۸ نکته که برای خرید پکیج شوفاژ دیواری گازی باید در نظر بگیرید

 ۸ نکته که برای خرید پکیج شوفاژ دیواری گازی باید در نظر بگیرید

پکیج

شوفاژ یکی از وسایل گرمایشی است که استفاده از آن در دهه‌های اخیر بسیار رواج پیدا کرده و تقریبا در هر آپارتمانی استفاده می‌شود. شوفاژهای قدیمی‌تر با حرکت آب داغی که از موتورخانه در لوله‌ها جریان پیدا می‌کرد گرم می‌شد. سوخت منبع انرژی موتورخانه یا شوفاژخانه گازوئیل بود و هر ماه یک بار باید مخزن گازوئیل پر می‌شد تا جریان آب داغ قطع نشود. اما با گذشت زمان و تمایل به جایگزینی گاز به جای گازوئیل، دیگر شوفاژخانه‌ها از دور خارج شدند و جای خود را به پکیج‌ گازی دادند. حالا دیگر در هر خانه‌ای یک پکیج شوفاژ دیواری گازی نصب شده است که علاوه بر تامین آب گرم مورد نیاز برای حمام و استفاده‌های روزمره، آب داغ داخل شوفاژها را هم تامین می‌کند.

پکیج شوفاژ دیواری گازی در کنار مزایایی که ایجاد کرده، نگرانی‌هایی را هم پیش آورده است. مثلا اینکه چطور یک پکیج مناسب انتخاب کنیم و چه راه‌هایی برای کاهش مصرف گاز پکیج دیواری وجود دارد. در این مطلب از دیجی‌کالا مگ می‌خواهیم به تمام این سوالات پاسخ دهیم و با هم ۱۰ پکیج شوفاژ دیواری گازی پرفروش و محبوب در بازار ایران را هم بررسی کنیم.
در این مطلب می‌خوانید:

پکیج شوفاژ دیواری گازی چیست؟
مزایای استفاده از پکیج شوفاژ دیواری گازی
ترفندهایی برای کاهش مصرف گاز در پکیج شوفاژ دیواری گازی
استفاده از پکیج شوفاژ دیواری گازی در تابستان
مشکلات رایج در پکیج شوفاژ دیواری گازی
۳ پکیج شوفاژ دیواری گازی پرفروش در بازار ایران
پکیج شوفاژ دیواری گازی چیست؟

 

همان‌طور که گفتیم، پکیج شوفاژ دیواری گازی یک وسیله‌ی گرمایشی است که علاوه بر تامین آب داغ برای استفاده‌ی روزمره، آب داغ را در لوله‌های شوفاژ هم به جریان می‌اندازد تا فضای خانه گرم شود. اشغال فضای کم و بازدهی بالای این وسیله، آن را به یک سیستم گرمایشی محبوب تبدیل کرده است.

پکیج معمولا روی دیوار آشپزخانه نصب می‌شود و لوله‌های آب مخصوص بخش شوفاژ در خانه کشیده می‌شود. البته امکان اتصال این لوله‌ها به سیستم گرمایش از کف هم علاوه بر شوفاژ وجود دارد. نکته‌ی مهم در استفاده از پکیج، نصب دودکش مخصوص دوجداره یا کواکسیال است. این دودکش علاوه بر هدایت گاز ناشی از سوختن به بیرون، هوای مورد نیاز برای کار پکیج را هم تامین می‌کند.

راهنمای خرید بخاری برقی؛ انواع، مزایا، معایب و پرفروش‌ترین‌ها

مزایای استفاده از پکیج شوفاژ دیواری گازی

استفاده از این سیستم گرمایشی مزایای مختلفی با خود به همراه دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

تامین آب گرم مصرفی در تمام روزهای سال
تعمیر آسان
اشغال فضای کم
صرفه‌جویی در هزینه‌های گرمایش خانه
تولید گرمای بیشتر نسبت به وسایل گرمایشی گازسوز دیگر
کاهش هزینه‌های نگهداری و تعمیرات نسبت به سیستم قدیمی شوفاژخانه

ترفندهایی برای کاهش مصرف گاز در پکیج شوفاژ دیواری گازی

کاهش مصرف گاز پکیج دیواری

اگر مصرف انرژی مدیریت نشود، هزینه‌ی قبض‌هایی که به دست شما می‌رسد سر به فلک خواهد زد. گاز هم یکی از مواردی است که اگر به درستی مصرف نشود، هزینه‌ی آن به صورت تصاعدی بالا می‌رود. همچنین با مصرف بی‌رویه‌ی گاز به شبکه‌ی گازرسانی فشار وارد می‌آید. به همین دلیل بهتر است تمام راهکارها و ترفندهای کاهش مصرف را بدانید تا علاوه بر پایین آوردن هزینه‌ی قبض‌ها، در لیست مشترکین پرمصرف هم قرار نگیرید.

پکیج شوفاژ دیواری گازی یکی از وسایلی است که اگر مصرف آن به درستی مدیریت نشود شما را با قبض‌های سنگین مواجه خواهد کرد. البته نگران نباشید، ۸ ترفندی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم می‌تواند از این اتفاق جلوگیری کند.

راهنمای خرید تشک و پتوی برقی

۱. انتخاب پکیج متناسب با متراژ خانه

هر پکیج توانایی تولید گرما برای یک متراژ خاص را دارد. اگر توان پکیج شما کمتر از متراژ خانه باشد، به اجبار باید درجه‌ی آن را بالا ببرید تا فضای داخلی گرم شود؛ در نتیجه مصرف گاز بالا می‌رود. پس در زمان خرید پکیج حتما به متراژی که پشتیبانی می‌کند توجه کنید.
۲. نصب پکیج و لوله‌ها به روشی صحیح

با نصب پکیج در نزدیکی محل استفاده از آب گرم، یعنی در نزدیکی شیرهای آب گرم و رادیاتور، می‌تواند مصرف گاز را کاهش دهد. با این کار آب گرمی که تولید می‌شود مسیر کمتری را طی می‌کند و گرمای کمتری از لوله‌ها هدر می‌رود. همچنین نصب پکیج به صورت تراز می‌تواند دستگاه را در بهترین حالت عملکرد قرار دهد تا با مصرف کمترین گاز، بیشترین میزان آب گرم را تولید کند. اگر پکیج کج نصب شود، فرآیند تولید آب گرم با اختلال مواجه می‌شود.
۳. سرویس پکیج به صورت دوره‌ای

پکیج هم، مثل هر وسیله‌ی دیگری، برای داشتن بهترین عملکرد نیاز به رسیدگی و سرویس دوره‌ای دارد. توصیه‌ی متخصصین برای افزایش عمل پکیج شوفاژ دیواری گازی، سرویس منظم با فاصله‌های زمانی ۶ ماه تا ۱ سال است. این کار علاوه بر جلوگیری از ایجاد آسیب‌های جدی، مصرف گاز پکیج را هم کاهش می‌دهد.
۴. عایق بندی لوله‌ها

با عایق بندی صحیح لوله‌های آب گرم خروجی از پکیج، گرمای آب داغ تا رسیدن به شوفاژ یا خروجی شیر آب حفظ می‌شود و هدر نمی‌رود. با انجام این کار دیگر نیازی به افزایش درجه‌ی پکیج برای تامین آب گرم‌تر ندارید.

راهنمای خرید شوفاژ برقی

۵. شست‌وشوی منظم رادیاتورها

راه های کم کردن مصرف گاز پکیج شوفاژ گازی

کثیف شدن رادیاتورها با گردوغبار یا جرم، عملکرد آن را مختل کرده و مانع از گرم شدن مناسب پره‌ها می‌شود. شاید کمی باورش سخت باشد اما شست‌وشوی منظم رادراتورها با محلول آب و صابون باعث بهبود عملکرد آن و در نتیجه مصرف گاز کمتر می‌شود.
۶. جلوگیری از هدر رفت گرما

با بستن درز درها و پنجره‌ها با کمک درزگیر و استفاده از پرده‌های ضخیم در فصل سرما، می‌توانید به راحتی از هدر رفت گرما جلوگیری کنید و در نتیجه نیازی به افزایش درجه‌ی پکیج ندارید. جلوگیری از ورود هوای سرد به خانه یا بستن مجراهایی که باعث خروج هوای گرم از خانه می‌شوند، تاثیر مستقیمی بر کاهش مصرف گاز دارد.
۶. تنظیم ترموستات

با تنظیم صحیح درجه حرارت ترموستات و کاهش دمای آن می‌توانید تا ۱۰٪ در مصرف گاز صرفه‌جویی کنید!
۷. هواگیری رادیاتورها

قبل از روشن کردن رادیاتورها باید آن‌ها را هواگیری کنید تا آب به راحتی در تمام پره‌ها جریان پیدا کند. وقتی تمام پره‌های رادیاتور گرم شود، گرمایی که به محیط منتقل می‌کند بیشتر است و در نتیجه مصرف گاز شما هم برای تولید گرما کمتر می‌شود.
۸. استفاده از موکت و پرده‌ی مناسب

یکی از راه‌های هدر رفت گرما و ورود هوای سرد به خانه، پنجره‌ها و کف هستند. با پوشاندن تمام سطح زمین با موکت و استفاده از پرده‌های ضخیم و مناسب فصل زمستان، می‌توانید گرما را تا حد زیادی در خانه نگه دارید.

 

استفاده از پکیج شوفاژ دیواری گازی در تابستان

پکیج دیواری در تابستان

با رسیدن روزهای گرم سال دیگر از شوفاژ استفاده نمی‌شود و باید آن را از مدار آب گرم پکیج خارج کنید. با بستن شیر شوفاژها می‌توانید به راحتی این کار را انجام دهید. اما نباید فراموش کنید که بعد از بستن شیر شوفاژها، باید دمای پکیج را هم تغییر دهید. بهترین درجه حرارت پکیج برای فصل تابستان ۶۰ تا ۶۵ درجه‌ی سانتی‌گراد است. آب در این درجه برای شست‌وشو و مصرف روزانه به صورت مناسبی گرم می‌شود.
مشکلات رایج در پکیج شوفاژ دیواری گازی

پکیج دیواری هم مثل هر وسیله‌ی دیگری می‌تواند با مشکلات مختلفی روبه‌رو شود. البته اگر به صورت دوره‌ای سرویس شود بعید است که با مشکل جدی مواجه شود. اما اگر با موارد زیر برخورد کردید حتما باید به سراغ تعمیرکار متخصص و ماهر بروید تا آن را برطرف کند.

شیر آب که باز می‌شود کمی طول می‌کشد تا آب گرم شود.
آب گرم نمی‌شود.
آب بیش از اندازه داغ است.
آب به اندازه‌ی کافی گرم نیست.
پکیج ناگهان خاموش می‌شود.
جرقه یا شعله‌ای در پکیج دیده نمی‌شود.
پکیج سروصدای زیادی تولید می‌کند.
فشار آب خروجی کم شده است.
آب دائم سرد و گرم می‌شود و دمای یکنواختی ندارد.

Nic

Related post

دیدگاهتان را بنویسید