ساخت اولین بخش از کلانشهر لاین عربستان آغاز شده است

ساخت اولین بخش از کلانشهر لاین عربستان آغاز شده است
گزارشها حاکی از آن است که ساخت فاز اول پروژه لاین، طرح بلندپروازانه عربستان برای احداث کلانشهری به طول ۱۷۰ کیلومتر در دل بیابان، آغاز شده است.
بهگزارش وبسایت عربستانی Saudi Gazette، دنیس هیکی از پروژه نئوم هفته گذشته در نشست بخش خصوصی صندوق سرمایهگذاری عمومی در ریاض، جزئیات فاز اول پروژه لاین را فاش کرد. اکنون مشخص شده است که در ابتدا چند نفر در این شهر ساکن خواهند شد و چه زمانی به آنجا نقل مکان میکنند.
فاز اول پروژه لاین با نام هیدن مارینا شناخته میشود و ۲٫۵ کیلومتر در دل بیابان امتداد خواهد داشت. این سازه تا ارتفاع ۵۰۰ متر بالا خواهد رفت و از سه بخش ماژولار مستقل با نمای آینهای تشکیل خواهد شد. مساحت ساخت این سازه ۲۱ میلیون متر مربع خواهد بود. این درحالی است که برج خلیفه، بلندترین ساختمان جهان، مساحتی برابر با ۳۵۰ هزار متر مربع دارد.
هیدن مارینا علاوه بر بندرگاه تفریحی مصنوعی که جزئیاتش هنوز منتشر نشده است، در ابتدا میزبان حدود ۲۰۰ هزار نفر خواهد بود و شامل بیش از ۸۰ هزار واحد مسکونی، ۹ هزار اتاق هتل، فضاهای تجاری و خردهفروشی، ایستگاههای آتشنشانی، مدارس، خدمات پلیس و امنیت، و سایر امکانات ضروری برای اداره شهری مدرن خواهد بود. همچنین، نظارت مبتنی بر هوش مصنوعی بر مصرف انرژی و میزان اشغال فضاها کنترل خواهد داشت.
ایده اصلی این است که ساکنان بتوانند طی پنج دقیقه پیادهروی به تمامی نیازهای روزمره خود دسترسی داشته باشند، در حالی که سیستم قطار پرسرعت جابهجایی در سراسر این کلانشهر را امکانپذیر میکند.
بیش از ۱۴۰ هزار کارگر در ساخت پروژه مشغول به کار هستند و ۱۴۰ میلیارد دلار برای زیرساختها به منظور حمایت از این شهر نوپا سرمایهگذاری شده است.
انتظار میرود هیدن مارینا تا سال ۲۰۳۰ تکمیل شود. در آن زمان، طبقه بالای پروژه لاین به ورزشگاهی برای میزبانی مسابقات جام جهانی فوتبال ۲۰۳۴ که در عربستان سعودی برگزار میشود، اختصاص مییابد.
خبر آغاز ساخت پروژه هیدن مارینا پس از انتشار مجموعهای از اخبار و شایعات از نئوم منتشر شده است که البته همه آنها مثبت نبودهاند. مثلا گفته میشود این پروژه حدود ۲۰ درصد فولاد موجود در جهان را مصرف خواهد کرد و همچنین رباتها در ساخت آن به کار گرفته میشوند.
مقامات سعودی برای پیشبرد پروژه جاهطلبانه لاین به کمکهای زیادی نیاز دارند. علاوهبراین پروژه، سعودیها قصد دارند تا آن زمان بلندترین آسمانخراش دنیا به نام برج جده، همچنین سازه عظیمی به نام مکعب و پروژههای فراوان دیگری مانند هتلها و برجهای شگفتانگیز دیگر را تکمیل کنند.