ترفندهایی که کمک میکند آجیل سالم را از آجیل آجیل ناسالم تشخیص دهید
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو در آستانه نوروز و افزایش خرید آجیل، چند نکته معم درباره سلامت این ماده غذایی مطرح کرد.
مهدی انصاری با اشاره به برخی تقلبات در آجیل و تنقلات، گفت: یکی از تنقلات مهمی که در ایام عید بسیار مورد توجه مردم قرار میگیرد، انواع مختلف مغزیجات با مقادیر متفاوت به عنوان آجیل نوروز است که میتواند کیفیت بسیار متنوعی داشته باشد.
وی افزود: نکتهای که باید در مورد آجیل توجه شود این است که برخی سودجویان برای اینکه رنگ و لعاب قابل توجه به آن دهند از رنگهایی استفاده میکنند که به ظاهر زعفرانی است اما با توجه به قیمت بالای زعفران، در برخی موارد از زعفران استفاده نشده و از رنگهای مصنوعی و بعضی موارد رنگهای خطرناکی استفاده میشود که برای سلامتی به شدت مضر است.
انصاری ادامه داد: در صورتی که آجیل به عنوان به ماده مغذی در حد معقول مصرف شود، مفید است ولی استفاده از آجیلهایی با رنگ مصنوعی به شدت خطرناک بوده و میتواند آسیبهای جبران ناپذیری را ایجاد کند.
این مسئول به مردم توصیه کرد تا جایی که امکان دارد آجیلهایی با رنگ طبیعی و کمنمک تهیه و مصرف کنند.
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو تاکید کرد: در آجیل معمولاً نمک زیادی وجود دارد که برای مصرف کنندگان به خصوص مبتلایان به فشارخون خطرآفرین بوده، همچنین ممکن است از نمکهای متفرقه استفاده شود که همین نمکها حاوی آلودگیهای متعددی از جمله فلزات سنگین، آرسنیک و… است، لذا در صورت مصرف آجیل بو داده ترجیحاً آجیل خام یا کم نمک تهیه کنند.
وی با تاکید بر اینکه هنگام تهیه آجیل حتماً به عدم نمناکی و خشک بودن آن دقت کنید، گفت: اگر آجیل در محیط مرطوب نگهداری شده و حالت نم زدگی داشته باشد، محیط بسیار مناسبی برای رشد قارچ و انواع میکروبهاست و میتواند سمومی از جمله آفلاتوکسین را تولید کند.
انصاری همچنین با بیان این که گاهی نمناکی به علت شرایط نگهداری نامناسب است، عنوان کرد: گاهی عمداً مقداری نمناکی به آجیل زده میشود که سنگینتر شود. در هر دو حالت علاوه بر بحث تقلب، رشد قارچی هم ایجاد شده که بسیار خطرناک است. بنابراین آجیل بی نمک و یا کم نمک بی رنگ و ترد و تازه قابل قبول است.