار دستتان باشد، در حال تجربهی خوردن یکی از بهترین وعدههای غذایی خواهید بود.
کالری انواع پنیرها
کالری شماری یکی از کارهای روتین افرادی است که رژیم لاغری دارند. البته که متخصصهای تغذیه توصیه میکنند به جای شمارش کالری باید به اصلاح عادتهای غذایی پرداخت، اما به هر حال میزان کالری دریافتی از غذاها برای اغلب افراد مهم است. پنیر هم یکی از غذاهای پر کالری است و بد نیست که میزان کالری هر مدل از آن را بدانید. در جدول زیر میتوانید کالری انواع پنیرها را در هر ۱۰۰ گرم بخوانید.
نام پنیر میزان کالری
پنیر آسیاگو ۳۹۲
پنیر بلو چیز ۳۵۳
پنیر بری ۳۳۴
پنیر کاممبر ۳۰۰
پنیر چدار ۴۰۳
پنیر فوندو ۲۲۸
پنیر اسپرید ۲۹۰
پنیر ویز ۲۷۶
پنیر چستر ۳۸۷
پنیر کاتج ۹۸
پنیر هلندی ۳۹۳
پنیر اِدام ۳۵۷
پنیر فتا ۲۶۴
پنیر فونتینا ۳۸۹
پنیر موزارلای تازه ۲۸۰
پنیر بز ۳۶۴
پنیر گودا ۳۵۶
پنیر پارمزان رنده شده ۴۳۱
پنیر کبابی ۳۵۰
پنیر هالومی ۳۲۱
پنیر هاوارتی ۳۷۱
پنیر ایتالیایی ۳۹۷
پنیر منچگو ۳۲۰
پنیر مونتری ۳۷۳
پنیر موزارلا ۲۸۰
پنیر پارمزان ۴۳۱
پنیر پکورینو ۳۸۷
پنیر پروولون ۳۵۱
پنیر راکلت ۳۵۷
پنیر ریکوتا ۱۷۴
پنیر رومانو ۳۸۷
پنیر روکفور ۳۶۹
پنیر گوسفندی ۳۶۴
پنیر نرم ۲۶۸
پنیر استیلتون ۳۹۳
پنیر رشتهای ۲۵۰
پنیر سوئیسی ۳۸۰
پنیر چدار سفید ۴۰۳
پنیر ویسکانسین ۳۸۹